2023. december 20., szerda

Hannah Cather: Legyél ​te is Wednesday! + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Kolibri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Legyél te is Wednesday! c kötet. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a lenyűgözően szellemes és sötét útmutatót, mely segít, hogy kedvenc karakterünk bőrébe bújhassunk - akár képzeletben, akár a valóságban is. Legyen szó táncról, öltözködésről, sminkről, vagy különféle tesztekről, ebben mindent megtalálsz! Tartsatok hát velünk, ismerjétek meg a kötetet és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott egy példányát!

A sötétség királynője benned is ott él!

Lépj be Wednesday Addams borzongató és lenyűgözően sötét, gótikus világába ennek a nem hivatalos útmutatónak a segítségével! Ismerd meg az Addams család tagjait, a Wednesday című sorozat főszereplőjét, Jenna Ortegát, és tudj meg mindent a "wednesdaységről"! Építsd fel a saját monokróm világodat goth stílusú könyvek, filmek, zenék segítségével, inspirálódj Wednesday szellemességéből és bölcsességéből, tanuld meg az ikonikus tánc lépéseit, és öltözz, sminkelj, főzz úgy, ahogy (rém)álmaidban sem gondoltad volna!
"Wednesday ádáz, nem fél semmitől, nyelve tüzes ostor, az esze pedig borotvaéles. Gyilkos visszaszólásokkal és tökéletesen célzott kegyelemdöfésekkel fegyverkezett fel, szavai mérgeznek, akár a skorpió tüskéje, szívében pedig jeges, kietlen pusztaság honol. A kitaszítottak között is kitaszított... na nem mintha ez érdekelné."

Tavaly év végén óriást robbant Netflixen a Wednesday című sorozat Jenna Ortega főszereplésével.  A Netflix sorozata Wednesday titokzatos világába kalauzol el minket, ahol egy semmihez sem fogható természetfeletti utazásban lehet részünk. Az alkotást a The Addams Family ikonikus karaktere, Wednesday Addams inspirálta, akit egy teljesen új nézőpontból ismerhetünk meg. Wednesday egy rendkívül okos, szarkasztikus és kissé különc fiatal lány, aki nem véletlenül lett milliók kedvence. Egy igazi ikon, szerethető különcségével belopta magát az emberek szívébe. 

Hannah Cather kötete abban segít az olvasónak, hogy egy kicsit elsajátíthassuk az igazi Wednesday életérzést. Megismerhetjük a gót stílust, bepillantást nyerhetünk Wednesday kedvenc történeteibe és zenéibe, de az öltözködési stílusát is elsajátíthatjuk. Egy igazán szerethető útmutató, mely bebizonyítja, hogy a sötétség királynője bennünk is ott él. 

A könyv a Netflix sorozaton alapul, a sorozatból megismert élethelyzetekre és karakterekre épít. Képzeljétek, még az ikonikus tánc mozdulatai is helyet kaptak benne. Egyes oldalakon idézetek találhatók, ami nekem külön tetszik, hogy az is oda van írva, hogy melyik részben hangzott el. 

A Legyél te is Wednesday! című kötet egy rendkívül kedves és kreatív útmutató a fiatal korosztály számára. Bár bevallom, kicsit felemás érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Megnéztem a Netflixen 13+ a korosztályi besorolása a sorozatnak, ha ezt vesszük alapul akkor a 13-15 éves korosztályt célozza meg a kötet, ami tulajdonképpen semmit sem jelent, mert a 7-12 évesek körében is igen népszerű Wednesday karaktere, sokan ismerik a sorozatot ebből a korosztályból is. A különböző feladatok, tesztek szerintem leginkább a 9-12 éves korosztályt kötnék le, ugyanakkor a gót stílus jellemzése, a zenei és könyves ajánlók inkább az idősebb korosztály,t a tiniket szólítja meg. Az Üvöltő szelek, Poe munkássága vagy a goth stílus egyértelműen nem az alsósoknak szóló rész, ugyanakkor nem látom magam előtt, hogy egy 15-16 éves lány azon gondolkodik, hogy milyen Wednesday lenne, vagy éppen azon milyen ruhát rajzolnának maguknak Wednesday stílusában. Szóval ha most valaki fegyvert fogna a fejemhez, akkor sem tudnám eldönteni, hogy melyik korosztálynak ajánlom elsősorban ezt a kötetet. De azért erősen hajlok a 12-13+ határhoz én is. 

Az abszolút kedvenc részeim a filmes, könyves és zenei ajánlók voltak, rengeteg ajánlást kimásoltam magamnak. Bár úgy érzem, Enid karaktere sokkal közelebb áll hozzám, az utóbbi időben nagyon megkedveltem a viktoriánus kort és a gótikus irodalmat. Bár viszonylag ritkán hordok feketét, mégis nagyon megkedveltem Wednesday karakterét, így nagyon kíváncsi voltam erre a kötetre. Az ajánlókon túl nekem nagyon tetszettek még a receptek és a frizurák is (bár szerintem ütősebb lett volna, ha a szerző tényleg lépésről lépésre leírja, hogy hogyan kell készíteni őket, mert ebben a formában olyan nesze semmi fogd meg jól érzést kelt bennem). A teszteket is megcsinálgattam, szóval megtudtam, hogy a nevermor-i körben szirén lennék, az Addams családból Wednesday lennék, klasszikus goth és klasszikus Wednesday vagyok. 

A legkevésbé a "horribilis huncutságok" rész tetszett, nem tetszik egyik csíny sem, lehet csak én vagyok már öreg, de nem biztos, hogy jó ötlet ilyesmire bíztatni az olvasókat. Ne aggódjatok, egyik sem durva, vagy ilyesmi. Mindegyik teljesen light-os csínytevés, de azért nem örülnék, ha valaki egyszercsak rámsikítana, vagy fóliával betekerné a wc-met. 

A könyv nagyon karakterhű, nem túl színes, abszolút illeszkedik Wednesday stílusához. Nekem nagyon hiányzott a kötetből Enid, érdekes és izgalmas lett volna az ő barátságukat is megemlíteni. Milyen jól nézett volna ki egy oldalpáron Enid és Wednesday ablaka mondjuk és néhány mondat arról, hogy mennyire ellentetjei egymásnak. De persze ez csak szőrszálhasogatás a részemről, a kötet így is kerek, maximum a wow faktor hiányzik így számomra belőle. 

Ha tini lennék, szerintem imádnám a könyvet, de még így 33 évesen is élveztem az olvasgatását és lapozgatását. A giga Wednesday fanoknak szerintem kötelező olvasmány, garantáltam nem lehet vele mellélőni. Összességében igazán szerethető útmutató, egy vérbeli rajongó tini polcáról sem hiányozhat. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 5/4

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 

Nyereményjáték

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Netflix sorozat szereplőit. Összekevertük az ikonikusabb karakterek neveit (kereszt- és vezetéknév), nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakni a betűket és az így kapott nevet beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

KARAKTER
SARILAS SEEMW
a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

12/18 Dreamworld
12/19 Readinspo
12/20 Csak olvass!
12/21 Könyv és más
12/22 Spirit Bliss Sárga könyves út

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése