2023. december 9., szombat

K. A. Tucker: Forever ​Wild – Örökké Vadon (Az egyszerű Vadon 2,5.) + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Az egyszerű Vadon sorozat kiegészítő (2,5) részeként a Forever Wild - Örökké vadon című kisregény K.A. Tucker tollából. A sorozat rajongói újból belepillanthatnak Calla és Jonah életébe, milyenek az ünnepek az alaszkai vadon közepén, milyen nehézségekkel küzdenek meg, ha mindkettőjük családját vendégül szeretnék látni? Tartsatok velünk, és a játékunk megfejtésével akár meg is nyerhetitek a könyv egy példányát. 


Az út, amiről soha nem is álmodott volna, folytatódik.

Calla és Jonah nyakában az ünnepek, és a fagyöngy meg a mézeskalács mellé egy nagy rakás családi dráma is jár. Jonah arra készül, hogy két hetet töltsön együtt a mostohaapjával, akit ki nem állhat. Calla pedig várja ugyan az anyja és Simon érkezését, de retteg a nyomástól, hogy ki kelljen jelölnie egy esküvői dátumot… Torontóban. És míg az egyik meggondolatlan szomszédjuk akaratlanul beleüti az orrát a dologba, a másik zsémbes szomszéd pedig a maga családi nehézségeivel küzd, a Trapper’s Crossing-i karácsony határozottan nem ígérkezik felhőtlennek.






Nagyon vártam K. A. Tucker legújabb magyarul megjelenő kisregényét. Calla és Jonah párosát kifejezetten kedvelem, az alaszkai táj újra és újra levesz a lábamról. A második rész anno sokkal jobban tetszett az elsőnél, így izgatottan vártam, hogyan alakul majd számukra a karácsony és miként ünnepelnek rég látott szeretteikkel. 

Ez a kisregény egy igazi jutalomjáték, Az Örökké vadon egy rendkívül kedves és szerethető történet a családról, a barátokról és arról, hogy az embernek olykor szüksége van egy kis noszogatásra a nagy döntések előtt. A cselekmény középpontjában tulajdonképpen a karácsonyi készülődés áll. Az ünnepek óriási meglepetéseket rejtenek leginkább Calla és Jonah, továbbá Roy életében. 

A karácsony nem érkezik zökkenőmentesnek, de Calla és Johan mindent megtesznek annak érdekében, hogy mindenki jól érezze magát. Bár a könyv igen rövidke, mégis rengeteg dolog történik benne. Megismerhetjük Jonah édesanyját és mostohaapját, akivel nincs túl jó viszonyban a férfi. Nehezen viseli, ahogy ugráltatja az édesanyját ez pedig számtalan konfliktus forrása közöttük. Érezhetően nem szimpatizál vele, minden alkalmat megragad, hogy odaszúrjon neki. De amikor igazán szükség van rá, szerencsére Björn is meg tudja mutatni, hogy milyen fából faragták és kellemes meglepetést okoz Jonahnak és a többi vendégnek is. Calla ugyan mindennél jobban várja az édesanyját és persze Simont is, de aggódik, hiszen még nem tűzték ki az esküvő időpontját. Fél, hogy az anyja nem tágít és mindenképpen Torontóban szeretné az esküvő tartani, a Calla azonban rendkívül bizonytalan. A családja és barátai ugyan Torontóhoz kötik valamilyen szinten, de az élete immár Trapper’s Crossing-ban folytatódik. Itt tölti a mindennapjait, itt építette fel közös életét Jonah-val és csodálatos, új barátokra tett szert. Vajon létezik jó döntés? Hol kellene tartania az esküvőt és talán, ami a legfontosabb, mire is vágyik pontosan? Tényleg nagy esküvőt szeretne, vagy egy meghitt összejövetel talán jobban illene hozzájuk? Vajon Jonah édesanyja és Björn ki tudja pihenni a hosszú út fáradalmait. Calla édesanyja képes lesz másról is beszélni, mint az esküvőről? Hogyan alakul Agnes és Mabel látogatása? 

Anno a második részben egyértelműen Roy volt, az ő megjelenésével teljesen új dimenziók nyíltak meg előttem. Kicsit olyan volt nekem, mint Ove, Backman regényéből, csak mondjuk még talán nála is nehezebb eset lehetett. Akkor azt írtam, hogy remélem, hogy a folytatásokban is szerepet kap, és hab lenne a tortán, ha esetleg valamilyen módon fel tudná dolgozni a múlt fájdalmait. Szerencsére ebben a kisregényben a mogorva öregúr bizonyos szempontból középpontba kerül, igaz némi noszogatással és egy kevés segítséggel, de végre elindul egy olyan úton, amely garantáltan szebbé teszi az életét. 

Természetesen ebben a könyvben is akadnak bőven izgalmak, és nagyon örültem neki, hogy végre nem Jonah szolgáltatja azokat. Bár pilótának lenni veszélyes feladat, főleg az alaszkai vadonban, de harmadjára rendkívül béna lett volna ugyanezt eljátszani. Érdekes volt látni, hogy ki hogyan viselkedik vészhelyzet esetén, és talán a két legzsémbesebb karaktere okozza a legnagyobb meglepetést. 

Bár a könyv elején kicsit aggódtam, mégis úgy gondolom, hogy tökéletes és méltó folytatása a történetnek. A kötet nagyon hangulatos, nagyon szerettem az olvasás minden egyes másodpercét. Nagyon szépen alakította a szerző Calla és Jonah életét és őszintén bízom benne, ha mást nem, de kisebb morzsákat azért kaphatunk majd arról, hogy miként alakult pontosan az ő életük. Az epilógusból azért lehet következtetni a folytatásra, de remélem nem csak utalgatásokat kapunk, hanem némi konkrétummal is szolgál majd a következő rész annak ellenére, hogy a középpontban már nem ők lesznek. 

A könyvben ugyan akadnak erotikus pillanatok is, de abszolút elviselhető mennyiségben. Bevallom, néha forgattam a szemem olvasás közben, mert hát szép dolog a szerelem, de nem biztos, hogy jó ötlet szexikézni, ha az emeleten alszanak a szülők, vagy éppenséggel akkor, amikor mindenki a konyhában várja az embert és az emeletről minden is hallatszik. De mivel a szerző abszolút a jó ízlés határain belül ír a szexikézős jelenetekről, így igazából nem akadtam ki. 

Az alaszkai táj lenyűgözött, kedvem lenne elutazni, kibérelni egy házat jakuzzival. Csak úgy élvezném a természet csodáit (természetesen távol a medvéktől), iszogatnám a kis teámat, vagy kávémat. Még a hideg sem zavarna, ha láthatnám az északi fényt. Egyszerűen csodás lehet. Bár valószínűleg nem tudnék életvitelszerűen ott élni, de értem, hogy miért szeretnek bele az emberek a tájba. Lenyűgöző lehet. 

Összességében nézve nagyon szerettem a történetet és biztosan elolvasom majd a következő részt is. Ha szeretitek Calla és Johan párosát, akkor semmiképpen se hagyjátok ki ezt a kisregényt, garantáltan imádni fogjátok. 

Értékelés: 5/4,5

Ha a bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.  ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe. 

Nyereményjáték

Olvassátok el a regény beleolvasóját, és a feltett kérdésekre adott válaszokat írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


KÉRDÉS
Melyik városból érkezik Jonah anyja és mostohaapja?


a Rafflecopter giveaway

Állomások


Blogturné Klub

12.03. Kelly és Lupi olvas

12.06. Dreamworld - idézetek

12.09. Csak olvass!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése