2019. október 27., vasárnap

Lois Duncan: Locked in Time - Időbe zárva + Nyereményjáték




Sziasztok!

Mindörökké fiatal és mindörökké gonosz? A tizenhét éves Nore Roberts mostohaanyja kétségkívül tele van titkokkal... Tarts a Blogturné Klub bloggereivel, és éld át te is a lehengerlő Lois Duncan varázst! A turné végén egy példányt ki is sorsolunk a könyvből!



Éreztétek már azt, hogy legszívesebben megállítanátok az időt? Az idő a lét alapkategóriája, mint ahogyan a mozgás is. Az ember időbeli létezőként ismer magára, bontakozik ki, érik meg fizikailag és pszichikailag egyaránt. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy vajon mennyi idő adatott meg nekünk. Mindenkinek csak egy élete van, melyet szeretne a lehető legjobban kihasználni. A mai könyv arra próbál rávilágítani, hogy az ember meddig képes elmenni annak érdekében, hogy megőrizze azt az időt, ami neki adatott.

De miről is szól a könyv? Lássuk.

Nore Roberts soha nem vágyott új életre. Édesanyja halála után nem sokkal édesapja újranősült. Ő és új családja Árnyasligetben, egy polgárháború korabeli kúriában él. Hozzájuk érkezik a nyári szünetben Nore. Amikor találkozik a mostohaanyjával, Lisette-tel, rögtön szembetűnik neki a nő fiatalsága és szépsége. Bár a mostohatestvérei barátságosak, később egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy titkolnak előle valamit. Nore kutatni kezd a múltjukban, és miután kiderül néhány döbbenetes furcsaság, rájön, hogy a megérzése nagyon is megalapozott. Vajon sikerül-e felfednie a mostohaanyja sötét titkát, mielőtt ő maga is a gonosz varázslat áldozatává válik?

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én az utóbbi időben nagyon szeretek kilépni a komfortzónámból. Tudatosan törekszem a sokféleségre, ezért nagy lelkesedéssel ugrottam neki a könyvnek, annak ellenére, hogy nagyon messze van az én stílusomtól. Elöljáróban csak annyit mondanék, hogy nagyon jól döntöttem, mindenképpen megérte elolvasni ezt a könyvet.

Az Időbe zárva című remekül egyensúlyoz a drámai vonal mentén, a természetfeletti vonal pedig rendkívül jól illeszkedett a történetbe. Az írónő a feszültségteremtés nagy mestere, ebben a könyvben ugyanis végig szinte tapinthatóvá válik az a nyomasztó hangulat, mely tulajdonképpen a cselekményt viszi folyamatosan előre. A könyv legelső mondataitól kezdve lehet érezni, hogy itt valami nagyon nem stimmel, és az olvasót arra készteti, hogy Nore-val együtt járjon utána a titokzatos rejtélynek.
A szereplők rendkívül érdekesek és kidolgozottak. Nore egy igazán szimpatikus főhős. Vele együtt szedegettem én is össze az információmorzsákat, melyek egyre közelebb és közelebb vittek a rejtély megoldásához.

A két legérdekesebb szereplő szerintem Josie és Lisette volt, így róluk szeretnék egy kicsit írni.
Josie volt az, aki a leginkább küzdött a regényben felmerülő konfliktussal. Kiskamasznak lenni soha nem könnyű, az ember tele van haraggal és fájdalommal. Ilyenkor dühösek vagyunk az egész világra, úgy érezzük, hogy minden összeesküdött ellenünk. Az ember ilyenkor úgy érzi, hogy sehova nem tartozik igazán…már nem gyerek, de még nem is felnőtt. Nem könnyű bennrekedni egy ilyen élethelyzetben.

Lisette, vagyis a mostoha egy igazán érdekes karakter. Kezdetben rendkívül kedves Nore-val, de aztán szépen lassan minden megváltozik. Igazából ő mindennek az alfája és omegája, a tettei nagyon komoly morális kérdéseket vetnek fel. Fontos kiemelnem, hogy egy másodpercig sem éreztem őt gonosznak. Nem mondanám, hogy szívesen beszélgetnék vele egy kávé mellett, de értettem (és nem megértettem), hogy mit miért tesz. Lisette és a családja nem gonosz, csupán olyan emberek, akik rossz dolgokat tesznek annak érdekében, hogy élhessenek és megvédjék egymást. A család mindennél fontosabb, tudják, hogy csak egymásra számíthatnak. Ők hárman komoly és megbonthatatlan egységet alkotnak. Bár Gabe és Josie nem értenek egyet édesanyjuk döntéseivel, tudják, hogy csak így garantálhatják saját maguk számára a normális életet.

Összességében el kell mondanom, hogy lényegében nagyon élveztem a könyv olvasását, szinte abbahagyhatatlan volt, mindig azon pörgött az agyam, hogy milyen újabb rejtély vár a következő oldalon. A könyv témája az ember időhöz és elmúláshoz való viszonya, melyet egyfajta misztikus köntösbe csomagolt az írónő, és remekül állt neki! A karakterek motivációi érthetőek, remekül ki vannak fejtve, lelki küzdelmeik nagyon jól vannak ábrázolva. Véleményem szerint a végéből talán egy kicsit többet ki lehetett volna hozni, a regényben uralkodó folyamatos nyomasztó hangulat szerintem egy kicsit nagyobb katarzist kívánt volna. Szerintem mindenképpen olvassátok el!

Értékelés: 5/4

Ha esetleg az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.

Fülszöveg

A fiatalság titkáért meg kell halni.
Nore Roberts nem vágyott új életre, de miután az édesanyja meghalt, az apja pedig újranősült, Árnyasligetben kell új otthonra lelnie egy régi, polgárháború korabeli kúriában, ahol az új családja él. Amikor találkozik a mostohaanyjával, Lisette-tel, rögtön szembetűnik neki a nő fiatalsága és szépsége. Bár a mostohatestvérei barátságosak, később egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy titkolnak előle valamit. Nore kutatni kezd a múltjukban, és miután kiderül néhány döbbenetes furcsaság, rájön, hogy a megérzése nagyon is megalapozott. Vajon sikerül-e felfednie a mostohaanyja sötét titkát, mielőtt ő maga is a gonosz varázslat áldozatává válik?
 Számomra mindig is Lois Duncan jelentette az egyik legnagyobb inspirációt. Tizenévesen faltam a regényeit, újra meg újra elolvastam őket, holott közben a hideg futkosott a hátamon. Duncan a feszültségkeltés mestere, ezért számís rá, hogy te is a hatása alá kerülsz, és rád is a frászt hozza majd.
/Sara Shepard, a Hazug csajok társasága című könyvsorozat szerzője/

Oldalszám: 216
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Locked in Time
Fordító: Hajdú Beáta

Nyereményjáték

A könyv hősnője, Nora azzal szembesül, hogy édesanyja halála után az apukája hamar újranősült. Lisette pedig bármennyire is bájos, valami nem stimmel vele...

A mostani játékunk során (gonosz) mostohákat keresünk. Minden állomáson találsz egy képet, írd meg, hogy melyik filmből szedtük a (gonosz) mostohákat!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


FELADVÁNY



a Rafflecopter giveaway


Állomáslista:

10.19. - Sorok Között
10.23. - Könyv és más
10.27. - Csak olvass!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése