2020. április 7., kedd

Palásthy Ágnes Mi ​lesz veled, cica? + Nyereményjáték


Sziasztok!

Palásthy Ágnes állattörténetei a természet és az élővilág szeretetére neveli a kicsiket és a nagyokat. Legújabb könyvében megismerkedhetünk Bellával és családjával. A kislány nagyon szeretne egy saját cicát, de a szülei sajnos nem egyeznek bele a dologba.  Egy nap azonban minden megváltozik, amikor a család rábukkan egy elkóborolt kismacskára. Ha kíváncsiak vagytok, hogy Bella és a cica milyen kalandokba keveredik, akkor tartsatok három bloggerünkkel és ha nektek kedvez a szerencse meg is nyerhetitek a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányt a mesekönyvből. 

Bevallom nektek őszintén, soha nem voltam igazán macskás típus. Mindig voltak cicáink otthon, de valahogy egyikhez sem tudtam igazán kötődni. Sokszor eltűntek, vagy éppen egy goromba szomszéd/ egy autó/egy kóbor kutya áldozatául estek. Ha nagyon csúnyán szeretném megfogalmazni, fogyóeszköz volt a környékünkön a macska. 
Az utóbbi időben azonban többször is eszembe jutott, hogy Vinnie mellé jó lenne egy kiscica. A vörösek a gyengéim (nem, nem Garfield miatt), szóval rendszeresen szoktam hirdetéseket és örökbe fogadó oldalakat böngészni, hátha meglátom a tökéletes macskuszt. Sajnos Miklós kevésbé lelkes és szerinte a kutya sem örülne túlzottan a "kistestvérnek" de én szentül hiszek abban, hogy megbarátkoznának a helyzettel.

No de miért is beszéltem most a macskákról? Lássuk a mai könyvet!

Az a legjobb, ha van az embernek cicája!
Bella nagyon szeretne egy cicát, de a szülei nem egyeznek bele. Azonban egy nap panaszos nyávogást hallanak, és a hangot követve pici cirmos cicára bukkannak.
Vajon kié az édes kis csöppség?
Bella aggódva keresi, és végül a család nagy elhatározásra jut.
Ám az igazi kalandok csak akkor kezdődnek, amikor a kismacska gazdára lel.
Miben tud segíteni Berci, Bella osztálytársa? Na, és a morgós szomszéd hatalmas kutyája? Mennyi nehézséggel néz szembe a család, ha be akar fogadni egy macskát?
Palásthy Ágnes állattörténeteiből árad a szeretet és a kedves humor.
A cserfes kislány és a gazdátlan kiscica bájos története derűs pillanatokat és izgalmas fordulatokat kínál az olvasóinak, aki jóleső mosollyal csukja be a könyvet.
Ismerd meg Bella kalandjait a kis cirmossal! Ígérjük, meg fogod szeretni.

Nagyon szeretem az állatos meséket, így nem is volt kérdés számomra, hogy csatlakozom a turnéhoz. Kifejezetten kedvelem azokat a történeteket, amelyek nem merülnek ki abban, hogy cukik, hanem fellelhető bennük a tanító jelleg. Ez a könyv, pedig határozottan megfeleltethető ennek a gondolatnak. 

A Mi lesz veled, cica egy igazán kedves és szerethető történet a cicatartás nehézségeiről és örömeiről. Minden oldala a felelősségteljes állattartásra tanít de abszolút nem szájbarágósan és direktbe teszi ezt. 

A mesekönyvből megismerjük, hogy mivel jár egy kiscica befogadása és milyen kezdeti nehézségekkel kell számolnia annak, akinek az otthonába költözik egy nyávogó négylábú. A rövid történetből sok mindent megtudhatunk, például azt is, hogy egyes növények mérgezőek lehetnek a cicák számára. Véleményem szerint nagyon jól van megírva a mese, ha egy család éppen azt tervezgeti, hogy kiscicát szeretne, ez a kötet nagyon jó alapot és lehetőséget biztosít a szülőknek arra, hogy átbeszéljék a kicsikkel azt, hogy mivel is jár egy macska gondozása. 

A történetbe csempészett a szerző némi izgalmat, a huncut kiscicát mindenféle érdekes helyzetbe keveredik, igazán izgalmassá teszi a család életét. 

Nagyon érdekes volt számomra a szomszéd karaktere, aki azért tart kutyát, mert az az igazán férfias.
Vajon mitől lesz egy állat férfias, vagy nőies? Mitől nőiesebb mondjuk egy macsek? És vajon mi a nőiesebb? Egy csivava, vagy egy macska?
Mindezek hatására eszembe jutott az a sok ember, akik csak a külső jegyei alapján választanak háziállatot. Például tudtátok, hogy a menhelyeken a fekete állatokat kisebb eséllyel fogadják örökbe? Például egy fekete macskát kevesebb eséllyel választ társnak egy újdonsült állattartó, mint egy fehéret. Én nem látok ebben logikát. Én azt vallom, hogy minden állat megérdemel egy tökéletes gazdit.

A mese tagolása nagyon jó, tökéletes esti mesének. A szöveg könnyen és jól érhető, nem okozhat gondot a legkisebb korosztálynak sem.

A kötet rendkívül igényes és jó megjelenésű, öröm forgatni. Az illusztráció kezdetben nem tetszett, de aztán a végére abszolút megbarátkoztam vele. A képek nagyon aranyosak és színesek, igazán felkelti a kicsik figyelmét a mese hallgatása közben.

Összességben nekem nagyon tetszett ez a mesekönyv, nagyon jó volt elolvasni. Nyugodt szívvel teszem el a babadobozba, ahol a leendő bogyókánk könyvei vannak. Kedves és bájos történet, mely megmosolyogtatja az olvasóját. Nagyon vigyázzatok olvasás közben, mert bár nem tartom cicabolondnak magam, de az olvasás óta folyamatosan arról ábrándozok, hogy a Semsey-parkban találok egy kiscicát és hazaviszem. Ha már van cicád, akkor azért...ha pedig nincs, akkor azért olvasd el ezt a mesekönyvet. Bátran ajánlom mindenkinek, cicabolondoknak pedig kötelező olvasmány.

Értékelés: 5/4,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe.




Nyereményjáték

Palásthy Ágnes könyvében a kóbor kiscica rengeteg kalandba keveredik. A mostani játék során elveszett macskákat kell keresni. Minden bejegyzésben elrejtettünk egy képet. Nincs más dolgotok, mint megtalálni az elkóborolt cicákat és a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy milyen fajtájú az általatok meglelt kisállat.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások

04.07.: Csak olvass!
04.09.: Spirit Bliss Sárga könyves út
04.11.: Könyv és más
04.13.:Spirit Bliss Sárga könyves út (extra)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése