2020. május 7., csütörtök

Láng Anna: Varázslatos ​utazás (Esti mesék a világ minden tájáról) + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Móra Könyvkiadó jóvoltából megtudhatjuk, hogy a világ különböző tájain milyen esti meséket mondanak az édesanyák, nagymamák, apukák és nagypapák a gyermekeknek. Öt bloggerünk mondja el a véleményét erről a mesegyűjteményről turnénk keretében, és természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy példányt a könyvből.

Manapság már számos tanulmány igazolja, hogy a mesének meghatározó szerepe van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésében. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog, hiszen tartalmas időtöltésnek számít és komoly hatással van a lurkók szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthatnak el a gyerkőcök, melyek a későbbiekben is fontos lesz számukra….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom stb.

Szerencsésnek érzem magam, nagyszerű gyerekkorom volt. Egy nap sem telhetett el esti mese nélkül. A szüleim minden este mesét olvastak nekünk, biztos vagyok benne, hogy ez vezetett a hihetetlen könyvmolyságomhoz.  A kis gyufaárus lány, A rendíthetetlen ólomkatona a mindenkori nagy kedvencem, de mindig lenyűgöztek más országok történetei is. Amikor megláttam ezt a csodálatos kötetet, azonnal felfigyeltem rá. A borítója egy csoda, így biztos vagyok benne, hogy kiemelt  helye lesz a polcon. 

Na de lássuk milyen is a mesekönyv fülszövege!

A kötet a világ minden tájáról származó tündérmeséket gyűjti egy csokorba. Ezek jellegzetes, egymástól elütő néphagyományokat elevenítenek meg, és egytől-egyig egyformán lebilincselőek. A történetek rövidek, élvezetesek és kalandosak, tele feledhetetlen szereplőkkel. Nincs bennük semmi félelmetes, amely nyugtalanítaná vagy megijesztené a gyerekeket elalvás előtt. Segítenek álomba ringatni a kicsiket, hogy éjszakánként zavartalanul pihenhessenek Álomországban.
A könyv szerzője és illusztrátora Láng Anna, aki jelenleg Szardínián él és dolgozik. 2011-ben tervező grafikusként végzett a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Három évig egy reklámügynökségnél dolgozott, és közben a budapesti Nemzeti Színházzal is együttműködött. 2013-ban Shakespeare sorozatával megnyerte a békéscsabai Országos Tervezőgrafikai Biennálét. Jelenlegi szenvedélye a gyermekkönyvek illusztrálása. Az elmúlt évek során a White Star Kids több kötete számára is lenyűgöző illusztrációkat készített.

A kötet, ahogy a fülszöveg is jelzi a világ minden tájáról származó tündérmeséket gyűjtötte össze. Ez a könyv szerintem egy csoda. Az egyik legszebb, amit mostanában olvastam. A mesék rövidek, és rendkívül tanulságosak. Ami nekem igazán tetszett, hogy a mesekönyv a kisfiúk és a kislányok számára is igazán élvezhető. A kötet nyelvezete a kicsik számára is igazán érthető, tökéletes olvasmánynak tartom. Akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni.

Az illusztráció egyszerűen csodás, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet.  A képek meseszépek, színesek, nagyszerű munka. Láng Anna rajzai hatalmas kedvenccé váltak.  A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani azokat. 

Nem minden mese tetszett egyformán, de a legtöbbet kifejezetten szeretem. A könyvből A kerti törpe, Az ikrek, Az arany - és az ezüstfiú, A só és a Szerelmes vulkánok című voltak a kedvenceim.

Összességében én nagyon szerettem ezt a mesekönyvet, az illusztráció egyszerűen csodás...biztos sokat fogom még lapozgatni ezt a kötetet, ha valami varázslatos és mesés élményre vágyok felnőtt fejjel. A babadobozunkban abszolút kiemelt helyem fogom tartani, ez egy olyan kedves és meseszép könyvecske, amit nagy örömmel teszek el a leendő bogyókánk számára. Bátran ajánlom mindenkinek. 

Értékelés: 5/4,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.



Nyereményjáték

Ezúttal az lesz a feladatotok, hogy a saját gyerekkori emlékeiteket megosszátok velünk. Minden állomáson találhattok egy esti mesékkel kapcsolatos kérdést, amelyre válaszolnotok kell. A válaszotokat írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉRDÉS

Ki volt a kedvenc karaktered azokból a mesékből, amiket esti meseként olvastak neked?


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

Blogturné Klub
05. 03. Spirit Bliss Sárga könyves út
05. 05. Veronika’s Reader Feeder
05. 07. Csak olvass!
05. 09. Könyv és más
05. 11. Utószó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése