2020. augusztus 24., hétfő

Melinda Metz: Cirmos-hadművelet + Nyereményjáték

 

Sziasztok!

Melinda Metz Cirmos hadművelet című könyvben a szerelem mancsokon érkezik. Vajon egy cica tudhatja, hogy mire van szüksége az embernek? Tartsatok bloggereinkkel és ismerjétek meg ezt a kedves romantikus történetet. 

A legtöbb ember számára az állatok társasága, azok simogatása igazán kellemes érzést okoz. A háziállatok társaságában való tartózkodás pozitív hatással lehet a közérzetünkre és a hangulatunkra. Ha rossz a kedvünk megnyugtatnak, ha magányosak vagyunk társaságot nyújtanak. Az egész életünket bearanyozzák. Vinnie is mindig ott segít, ahol csak tud. Amikor migrénes fejfájással küzdök, odafekszik mellém és addig ottmarad, amíg jobban nem leszek. Ha sírok, megvigasztal, ha jó a kedvem, akkor felpörög ő is. Az egyik legjobb döntésünk volt Miklóssal az, hogy kutyát vállaltunk. Egy kisállat mindig a legjobbat hozza ki az emberből. Annyi mindenre megtanítanak minket....felelősségvállalás, gondoskodás, feltétel nélküli szeretet. Egyszer a jövőben nagy vágyam egy kiscica is, de ehhez egy nagyobb lakásba kellene költöznünk. A legjobban a vörös cicák tetszenek, szóval nem véletlenül lettem olyan nagyon lelkes a Cirmos-hadművelet miatt is. Az volt a prekoncepcióm, hogy olyan könyv, amelynek az elején egy vörös macskusz van csak jó lehet. 

No de nem is szaporítom tovább a szót! Lássuk miről szól pontosan a könyv. 

A szerelem mancsokon érkezik. Jamie Snyder harmincnégy éves és szingli. És kit érdekel, ha az? Szentül elhatározta, hogy az idei "Az Én Évem" lesz a számára. Annyiféle év volt már az életében - volt a "Csak Magával Törődő Pasi Éve", az "Elfelejtettem Említeni, Hogy Nős Vagyok Pasi Éve", a "Levakarhatatlanul Tapadós Pasi Éve", a "Nem Tudok Elköteleződni Pasi Éve". "Az Én Évem"-ben nem lesz semmiféle pasi - kizárólag egy cuki cirmos cica, MacGyver. Akinek viszont van egy nem annyira cuki szokása: szeret lopkodni. Jamie-nek mégis tökéletesen elég az ő társasága.Csakhogy a macskájának más tervei vannak... Ő tudja, hogy a gazdája magányos. Mert érzi. És mindent megtesz - vagyis mindent összelopkod -, ha azzal segíthet Jamie-nek összebarátkozni a kedves szomszéd pasival. Még akkor is, ha annak kutyája van. És esze ágában sincs randizni.Egy cica pedig úgysem tudhatja, kinek mi kell. Vagy mégis?

Nekem ez a könyv nagyon tetszett. Egy igazi könnyed, romantikus regény, mely elvarázsolja az olvasóját. A cselekmény nem bonyolult, a karakterek sem túl összetettek, de ez engem egyáltalán nem zavart. A Cirmos-hadművelet egy igazán vicces és szerethető regény, melyben MacGyver garantáltan belopja megát mindenki szívébe. Kikapcsoltam az agyam és csak úgy faltam a lapokat, egyre kíváncsibb lettem arra, hogy a talpraesett cica milyen módon próbál segíteni a környéken élőknek, hiszen nem csak a szerelem, hanem a szeretet is mancsokon érkezett. 

Az első gondolatom az volt, hogy "Nomen est omen", vagyis a Név kötelez. Remélem nem vagyok túl öreg és nem fogtok kerek szemekkel bámulni a képernyőre, mikor ezeket a sorokat olvassátok. Hogy miért írom ezt? Mert a MacGyver név egy amerikai TV-kalandfilm-sorozat címe is egyben, melyet az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában készítettek. A sorozat főszereplője a mindig nyugodt, hihetetlenül találékony titkosügynök, MacGyver, aki egy csavarhúzó, egy tükör és egy cipőtalp segítségével is olyan dolgokat alkotott, hogy csak lestem, mint hal a vízben. 

Hősünk, a macska abszolút hű ehhez a névhez, hiszen nála találékonyabb, okosabb cicát keresve sem találhatunk. A lakásból való megszökését még Houdini is megirigyelné. Életcélja az, hogy a gazdáját Jamiet és a környéken élőket boldognak lássa, így nem riad vissza attól sem, hogy a fél városrészt meglopja a szent cél érdekében. Én egyszerűen imádtam őt és az ő fejezeteit. Jó volt belelátni az ő fejébe is. 

Jamie és David, a kötet két főszereplője egy igazán szimpatikus pár, kifejezetten megkedveltem őket. Végig nagyon drukkoltam nekik. Mindketten saját belső démonaikkal küzdenek. Jamie nem találja a helyét a nagyvilágban, egyszerűen nem tudja, hogy mit is akar valójában, David pedig képtelen arra, hogy nőkkel ismerkedjen. Mindketten magányosak voltak, de MacGayver szerencsére megérezte ezt és mindent megtett azért, hogy segítsen nekik. Jamie és David tulajdonképpen hatalmas fejlődésen mennek keresztül, legyőzik saját démonjaikat és ismét képessé válnak a boldogságra. A cselekmény sajnos nem szemlélteti kellő részletességgel ezeket a folyamatokat, de talán ez nem is elvárható tőle. Egy kedves kis bájos történetet, mely tökéletes olvasmány nyárra, vagy éppen a strandra. Kár, hogy nem ezt a kötetet vittem el magammal múlthéten a fürdőbe. Nem kell túl sokat agyalni rajta, nem rágjuk le tövig a körmünket az olvasáskor, pontosan azt adja, amire számítottam. Egy igazi csajos olvasmány, melyet simán el tudnék képzelni filmben is a Netflixen. 

Apropó Netflix, a könyv egy másik szereplőjéről is eszembe jutott egy sorozat. A regényben van egy sorozatszínész, Hud, aki mindent megtesz azért, hogy kiderítse ki áll a titokzatos tolvajlások mögött. Kissé furcsa figura, akit egyszerűen nem lehet komolyan venni. Mindenki csak legyint arra, amit mond, de ez nem szegi a kedvét, és pontosan ugyanolyan idegesítő marad, mint amilyen volt. Ez a figura egy az egyben olyan volt, mint Kirk a Gilmore girlsből. Ha egyszer lesz belőle film, remélem ugyanazt a színészt kérik fel erre a szerepre. :) 

Összességében nekem nagyon tetszett ez a könyv. A Cirmos-hadművelet egy igazán bájos és szórakoztató történet, melyben nemcsak a szerelem, de a szeretet is mancsokon érkezik. A világ sokkal jobb hely lenne, ha minden lakótelepen, lakóparkban és városrészben élne egy Macgayverhez hasonló kvalitású macska, aki segít az ott élőknek. Nincsenek benne világmegváltó párbeszédek, sem mély lélektani szösszenetek, egyszerűen csak egy szerethető könyv, mely belopja magát az olvasója szívébe. Tökéletes olvasmány, ha valami kis egyszerű, limonádé típusú könyvre vágyik az ember. 

Értékelés: 5/4

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy szeretnéd a könyvet mindenképpen a polcodon tuni, akkor ITT veheted meg a kötetet. 

Nyereményjáték

MacGyver egy igazán cuki, cirmos cica, de van egy kellemetlen szokása: szeret lopkodni. Tudja, hogy a gazdája magányos, ezért mindent megtesz - vagyis mindent összelopkod -, hogy segítsen Jamie-nek összebarátkozni a kedves szomszéd pasival. Minden bejegyzésben találtok elrejtve egy képet, amin egy olyan tárgy szerepel, amit a macska tulajdonított el másoktól. Nincs más dolgotok, mint  a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy mi van az elrejtett képen. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway

Állomások

08.23.: Csak olvass!
08.25.: Könyvvilág
08.27.: Fanni's Library
08.29.: A Szofisztikált Macska

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése