2020. szeptember 9., szerda

Maddie Dawson: Szerelmi ​varázslás kezdőknek + Nyereményjáték

Sziasztok!

Szerelmi varázslás kezdőknek című könyvével mutatkozik be a magyar olvasóknak Maddie Dawson. A könyv az azonos című sorozat indítókötete és a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg.Tarts a Blogturné Klub bloggereivel turnéjukon, ismerd meg ők mit gondolnak erről a romantikus, szerelemről szóló történetről, és tiéd lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.

Vannak könyvek, amelyek azonnal beszippantják az embert és egy másodpercre sem eresztik, és vannak könyvek, melyeknek a megkedveléséhez több idő kell. Valahogy így voltam én is a Szerelmi varázslás kezdőknek című könyvvel. Lassan alakult ki a kapocs közöttünk, de amikor elkapott a gépszíj már le sem akartam tenni a kezemből. Nem mondom, hogy hatalmas kedvencet avattam, de nagyon örülök, hogy végül esélyt adtam ennek a történetnek. 

Miről is szól a könyv? Lássuk!

Mert a boldogság nem mindig onnan érkezik, ahonnan várod.
Marnie MacGraw hétköznapi életre vágyik – férjre, gyerekekre és egy egyterűre a kertvárosban. Most, hogy férjhez menni készül álmai lovagjához, biztos benne, hogy valóban ilyen élet vár rá. Aztán találkozik Blix Hollidayjel, a vőlegénye lázadó, párokat összeboronáló idős nagynénjével, és minden megváltozik – éppen úgy, ahogy azt Blix megjósolta.
Amikor a házassága két kínos héten belül véget ér, Marnie érthetően megdöbben. És még jobban megdöbben, amikor megtudja, hogy ő örökölte Blix brooklyni házát, az összes befejezetlen „projektjével”: a megtört szívű, fura barátokkal és szomszédokkal, akik menekülnek a boldogság elől. Marnie nem hiszi magáról, hogy nagyon különleges volna, ám Blix valahogy tudta, ő lesz a tökéletes ember, aki átveheti a párvarázsló szerepét.
Marnie a maga kárán kénytelen megtanulni, hogy a boldogságot néha nehéz felismerni, és gyakran azoknak van a legnagyobb szükségük rá, akik leginkább eltaszítanák maguktól.
Mulatságos és intelligens kötet, szerethető, különc szereplőkkel, egy csipetnyi varázslattal.
Mondj igent a szerelemre!
Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!
Felnőtteknek ajánljuk!

Őszinte leszek veletek, kicsit gondban vagyok a könyvvel. Abszolút vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban. Az egyik legfurcsább történet, amivel mostanában találkoztam. Szerintem ez egy igazán romantikus, kicsit misztikus, de egyáltalán nem annyira elrugaszkodott, kicsit hóbortos, néha kicsit idegesítő, de máskor meg abszolút szerethető kötet. Néha forgattam a szemem olvasás közben, máskor pedig faltam az oldalakat és drukkoltam a szereplőknek. 

A kötet első fele nekem egy kicsit unalmas volt, hihetetlenül idegesített Marnie viselkedése és személyisége. A második felében azonban fordult a kocka és elkezdtem drukkolni neki (főleg Patrick miatt. :) ) 

Szerintem a romantikus történetek egyik fő sajátossága, hogy a happy end az esetek többségében borítékolható. Sokszor nem az a kérdés, hogy a főszereplő új párra talál-e, sokkal inkább a megtett út a lényeg. Ebben a könyvben is nagyjából ez a helyzet. Az olvasó végig reménykedik a pozitív végkifejletben és bízva bízik abban, hogy minden szereplő megtalálja a helyét a nagyvilágban és boldogan élnek majd tovább. 

A könyv (egyik) főszereplője Marnie a fiatal 29 éves lány, akinek egyáltalán nem úgy alakult az élete, ahogy azt tervezte. A sikertelen házassága után teljesen sokkolja őt a hír, hogy Blix (egy idős hölgy, akit egy karácsonyi bulin ismert meg) ráhagyja a lakását. Ki kell mozdulnia a komfortzónájából és rá kell jönnie, hogy az élet sokkal többet tartogat számára, mint amit eddig gondolt. Az embernek néha összetörik a szívét, néha pedig ő töri össze más szívét. Az élet néha kegyetlen, de ahogy a mondás is mondja, ha nem lenne sötét, akkor nem látnánk a csillagokat. Néha a boldogság a legváratlanabb pillanatokban és legfurcsább helyeken talál ránk. Van amikor nem tehetünk mást, csak sodródunk az árral és kivárjuk, hogy mit tartogat számunkra az Univerzum. 

Marnie mellett Blix a másik hangsúlyos főszereplő. Bár csak a könyv első felében szerepel, de szelleme és gondolkodása belengi az egész könyvet. Ő a legfurcsább szerzet, akiről eddig valaha olvastam. Kicsit olyan volt számomra, mint a Jóbarátokból Phoebe 80 éves korában. Egy igazán hóbortos és csodálatra méltó idős hölgy, akinek a legnagyobb kincse a hatalmas szíve és a hihetetlen lelki ereje volt. Igazi varázsló volt a szó szoros és átvitt értelmében is. Támaszt nyújtott másoknak és fáradhatatlanul azon dolgozott, hogy mindenki, akit szeret boldog életet élhessen. Igazi párvarázsló volt, mindig tudta, hogy ha két ember összetartozik. Egy kicsit misztikus és kissé elvont volt ez a gondolkodásmód számomra, de mindezek ellenére is igazán a szívembe zártam az idős hölgyet. 

Marnie hatalmas fejlődésen megy keresztül, Blixnek hála megtanulja, hogyan szeresse önmagát és hogyan találja meg azt az embert, aki minden tekintetben kiegészíti őt. Rá kellett jönnie, hogy sokszor nem úgy alakul az ember élete, ahogy azt előre eltervezi. A sors néha kiszámíthatatlan játékot űz velünk...de mindenkinek eljön az életében az a pillanat, amikor azt érzi, hogy sínre került az egész élete. Pont ott van, pont azokkal az emberekkel, akik igazán számítanak.

Az én abszolút kedvenc karakterem Patrick volt, a fiú, aki Blix házában bérelt egy kis lakást. Teljesen bezárkózott, hiszen egy baleset következtében mindent elveszített, ami/aki fontos volt számára. Teljesen megtört, képtelen huzamosabb időre elhagyni a lakást és kerüli más emberek társaságát. Nagyon megkedveltem a humorát és az egész személyiségét, hihetetlenül drukkoltam, hogy végre képes legyen kilépni a saját árnyékából és újra olyan életet éljen, amelyet megérdemel. 

A lakásban élő többi szereplő is igazán kedves lett számomra, egytől-egyik a szívembe zártam őket. Sokszor eszembe jutott, hogy bárcsak ilyen lenne az én lakóközösségem. Mit meg nem adnék, hogy egy olyan házban élhessek, amelyben egy Blix-szerű idős hölgy egyengeti minden barátjának a léptét. 

A könyv borítója nekem nagyon tetszik, már alig várom, hogy a polcomon tudhassam. 

A szerelmi varázslás kezdőknek összességében egy igazán érdekes és furcsa történet, melynek sajátságos hangulata van. Nem vagyok biztos benne, hogy mindenkinek tetszeni fog, de aki ad egy esélyt ennek a kötetnek, azt nagy meglepetések érhetik. Sok érdekes és szép gondolat van benne (plusz vannak benne Harry Potter utalások is), ha másért nem, már emiatt is érdemes elolvasni. 

Értékelés: 5/4

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek mindenképpen helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni, ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe. 



Nyereményjáték

Maddie Dawson története a Könyvmolyképző Kiadó Arany pöttyös könyvek kategóriájában jelent meg, ezért játékunk is ehhez kapcsolódik. A turné minden állomásán egy-egy Arany pöttyös történet hősének nevét rejtettük el. A ti feladatotok az, hogy a megtaláljátok ezt a nevet, a Rafflecopter megfelelő dobozába pedig beírjátok annak a könyvnek a címét és szerzőjének nevét, amelyben  szerepelnek.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

09.09 - Csak olvass!
09.11 - A szofisztikált macska
09.13 - Hagyjatok! Olvasok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése