2020. október 4., vasárnap

Andreas H. Schmachtl: Barátok ​a Vadrózsa utcából + Nyereményjáték


 Sziasztok!

Andreas H. Schmachtl, a népszerű író és illusztrátor már számtalan csodás gyerekkönyvet írt, hazánkban pedig leginkább Alma Magdiról szóló történetei hódították meg a kisebb és nagyobb olvasók szívét. A Manó Könyvek jóvoltából most egy új, csodaszép mesegyűjteményt olvashatunk bájos egér-hősnőnk és barátai szívmelengető kalandjairól. Tartsatok három bloggerünkkel, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt!

Manapság már számos tanulmány igazolja, hogy a mesének meghatározó szerepe van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésében. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog. Tartalmas időtöltés, komoly hatással van a gyermek szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthat el a gyerkőc, mely a későbbiekben is fontos lesz számára….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom stb.  Fontos, hogy önmagunk legyünk, hiszen csak így lehetnek őszinte és mély kapcsolataink.

Ezek után lássuk, hogy miről szól pontosan a könyv!

Alma Magdinak és barátainak minden nap új meglepetést tartogat. Hőlégballonnal utaznak, kalandba keverednek egy világítótoronnyal, Sünihez egyszerre több látogató is érkezik, Mollyt meg kell menteni… És még arra is van idejük, hogy megfejtsék a szellem rejtélyét, aki a falu boltjában kísért éjszakánként. Persze az egészben az a legjobb, amikor egy-egy fárasztó kaland végén összegyűlnek Magdinál, forró kakaót isznak, és teletömik magukat süteménnyel. Isten hozott újra a Vadrózsa utcában!

Nekem ez a könyv nagyon tetszett, az állatos mesék mindig is közel álltak a szívemhez. Hihetetlenül kedves és bájos történeteket találtam benne, egyszerűen imádtam az aprónép történetét. Mikor először megláttam a könyvet nagyon aggódtam, hiszen nem ismertem eddig Alma Magdi történetét, de ez egyáltalán nem jelentett problémát. A kötet önállóan is olvasható, nem szükséges hozzá semmilyen előismeret. 

Nagyon tetszett, hogy a szerző az elején bemutatta a helyszínt és a szereplőket, így tényleg nem jelentett számomra problémát, hogy a többi kötetet nem ismertem. A könyvben 23 mese található, melyek során megismerhetjük Alma Magdit és barátait. A történetek nagy része teljesen önálló, néhány azonban összefügg egymással. A szereplőink igazán izgalmas kalandokba keverednek, minden egy nap újabb meglepetést tartogat számukra. Az tetszett a legjobban a mesékben, hogy rengeteg fontos és tanulságos dologra hívják fel a figyelmet.  Andreas H. Schmachtl szívén viseli a környezetvédelmet, ez a gondolkodása pedig a történetein is érezhető. 

A szereplők hihetetlenül kedvesek és igazán szerethetőek, folyamatosan mosolyogtam olvasás közben. Biztos vagyok benne, hogy minden kisgyerek imádni fogja. 

A könyv nyelvezete a kicsik számára is igazán élvezhető, tökéletes olvasmánynak tartom. Akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni. 

Az illusztráció egyszerűen csodás, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet.  A képek meseszépek, színesek, mosolygás nélkül nagyon nehéz olvasni. A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani a lapokat.

Összességében nagyon szerettem ezt a mesekönyvet és biztos vagyok benne, hogy a többi Alma Magdi könyvet is beszerzem majd. A Barátok a Vadrózsa utcából egy igazán kedves és szerethető történet, mely fontos tanulságokban is bőveledik. Az aprónépet azonnal a szívembe zártam, egyszerűen oda meg vissza voltam ezeketért a történetekért. A babadobozunkban abszolút kiemelt helyem fogom tartani, ez egy olyan kedves és meseszép könyvecske, amit nagy örömmel teszek el a leendő bogyókánk számára. Bátran ajánlom mindenkinek. 

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.


Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban további egér-szereplők nyomába eredünk! Minden állomáson találtok egy borító-részletet egy-egy könyvből, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv szerzőjének a nevét beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő helyére! (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉP



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

10.04. Csak olvass!
10.07. Spirit Bliss Sárga könyves út

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése