2020. november 26., csütörtök

Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Pagony Kiadó legújabb brummogós karácsonyi meséje egy kislányról szól, aki karácsonyra egy háziállatot szeretett volna, de azt álmában sem gondolta, hogy végül egy medve várja majd őt a fa alatt. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Még csak november van, de már hihetetlenül ünnepi hangulatba kerültem. Rövid időn belül ez a második karácsonyi mesekönyv, amelyet elolvastam, szóval engem már teljesen átjárt a szeretet ünnepének a szellemisége. Az utóbbi napokban egyre többször dúdolok karácsonyi dalokat, és egyre többet gondolok arra, hogy vajon haza tudok-e menni karácsonyra a szüleimhez és együtt tudjuk-e tölteni az ünnepeket. A karácsonyi ajándékokra is teljesen ráfüggtem (persze tudom, hogy ez nem a legfontosabb, de egyszerűen imádok másoknak örömet okozni), az interneten szörfölök, hogy minél jobb és testhezállóbb ajándékokat találjak szeretteimnek. Elkezdtem előpakolni a karácsonyi dekorációt, egyre többször gyújtok gyertyát az igazi ünnepi hangulat kedvéért. Szóval tényleg, határozottan állíthatom, hogy teljesen magával ragadott a karácsony szelleme. Alig várom már, hogy vasárnap meggyújthassam az első gyertyát a koszorún. 

No de nem is szaporítom tovább a szót! Lássuk miről is szól pontosan a könyv!

Liza és apu karácsonyfát vásárolnak. Liza kiválaszt egy JÓ nagyot. Apu hazacipeli. JÓ nehéz! Liza és apu feldíszítik a fát. De NAGYON furcsa hangok jönnek a fa belsejéből… Mi lehet ez? A titokra karácsony estéjén fény derül… Szívmelengető karácsonyi mesekönyv Harcos Bálinttól, Agócs Írisz csodálatos rajzaival. 










Bevallom, első körben amiatt akadt meg a szemem ezen a mesekönyvön, mert Agócs Írisz csodálatos rajzai díszítik. Teljesen beleszerettem a munkásságába, szóval nem is volt kérdés számomra, hogy beszerzem ezt a mesekönyvet. Persze nagyon tetszett a mesekönyv fülszövege is, de vitathatatlan, hogy első körben az illusztrációk keltették fel a figyelmemet. 

A történet egyáltalán nem hosszú, szellősen tagolt, könnyen olvasható. A mese érdekes és vicces, jókat mosolyogtam olvasás közben. Nagyszerű választás a 3-6 éves korosztály számára. 

A kötet elején Liza és apukája elindultak karácsonyfát vásárolni. Szerencséjükre megtalálják a tökéletes példányt, ám valami miatt hihetetlenül nehéz a fa. Mikor hazaérkeznek és kikerül az erkélyre Liza furcsa dolgot fedez fel. A fa elmozdul az erkélyen, díszítés közben, pedig furcsa hangokat ad ki. De vajon mi lehet a rejtély kulcsa? 

Liza, mindennél jobban szeretne kisállatot karácsonyra, de vajon teljesül a vágya? Az apukája szerintem nem lehet sem kutyát, sem macskát, sem hörcsögöt, sem papagájt, sem pedig teknőst tartani a lakásban. De vajon mi a helyzet a medvékkel? Őket lehet lakásban tartani?

Az illusztrációk nagyon szépek, Agócs Írisz rajzait egyszerűen imádom, hihetetlenül bájosak. Nagyon tetszett, hogy Liza ajándékai között meglapult egy mesekönyv is, mely nem más, mint A medve, aki a karácsonyfában lakott. Ötletes kis easter egg, én nagyon örültem neki, mikor megtaláltam. 

Összességében A Medve, aki karácsonyfában kapott egy igazán kedves kis történet, mely tökéletes olvasmány a kisebb korosztály számára. Esti mesének, vagy délutáni kikapcsolódásnak is igazán nagyszerű. Ha valami kedves kis karácsonyi könyvet kerestek a karácsonyfa alá, vagy esetleg Mikulás napján a szépen kitisztított kis csizma mellé tennétek ünnepi ráhangolódásként, akkor ez a könyv nagyszerű választás. Bátran ajánlom mindenkinek. 

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 



Nyereményjáték

Mostani játékunk során az állomásokon olyan könyvek fülszövegét találjátok, amelyekben a medvéké a főszerep. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Pagony Kiadó által felajánlott példány a könyvből!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

FÜLSZÖVEG

Kismackó immáron készen áll néhány felnőtt kalandra – legalábbis Mackópapa így gondolja. De azért Kismackónak még szüksége van tanácsokra, egy segítő kézre – és ki segíthetne neki jobban, mint Mackópapa?


a Rafflecopter giveaway

Állomások

11/26 - Csak olvass!
11/28 - Utószó
11/30 - Könyv és más
12/02 - Könyv és más (extra)
12/04 - Hagyjatok! Olvasok!
12/06 - Veronika’s Reader Feeder

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése