2020. december 16., szerda

5 ​perces Verdák-történetek – 12 száguldó mese Villám McQueennel + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Kolibri Kiadó legújabb kötetében 12 rövid történet erejéig ismét találkozhatunk kedvenc verdáinkkal, és elkísérhetjük őket egy-egy izgalmas kalandra. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Az utóbbi időben nagyon sok mesét olvasok, egyszerűen jólesnek a lelkemnek ezek a kedves kis történetek. Ráadásul Miklós és én nagyon szeretnénk már, hogy bővüljön a kis családunk, így a leendő bébibogyónak is elkezdtem gyarapítani a könyvtárát. Részletkérdés, hogy mire megszületik több könyve lesz, mint ruhája...de ilyen apróságokra nem adunk. Az olvasóvánevelést nem lehet elég korán elkezdeni, azt hiszem mi teljesen kimaxoltuk ezt, már a fogantatás előtt elkezdtük a munkát. 

Nagyon sok lányos, vagy éppen uniszex mesét olvastam az utóbbi időben, de valahogy soha nem választottam kisfiús könyveket. Pedig lássuk be, 50% az esélyem arra, hogy a leendő babánk fiú lesz. Mégis valahogy mindig a hercegnős, rózsaszín, szupercuki könyvek kerültek a kezembe. Ezt az egyensúlyt egy kicsit helyre billentve most egy igazán vagány mesekönnyvel készültem nektek. Lássuk miről is szól pontosan az 5 perces Verdák- történetek. 


Éld át a mesés pillanatokat Villámmal, Matukával, Cruzzal és barátaikkal! Olvasd el mindhárom film történetét, és a haverdák legújabb kalandjait, amelyek turbósebességbe kapcsolják a fantáziádat! Felkészültél? Vigyázz, kész, rajt!
Óriási meserajongó vagyok, ezért számomra minden Disney/Pixar rajzfilm kötelező mű, így a Verdák sem maradhatott le a listámról. Nem mondom, hogy óriási kedvenc lett, de azért kifejezetten szerettem mindegyik részt. Úgy érzem, hogy teljesen felkészültem, ha a jövőben egy Villám McQueen rajongó gyerkőccel hozna össze a sors. Mikor megláttam ezt a kötetet nagyon megörültem, hiszen az utóbbi időben elhanyagoltam a fiúsabb mesekönyveket, így nem is volt kérdés számomra, hogy beszerezzem-e a könyvet. 

Az 5 perces történetek típusú könyvek már ismerősek lehetnek a gyakorlott olvasó szülőknek, hiszen a Kolibri Kiadó gondozásában, már több ilyen jellegű kötet is megjelent. Ezen történetek nagy előnye, hogy rövidek, színesek és könnyen olvashatóak, így tökéletes esti olvasmányként szolgál a gyerkőcöknek. Az pedig tudvalevő, hogy esti mesék rendkívül fontosak, hiszen ezek számos pozitív hatással bírnak a gyermekekre. Manapság már számos tanulmány igazolja, hogy a mesének meghatározó szerepe van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésében. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog, hiszen tartalmas időtöltésnek számít és komoly hatással van a lurkók szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthatnak el a gyerkőcök, melyek a későbbiekben is fontos lesz számukra….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom stb. Mindezek tudatában tényleg nagyon fontos, hogy a gyerekeknek rendszeresen meséljenek a szüleik. Mivel mindegyik fejezet elolvasható 5 perc alatt, így még a legelfoglaltabb szülő is nyugodtan a kezébe veheti a könyvet, hiszen ennyi ideje mindenkinek kell, hogy legyen a mesélésre. 

A könyv 12 rövid mesét tartalmaz.  Az első három történet a rajzfilmek cselekményét meséli el röviden, a maradék kilenc segítségével pedig újabb kalandokat élhetünk át négykerekű hőseinkkel. A könyv nyelvezete a kicsik számára is igazán élvezhető, tökéletes olvasmánynak tartom. Akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni. 

Mivel kicsit elnagyoltak a történetek, így elsőre nem feltétlenül érthetőek a különböző összefüggések és tanulságok. Ha viszont valaki már látta a meséket, nagyszerű olvasmány, hiszen a rövid történetek segítségével könnyen feleleveníthető a mese. Természetesen azzal sincs semmi baj, ha valaki úgy olvassa a gyerkőcnek, hogy most ismerkedik Villám McQueen történetével, hiszen a mesekönyv érthető előzetes tudás nélkül is. De talán nagyobb élmény akkor a közös olvasás, ha a kicsik nem mos találkoznak először a verdák kalandjaival. 

A témát tekintve azt gondolom, hogy a kisfiúk körében lehet a könyv igazán népszerű, de egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a kislányok is csillogó szemekkel hallgassák Villám McQueen és barátai kalandjait. 

Az én kedvenc mesém Matuka zenegépe volt, de az az igazság, hogy az összes történetet nagyon szerettem. Jó volt olvasni, hiszen számos fontos tanulsággal szolgál a jövő generáció számára. Mi tesz valakit bajnokká? Miért fontos a gyakorlás mindenki számára? Hogyan győzzük le saját félelmeinket?  Ilyen és ehhez hasonló témákat is érint a mese. Megtanulhatjuk, hogy nem a győzelem a legfontosabb az életben, többet ér ennél a barátság és a tisztesség. 

Az illusztráció nagyon szép, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet. A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani a lapokat.

Összességében nekem nagyon tetszett ez a mesekönyv. A történetek kedvesek és szerethetők, Villám McQueen rajongóknak egyenesen kötelező olvasmány. Ha esetleg valami last minute karácsonyi ajándékon törné valaki a fejét, akkor tökéletes választás a fa alá is. Én tiszta szívből ajánlom mindenkinek. 

Értékelés: 5/4,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.


Nyereményjáték

Mostani játékunk során természetesen kedvenc verdáinké lesz a főszerep. Az állomásokon a mese egy-egy szereplőjéről találhattok képet, a feladat pedig az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található karakter nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Kolibri Kiadó által felajánlott példány a könyvből!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


KÉPa Rafflecopter giveaway

Állomások

12/12 - Dreamworld
12/14 - Utószó
12/16 - Csak olvass!
12/18 - Könyv és más

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése