2020. december 16., szerda

Disney ​– 5 perces történetek hősies lányokról + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent az 5 perces történetek legújabb kötete, melyben ezúttal a hősies lányoké a főszerep. Tartsatok velünk, ismerjétek meg a Disney és Pixar mesék bátor hősnőit, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

Van egy pólóm, ami a lehető legjobban leírja azt, hogy milyen is vagyok valójában. Ez a szöveg szerepel rajta: I am 99% sure I am a Disney princess. Ez az egy mondat valószínű mindent elmond rólam, hiszen közel 30 évesen is Disney - mese függő vagyok, sőt ennyi idősen is rajongok a hercegnőkért/királynőkért. Néha hihetetlenül jó érzés lehuppanni és megnézni egy hercegnős mesét. Pontosan ugyanúgy nevetek, mosolygok a poénokon és sírok a szomorú jeleneteken, mint amikor először láttam a rajzfilmet. Belle és Aranyhaj a két legnagyobb kedvencem, de Mulan és Elza is igazán kedves a szívemnek. Mindegyikük rendkívül erős személyiség, akik képesek voltak saját sorsukat tevékenyen alakítani. Az utóbbi időben óriási Lilo és Stitch rajongó is lettem, szóval az óriási Harry Potter gyűjteményem mellett, egy kisebb Stich kollekció is helyet kapott. 

No de nem is szaporítom tovább a szót, lássuk miről is szól pontosan a könyv. 

Vágj bele egy új kalandba kedvenc Disney- és Pixar-szereplőiddel! Lovagold meg a hullámokat Lilóval, bújócskázz Vaianával, és csípd nyakon a rosszfiúkat Judy Hopsszal! Öt perc alatt elolvashatod a történeteket – akár elalvás előtt, akár egy közös meséléshez, amikor csak szeretnéd!











Annyira lelkes lettem, mikor megláttam ezt a könyvet, hiszen rajongok a hősies Disney/Pixar lányokért. Kislányként nagyon szerettem a klasszikus hercegnőket, akiket a szőke/barna/egyéb hajú herceg megment a fehér lován, de aztán ahogy idősödtem egyre jobban megszerettem azokat a hősnőket, akik tevékenyen tettek saját sorsuk alakulásáért. Szóval mondhatni ez a mesekönyv szerelem lett első látásra. 

Az 5 perces történetek típusú könyvek amúgy már ismerősek lehetnek a gyakorlott olvasó szülőknek, hiszen a Kolibri Kiadó gondozásában, már több ilyen jellegű kötet is megjelent. Ezen történetek nagy előnye, hogy rövidek, színesek és könnyen olvashatóak, így tökéletes esti olvasmányként szolgál a gyerkőcöknek. Az pedig tudvalevő, hogy esti mesék rendkívül fontosak, hiszen ezek számos pozitív hatással bírnak a gyermekekre. Manapság már számos tanulmány igazolja, hogy a mesének meghatározó szerepe van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésében. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog, hiszen tartalmas időtöltésnek számít és komoly hatással van a lurkók szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthatnak el a gyerkőcök, melyek a későbbiekben is fontos lesz számukra….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom stb. Mindezek tudatában tényleg nagyon fontos, hogy a gyerekeknek rendszeresen meséljenek a szüleik. Mivel mindegyik fejezet elolvasható 5 perc alatt, így még a legelfoglaltabb szülő is nyugodtan a kezébe veheti a könyvet, hiszen ennyi ideje mindenkinek kell, hogy legyen a mesélésre.

A könyv 12 rövid mesét tartalmaz, mindegyik történetnek más a főszereplője. Kedvenc Disney és Pixar hősnőink történetei elevenednek meg a lapokon. Nekem nagyon tetszett a válogatás, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs bennem hiányérzet. A mesegyűjtemények általában nehéz helyzetben vannak, hiszen nem tudják mindenkinek az ízlését maradéktalanul kiszolgálni. Mindig úgy érezzük, hogy valami kimarad. Nekem Belle és Aranyhaj hiányzott a leginkább, de még így is óriási lelkesedéssel lapozgattam a könyvet. Már csak azért is imádtam ezt a kötetet, mert nem csak a legnépszerűbb hősök kaptak helyet a könyvben, hanem a kevésbé divatos karakterek is megmutathatták magukat. Hihetetlenül tetszett, hogy mindenféle mese képviseltette magát a könyvben, Az Oroszlánkirálytól kezdve, a Zootropolison át, Lilo és Stich-en keresztül rengeteg jól ismert szereplővel találkozhatunk a könyvben. 

Nem minden mese lett egyforma minőségű, van, amelyik nem tetszett igazán, de szerintem ez a legkisebb korosztályt egyáltalán nem fogja zavarni. Ők biztosan élvezni fogják az összes történetet, hiszen a kedvenc szereplőik elevenednek meg a lapokon. 

Nehezen tudnék kedvenc mesét választani, mert az összeset nagyon szerettem, de mivel Mulan és a Lilo és Stich személyes kedvenc nálam, így talán ezt a két történetet választanám. 

A kötetet rejtő mesék számos fontos tanulsággal szolgálnak a jövő generáció számára. A sok gyakorlás meghozzá a gyümölcsét. Bármire képesek vagyunk, ha igazán akarunk valamit, akkor nincs olyan akadály, ami megállíthatna minket.  Ilyen és ehhez hasonló témákat is érint a mese.  

A könyvet tökéletes olvasmánynak tartom, akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni. 

Az illusztráció nagyon szép, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet. A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani a lapokat. Bevallom őszintén Nektek, ha lenne kisgyermek a családban, akkor egy másodpercig sem gondolkodnék azon, hogy milyen könyv kerüljön ajándékba a fa alá, biztos ezzel a kötettel lepném meg a gyerkőcöt. 

Összességében nekem nagyon tetszett ez a mesekönyv. A történetek kedvesek és szerethetők, Disey/Pixar hősnő rajongóknak egyenesen kötelező olvasmány. Az illusztráció nagyon szép, már a lapozgatása is felér egy élménnyel. Ha esetleg valami last minute karácsonyi ajándékon törné valaki a fejét, akkor tökéletes választás a fa alá is. Én tiszta szívből ajánlom mindenkinek. 


Értékelés: 5/4,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.


Nyereményjáték

A Disney mesék során számtalan bátor hősnőt ismerhettünk már meg. mostani játékunk során pedig övéké lesz a főszerep. Minden állomáson láthattok egy-egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, kit ábrázol, és a nevét beírni a rafflcopter doboz megfelelő mezőjébe.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

KÉP

a Rafflecopter giveaway

Állomások listája

12/16 Csak olvass!
12/17 Utószó
12/18 Nem félünk a könyvektől
12/19 Dreamworld

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése