2020. december 5., szombat

W. Bruce Cameron: Egy ​kutya ígérete +Nyereményjáték


Sziasztok!

Bailey újra visszatért! Már megjelent az Egy kutya ígérete kötet, amiben az imádott kutyus ismét újjászületik, és ezúttal a szerelem is rátalál. Kövesd velünk végig a blogturnét, és ismerd meg W. Bruce Cameron könyvét. Sőt, ha szerencsés vagy, meg is nyerheted a regény egy példányát.

A kutya az ember legjobb barátja. Rengeteg idézet szól arról a hűségről és odaadásról, amit csak egy eb tud nyújtani a gazdájának. Csodálatos teremtmények. Mindig megérzik az ember lelkiállapotát. Nem árulok el nagy titkok nektek azzal, hogy világéletemben kutyás voltam. Egy hatalmas álmom vált valóra 4,5 éve, mikor Vinnie az életünkbe csöppent. A családomnak mindig is volt kutyája, amióta az eszemet tudom…de Vinnie az első önálló saját kutyám. Mindig különleges helyet fog elfoglalni a szívemben. Ő a szívem kuglófjának egyetlen mazsolája. (Bocsi Miklós…te tudod…maradjunk a prioritásoknál. :D ) Mióta velünk van minden egyes nap egy igazi csoda. El sem tudnám képzelni nélküle az életemet. Hiszem, hogy közös választás volt, amennyire mi szerettük volna őt, ő is pont annyira szeretett volna hozzánk tartozni. Nagyszerű lény. Ha beteg, vagy szomorú vagyok el sem mozdul mellőlem. Kitartóan őriz akkor is, ha legszívesebben a kedvenc egerével játszana, vagy futkározna a lakásban. Minden reggel odabújik hozzám, hogy ébredés előtt kapjon egy kis dögönyözést. El sem tudnám képzelni az életemet nélküle, de talán nem is kell. Talán W. Bruce Cameron valami olyat tud, ami megnyugvást hozhat a lelkemnek. Talán tényleg van következő élet, és mindegyikben egymásra találhatunk Vinnievel. De miért is fontos ez? Lássuk miről szól pontosan az Egy kutya ígérete. 

Az Egy kutya négy élete és az Egy kutya négy útja című könyvekben már találkozhattunk Bailey-vel. Ezúttal Lacey, egy másik, igencsak különleges kutya szegődik társául, aki több életen keresztül segít Bailey-nek beváltani az ígéretét.

Ez a bájos, bölcs négylábú örömet, nevetést és megnyugvást hoz az élet kikerülhetetlen akadályaival szembe kerülő család életébe. A két felejthetetlen kutya szeretete és odaadása megmutatja, micsoda erő rejlik a reményben, az igazságban és végtelen hűségben. A díjnyertes szerző, W. Bruce Cameron megindító regénye.




Bevallok Nektek valamit, a kutyás történetek a gyengéim. Egyszerűen imádom W. Bruce Cameron könyveit. Bailey már a legelső alkalommal belopta magát a szívembe, ezért óriási lelkesedéssel vetettem bele magam az olvasásba. Nagyon kíváncsi voltam, hogy a kedvenc regénybeli kis(nagy)kutyám milyen kalandokba keveredik és miként alakul az élete. 

A cselekmény már a jól megszokott módon alakul. Hősünk kalandja egyáltalán nem ér véget azzal, hogy a család háziállata leszek. Újra és újra újjászületik, hogy beváltsa a kötet elején tett ígéretét. Fontos feladata lesz, talán fontosabb mindennél. Mikor megszületik a Trevino család életének a részévé válik, és ez így folytatódik majd a későbbiekben is. Legyen Cooper, Riley, vagy Oscar, nem számít....Bailey mindig megtalálja a családjához vezető utat. De vajon mi az életének az értelme? Miért fontos ez? Mi fűzi őt oly szorosan a családhoz? És mi köze Ethannak a dologhoz? 

Első alkalommal Bailey (akit jelen esetben Coopernek kereszteltek) a Trevino család kutyusa lesz, aki Burke segítőkutyájaként könnyíti meg a kiskamasz életét. A fiú születése óta kerekesszékben ül, így a mindennapjaiban óriási segítséget nyújt Cooper. A dühös kamasz egyre nehezebben viseli a kerekesszék okozta korlátokat. Nincs más vágya, mint felkelni a székből és a tinik átlagos életét élni. 

A fiú testvérével, édesapjával és nagymamájával él együtt egy farmon. Édesanyjuk elhagyta őket, apjuk pedig képtelen arra, hogy emocionálisan is közel kerüljön a fiúkhoz. Gondoskodik róluk, próbálja őket terelgetni a helyes úton, de valahogy hiányoznak az igazi érzelmek és nagy beszégetések a kapcsolatukból. A farm, ahol élnek nem tervel nyereséget, egyre nehezebben élnek és jönnek ki a pénzükből. A robotizációnak köszönhetően egyre jobban ellehetetlenül a kisvállalkozások sorsa, akik képtelenek felvenni a versenyt a modern technológiával. 

A fiúk viszonya is rendkívül ambivalens egymással, sokat jelentenek egymásnak, de képtelenek kimutatni egymás felé az érzelmeiket. A ki nem mondott szavak mögött komoly és mély sérelmek húzódnak. Burke és Grant haragszik egymásra, az édesapjukra, az anyjukra, a farmra és az egész világra. 

Ahogy haladunk előre a történetben és megismerjük Bailey későbbi életeit egyre több problémával szemben találjuk magunkat. A mérhetetlen szeretetnek és örök kapocsnak hála, a kutyus mindig hazatalál. Akár Riley-ként, akár Oscarként látja meg a napvilágot, ő megtalálja a Trevino családot és mellettük áll jóban és rosszban. Bailey életét egy másik kutyus Lacey is segíti, aki személyében társra lel több életen keresztül is. Igazán különleges kapcsolatot ápolnak, legyen bármilyen nehéz is sorsuk, amikor egymásra találnak minden megváltozik. Bailey kicsit olyan, mint egy őrangyal, aki nem csak a családjának, hanem Lacey életét is teljessé teszi. 

Bailey legújabb története igazán szívet melengető és szerethető olvasmány. Megismerhetjük, hogy milyen erős kötelék fűz minket legjobb barátunkhoz. Imádom, hogy a jól megszokott módon ismét a kutyus szemszögéből tárul fel előttünk a cselekmény. A regény segítségével elképzelhetjük, hogy négylábú barátaink hogyan látnak minket, mikénkt viszonyulnak hozzánk. A feltétel nélküli szeretetük, az odaadásuk minden egyes alkalommal elbűvül.  Rendkívül szórakoztató és humoros történet, néha azonban igazán megható és könnyeket csal az olvasó szemébe. 


Mikor elolvastam a könyv első részét a regény hatására rengeteget gondolkodtam azon, hogy vajon az én kiskutyám mit gondolhat. Vajon hogyan lát minket Vinnie? Miként gondol ránk? Tudja, hogy mindennél jobban szeretjük és bármit megtennénk érte? Tudja, hogy szükségem van rá? Szeretnék hinni benne, hogy mint Bailey esetében, a mi kiskedvenceink is visszatérnek hozzánk. Mindennél jobban szeretném, hogy ha egyszer Vinnie-nek el kell távoznia, akkor mindig visszatalál majd hozzám. Nagyon sokat jelent nekem a kiskutyám, remélem ha újra megszületik ő is megismer majd engem és valahogy jelez majd, hogy őt vigyem haza, hiszen az Egy kutya ígérete is bebizonyítja számunkra, hogy a szeretet halhatatlan, és a minket összekötő erőt semmi sem tudja legyőzni. 

Összeségében én nagyon szerettem ezt a regényt, W. Bruce Cameron ismét elvarázsolt. Az Egy kutya ígérete egy igazán szívet melengető és szerehető olvasmány. A regény nem más, mint gy csodálatos történet a szeretet hatalmas erejéről és az eltéphetetlen kötelékről.  Rendkívül szórakoztató és humoros történet, néha azonban igazán megható és könnyeket csal az olvasó szemébe. 

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni, ITT pedig bele is olvashatsz a regénybe. 



Nyereményjáték

A sorozat első két részéből nagy sikerű film készült, amiket a hazai mozik is bemutattak. A képeken a filmekből találtok képeket, a feladatotok pedig hogy beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mi a képen látható színész neve.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉP

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

12.05. - Csak olvass!
12.07. - Sorok Között Könyves Blog

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése