2021. január 22., péntek

Dalválogatás a Mégis hiszek című könyv alapján + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Még mindig hiszek szívszorító, nagy hatású történet a halhatatlan szerelem hatalmáról és az Istenbe vetett hit erejéről. Miután Jeremy felesége Melissa elhunyt, a fiú teljesen kétségbeesett, de még a legmélyebb gyászában sem felejtkezett el Istenről és a belé vetett bizalmáról, hitéről. Egy nap isteni sugallatra a kezébe vette a gitárját és megírta az  „I Still Believe” (Még mindig hiszek) című dalt, mely millióknak adott hitet és reményt a világon. Tartsatok bloggereinkkel, ismerjétek meg a dal mögötti történetet és ha Nektek kedvez a szerencse, nyerhettek is egy kötetet a kiadó jóvoltából. 


Amikor Jeremy Camp alig néhány hónappal az esküvő után elvesztette szeretett feleségét, Melissát, legkevésbé szerette volna Istent dicsőíteni. Ám miközben elképzelhetetlenül mély gyászával küzdött és magával küzdött, hogy megtartsa hitét, Istennek más tervei voltak vele: Fogd a gitárodat. Hallgass és írd! Jeremy engedelmeskedett, kiöntötte a szívét, a reményről írt, hogy Isten még a legmélyebb gyászában is vele van. A dal, amit aznap írt, az „I Still Believe” (Mégis hiszek) millióknak adott hitet és reményt a világon. Ez a könyv a dal mögötti történetet mondja el és azt is, hogyan keletkezett az erről szóló film. Bepillantást enged Jeremy magánéletébe – a nehéz gyerekkortól a kamaszéveken át Melissa tragikus haláláig és azon túlra is, az azt követő spirituális utazásra, ami legkedvesebb dalait inspirálta és végül oda vezetett, hogy újra megtalálta a szerelmet. Az I Still Believe szívszorító, nagy hatású történet a halhatatlan szerelem hatalmáról és a hit erejéről. Ez a könyv Jeremy Camp életútját mutatja be, azt, hogy reményt és gyógyulást talál élete legnehezebb pillanataiban, és bemutatja a dalokat, amik ezen az életúton keletkeztek, és amelyek nemzedékekre voltak nagy hatással.

A Még mindig hiszek egy rendkívül nagyszerű és megható olvasmány, mely akkor is megérinti az embert, ha nem elkötelezett hívő. Egyszerűen képtelenség semlegesen hozzáállni a történethez, akarva akaratlanul is elgondolkodunk rajta. Jeremy története bizonyítja, hogy a hit óriási dolog, a legmélyebb gödörből is ki tudja húzni az embert. Az imádságoknak óriási ereje van, az Istenbe vetett hit akár hegyeket is mozgathat, begyógyítja lelkünk sebeit, vigaszt nyerhetünk. Annyira szép és irigylésre méltó dolog ez. A könyv elolvasása után azt gondoltam, hogy bárcsak én is így éreznék, bárcsak tudnék én is ennyire hinni. Igen, a saját magam módján vallásos vagyok, de az én hitem meg sem közelíti Jeremy, Melissa és Adrienne hitét. A könyv elolvasásához kell egy kis nyitottság, de aki esélyt ad neki, biztosan nem csalódik. Lenyűgöző olvasmány a hitről és a szeretetről. Én csak ajánlani tudom mindenkinek. Ha kíváncsiak vagytok a bővebb értékelésre, akkor azt ITT találjátok meg. 

A kötet azért is különleges, mert Jeremy több slágerének a keletkezési történetét is megismerhetjük. Arra gondoltam, hogy egy extra bejegyzés keretében összeszedek pár ilyen dalt Nektek, és leírom hogyan is születtek meg. Remélem elnyeri a tetszéseteket. 

Walk by Faith


Egy igazán különleges dal, mely Jeremy és Melissa hawaii nászútján íródott. A fiatalok bár maguk mögött hagyhatták Melissa rákbetegségét, mely egy időre visszahúzódni látszott, de Jeremy még sem tudta teljesen elengedni magát. Voltak helyzetek, amikor teljesen váratlanul elkapta őt a helyzet valósága. Honnan tudhatják, hogy Melissa meggyógyult? Mi van, ha az egész csak átmeneti állapot? Egy ilyen estén, mikor egyedül ült a nappaliban a Korinthusiakhoz írt második levél 5:7 versén kezdett el gondolkodni: "Mert hitben járunk, nem látásban." Úgy érezte Isten szólt hozzá. Tudja, hogy fél és kétségei vannak, de bízzon benne továbbra is. Tudja, mit csinál. Lehet, hogy még nem érti, lehet, hogy elsőre nem is fogja megérteni, de bízzon benne. Jeremy rájött, hogy Isten igazat szólt, hiszen tényleg nem tudja, hogy mi fog történni vele. Bár Melissa betegsége eltűnni látszik, de nem tudhatják, hogy mit hoz a jövő. Egyszer csak kezébe vette a gitárját és két dolgon kezdett el gondolkodni. Hinni fog-e Istennek, ha azt mondja, hogy az ő keze vezérli őt? Meghallja-e majd amit Isten mond? Ekkor jutott eszébe a Walk by Faith című dala. 

Revive me

Egy éjjel Jeremy és Melissa a kórházban volt. Melissa egyre gyengébb volt, egyre kevesebb ereje volt. Egyik este Jeremy úgy érezte, hogy Isten arra kéri őt, hogy a szomszédos váróba menjen ki a gitárjával és olvasson a Zsoltárok könyvéből, mely számára sokszor szolgált vigaszként. Olvasni kezdte és Isten vezetésével a 119. zsoltárra tévedt, annak is a 153-154. sorára: "Lásd meg nyomorúságomat és szabadíts meg, mert nem felejtettem el a törvényedet. Pereld peremet, és válts meg, ígéreted szerint tartsd meg életemet." Ekkor Jeremy rájött, hogy pontosan arra van szüksége, hogy Isten átadja őt az életnek, hogy tartsa meg az életét.  Ekkor született meg a Revive me (Tarts meg engem) című dala. 

Breaking my Fall

Jeremy őszi meditációs napot tervezett, lefoglalt egy egyszobás kunyhót a hegyekben. Arra kérte Istent, hogy tisztítsa meg lelkét és szívét a ridegségtől keserűségtől. 3 napot tervezett eltölteni a kunyhóban, de nem alakultak úgy a dolgok, ahogy szerette volna. Egyre több kínzó kérdés gyötörte, a keserűség pedig csak nem akart elmúlni a szívéből. Képtelen volt túllépni a régi kérdéseken és zavarodottságán, nem találta a kiutat. Amikor azonban unalmában elkezdett játszani a gitáron, csak úgy a semmiből hirtelen egy dallam és szavak jöttek hozzá. Ekkor született a Breaking my Fall című dal, melynek így szól a refrénje: Zuhantam, és Te megtartottál engem./Mit kell tennem? Bármit megteszek./ Mert zuhantam, és Te megtartottál engem./Mit kell tennem? Bármit megteszek. 

I Still Believe

Az egyik legkülönlegesebb dal, az én (és szerintem sokak) személyes kedvence. Miután Melissa elhunyt Jeremy sokáig nem talált magára. Elvesztette önmagát, nem találta az utat Istenhez. Közel két héten keresztül teljesen elveszettnek érezte magát. Ahhoz hasonlította az érzést, mikor hirtelen eltűnik a térerő a mobiltelefonról. Tudod, hogy ott van a másik, de egyszerűen nem tudod mit is akar mondani. Nem veszítette el a hitét, csupán nem tudta hogyan kommunikáljon Istennel. Egyszer azonban olyan tisztán hallotta, azt a mondatot, hogy: Vedd kézbe a gitárodat, ami teljesen megdöbbentette. Azonban sem testileg, sem lelkileg nem érezte felkészültnek ehhez magát, hiszen mit is tudna ő mondani, egyszerűen nem találja a szavakat. Ahogy azonban a kezébe vette a gitárt, mintha minden kinyílt volna körülötte, nagyjából 10 perc alatt írta meg az I Still believe című dalt. Így hangzik magyarul a refrénje: Még mindig hiszek a Te jóságodban./ Még mindig hiszek a Te igazságodban./ Még mindig hiszek Szent szavadban./ Ha nem értem, nem látom, akkor is, még mindig hiszek." 

Nos, én ezeket a dalokat gyűjtöttem össze Nektek, remélem meghoztam a kedveteket a könyv elolvasásához, vagy éppen a film megnézéséhez. Spotify-on vagy Youtube-on is eléritek a dalokat, ha pedig KJ Apa előadásában szeretnétek inkább meghallgatni a dalokat, úgy is megtaláljátok mindegyik Spotify-on. 

Ha mindezek után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni, ITT pedig bele is olvashatsz a regénybe. 



Nyereményjáték

Mivel az Istenbe vetett hit kulcsfontosságú a regényben, így a mostani játékunk is ehhez kötődik. Mindegyik bejegyzés végén találtok majd egy idézetet, melyek mindegyike erősen kötődik a valláshoz és Istenhez. Nektek nincs más dolgotok, mint megírni, hogy az írás pontosan honnan származik? (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

IDÉZET

“Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni.”


a Rafflecopter giveaway

Állomások

01.18.: Csak olvass!
01.22.: Csak olvass! extra
01.24.: Readinspo

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése