2021. február 28., vasárnap

Kate Nolan: Panni ​és Samu esti tündérmeséi + Nyereményjáték

Sziasztok!

Az Animus Kiadó gondozásában jelent meg a Panni és Samu esti tündérmeséi című könyv, melyben 5 perces, rövid történeteket találhatunk esti mesének, vagy csak a közös olvasás kedvéért. Tartsatok bloggereinkkel, ismerjétek meg ezt a kedves kis könyvet és ha mellétek áll a szerencse meg is nyerhetitek a kiadó által felajánlott példányt. 

Panni és Samu minden este meseolvasással zárja a napot. Összebújnak a fotelben, és elmerülnek a tündérek varázslatos történeteiben. Ebbe a kötetbe a kedvenc meséiket gyűjtöttük egybe, hogy te is meghallgathasd őket lefekvés előtt. És ha ügyes vagy, közben megkeresheted a kiskacsát, amit minden második oldalon elrejtettünk.
3 éves kortól ajánljuk.









Az 5 perces történetek típusú könyvek amúgy már ismerősek lehetnek a gyakorlott olvasó szülőknek. Ezen történetek nagy előnye, hogy rövidek, színesek és könnyen olvashatóak, így tökéletes esti olvasmányként szolgál a gyerkőcöknek. Az pedig tudvalevő, hogy esti mesék rendkívül fontosak, hiszen ezek számos pozitív hatással bírnak a gyermekekre. Manapság már számos tanulmány igazolja, hogy a mesének meghatározó szerepe van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésében. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog, hiszen tartalmas időtöltésnek számít és komoly hatással van a lurkók szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthatnak el a gyerkőcök, melyek a későbbiekben is fontos lesz számukra….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom stb. Mindezek tudatában tényleg nagyon fontos, hogy a gyerekeknek rendszeresen meséljenek a szüleik. Mivel mindegyik fejezet elolvasható 5 perc alatt, így még a legelfoglaltabb szülő is nyugodtan a kezébe veheti a könyvet, hiszen ennyi ideje mindenkinek kell, hogy legyen a mesélésre.

A könyv 17 rövid mesét tartalmaz, mindegyik történet kedves, aranyos és élvezhető. A mágia és a varázslat fontos részét képezi a kötetnek, sellők, koboldok, tündérek, manók színesítik a mesekönyv lapjait. Minden mesének más a főszereplője, és izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokat élhetünk át a segítségükkel. Legyen szó ügyetlen tündérkéről, vagy gonosz manókról, akik meg akarják zavarni a tündérkirálynő estéjét, vagy éppen komisz tündérről, aki szeret borsot törni mások orra alá, minden mesében egy igazán izgalmas mesének lehetünk a részesei. 

A kötetet rejtő mesék számos fontos tanulsággal szolgálnak a jövő generáció számára. A kapzsiság csúnya dolog, nem szabad önzőnek lenni, a jó mindig elnyeri a méltó jutalmát, aki pedig gonosz, az meglakol a bűneiért. Ilyen és ehhez hasonló témákat is érint a mese.  

Nem minden mese lett egyforma minőségű, van amelyik nem is tetszett igazán. Néhány történetet kicsit befejezetlennek éreztem, egy-két mondat a tanulságról, vagy magyarázat igazán elfért volna a végén, hogy ne legyen ennyire komoly hiányérzete az embernek. 

Az én kedvenc történetem A bátor pásztor és A tündér a kútnál című mese volt, mindegyik történetnek a központi eleme a jó tett helyébe jót várj elv érvényesül. Nagyon szeretem az ilyen típusú meséket. 

Ami nekem igazán tetszett, hogy a mesekönyv a kisfiúk és a kislányok számára is igazán élvezhető, hiszen a történetek főszereplői hol lányok, hol pedig fiúk. A könyv nyelvezete a kicsik számára is igazán élvezhető. Akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni. Bónusz érdekesség a mesekönnyvel kapcsolatban, hogy izgalmas kacsavadászatra invitálja az olvasóját. Minden második oldalon az illusztrációk között elrejtettek egy kiskacsát, így még izgalmasabb a közös olvasás. Akár még versenyezni is lehet, hogy ki veszi észre hamarabb a huncut kis állatot. Az illusztrációk nagyon szépek és színesek, a könyv lapozgatása is jóleső érzéssel tölti el az embert. 

Összességében egy igazán aranyos történetet ismerhettem meg, a Panni és Samu esti tündérmesei egy rendkívül kedves olvasmány. A mesék tanulságosak, sokat tanulhatnak belőle a gyerkőcök. Bár új kedvencet nem avattam, és volt némi hiányérzetem a mesékkel kapcsolatban, de összességében azért tetszett a történet. A kacsavadászatot pedig egyszerűen imádtam, igazán ötletes dolog volt elrejteni a lapokon a kis kacsákat. 

Értékelés: 5/4

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni a kötetet. 




Nyereményjáték

A mesekönyvben minden második oldalon elbújt egy kiskacsa, melyet az olvasás közben a gyermekek megkereshetnek, így a közös mese még szórakoztatóbbá válik. Ebben a játékban arra gondoltunk, hogy megtartjuk ezt a kedves ötletet és minden bejegyzésben elrejtünk mi is egy-egy kacsát. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alá bújt el a kacsa. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése