2021. február 25., csütörtök

Lucy Strange: A kastély szelleme + Nyereményjáték


Sziasztok!

Lucy Strange legújabb regényét egy árva kislányról, akinek a származása különös titkokat rejt, a Manó Könyvek hozta el magyarul. A Blogturné klub bloggerei bemutatják nektek, hogyan talál magára és szeretteire egy különös segítőtárs útmutatását követve Agatha. Tartsatok velünk a turné folyamán, hogy megismerjétek a Gosswater Hall szellemének titkát, s ha szerencsétek van a játék során a Kiadó jóvoltából felajánlott regényt is megnyerhetitek.


Az angol tóvidéken járunk 1899-ben. A tizenkét éves Agatha, a grófi Asquith család leszármazottja egy nap nemcsak az édesapját, hanem minden mást is elveszít: az otthonát, a vagyonát, a személyiségét. El kell hagynia a kastélyt, Gosswater Hallt, hogy egy kis, tóparti házban lakjon egy idegennel, akit apjának mondanak.
Aggie elhatározza, hogy kideríti, ki is ő valójában, ám nem ő az egyetlen, aki ki akarja deríteni az igazságot. Az év utolsó napján, mikor éjfélt üt az óra, egy rejtélyes árnyalak tűnik fel a múltból, és nem tűnik el addig, míg fel nem tárul a múlt sötét rejtélye…
A nagy sikerű A fülemüleerdő titka és A világítótorony legendája szerzőjének új könyve.




Lucy Strange regényei már nagyon régóta a molyos kívánságlistámon csücsülnek. Rengeteg jót hallottam és olvastam a könyveiről, de valahogy soha nem alakult úgy, hogy beszerezzem a köteteket. Mikor láttam, hogy érkezik A kastély szelleme című regénye egy másodpercig sem gondolkodtam, mindenképpen szerettem volna végre közelebbről is megismerkedni az írónő stílusával. Hogy jól tettem-e? Lássuk!

A kastély szelleme egy nagyszerű és izgalmas történet a hazugságok és titkok elidegenítő hatásáról és következményeiről, a szeretetről és barátságról, és arról, hogy sosem késő felfedezni igaz valónkat. 

A könyv cselekménye nagyon izgalmas és kalandos, sőt...talán nem túlzás azt állítani, hogy rengeteg veszély leselkedik főhőseinkre. A gonosz mindenhol ott van, a sötétben leselkedik és várja, hogy lecsapjon az áldozatára. Ebben a könyvben az igazi gonoszt a kapzsiság szülte. Bár az írónő nagyon igyekezett, a legtöbb csavart a könyvben ki lehet előre találni, ez viszont semmit nem vont le nálam az olvasás élvezetéből. 

A kastély szelleme egy rendkívül erős atmoszférával rendelkező ifjúsági könyv, melyet garantáltan nem tud letenni az olvasó. Bevallom, én egy ültő helyemben elolvastam. A könyv hangulata nagyszerű, egyáltalán nem ijesztő, de minden lapot átjár a komor és baljós légkör.  Az angol mocsaras lápvidék, az ódon kastély, titkos folyosók, családi titkok, temető és nyughatatlan szellemek teszik még különlegesebbé és izgalmasabbá a regény atmoszféráját. Bár a téma és az alap egyáltalán nem ismeretlen a felnőtt olvasók számára, hiszen az írónő jócskán merít Shakespeare, a Brontë-nővérek és Daphne du Maurier munkásságából. 

A karakterek érdekes és izgalmasak. Agatha nagyszerű főszereplő, igazán kompetens és erős karakter, akivel a kezdeti viselkedése ellenére azonnal szimpatizál az olvasó. 

A történet szerint a tizenkét éves Agatha, a grófi Asquith család leszármazottja egy nap nemcsak az édesapját, hanem minden mást is elveszít: az otthonát, a vagyonát, a személyiségét. El kell hagynia a kastélyt, Gosswater Hallt, hogy egy kis, tóparti házban lakjon egy idegennel, akit apjának mondanak. A fiatal lány élete teljesen megváltozik, de szerencsére Aggie nem esik kétségbe. Szép lassan fokozatosan hozzászokik az új helyzethez és megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből. Nyomozásba kezd a saját sorság illetően, de nincs könnyű dolga, akárhova is fordul az igazságért mindenhol csak falakat és súlyos titkokat talál. Szerencsére nincs egyedül, Bryn sok mindenben segít neki. A fiúval még a könyv elején a temetőben találkozott, kapcsolatuk pedig szépen lassan barátsággá érlelődött. Aggie óriási jellemfejlődésen megy keresztül, elkényeztetett gyermekből a regény erős és kompetens főhősnőjévé válik. Kezébe veszi az irányítást és mindent megtesz annak érdekében, hogy a ki nem mondott és eltemetett titkok végre a felszínre kerüljenek. Ahogy haladunk előre a történetben úgy válik egyre könnyebbé és fesztelenebbé a kapcsolata az édesapjával. Kezdetben Thomas sem tud mit kezdeni a lánnyal, évekig egyedül kellett élnie, a múltja sötét teherként nehezedett a lelkére, Aggie jelenléte pedig egyáltalán nem segített a helyzeten. Nem volt könnyű az egymásra találásuk, de ahogy egyre közelebb és közelebb kerültek egymáshoz, úgy nyílt ki előttük egy teljesen új világ, ahol végre apaként és gyermekként tekinthettek egymásra.  

A könyv borítója csodaszép, engem első azonnal levett a lábamról. Ráadásul tökéletesen visszaadja a regény hangulatát. Én egyszerűen imádom. 

Összességében én nagyon megszerettem Lucy Strange legújabb magyarul megjelent kötetét. A könyv cselekménye nagyon izgalmas és kalandos. A kastély szelleme egy rendkívül erős atmoszférával rendelkező ifjúsági könyv, melyet garantáltan nem tud letenni az olvasó, csak úgy olvastatja magát. A regény hangulata igazán különleges és nagyszerű, egyáltalán nem ijesztő, de minden lapot átjár a komor és baljós légkör. Ha szeretitek a hasonló hangulatú ifjúsági könyvet, akkor mindenképpen adjatok esélyt a regénynek, garantáltan nem fogjátok megbánni.  Én biztosan beszerzem a közeljövőben az írónő másik két könyvét is, egyszerűen nem hiányozhat a polcomról. 

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni, ITT pedig bele is olvashatsz a a történetbe. 


Nyereményjáték

Mivel a történetben fontos szerepet játszik egy szellem, az állomásokon olyan filmekből találtok jeleneteket, ahol szintén előfordulnak szellemek. Megfejtésként a Rafflecopter megfelelő sorába a szellemes filmek címeit kell beírnotok.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

KÉP




a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

02.21 Readinspo
02.25 Csak olvass!
02.26 Könyv és más

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése