2021. április 13., kedd

Paula Harrison: Kitti ​és a Holdfény-mentőakció + Nyereményjáték


Sziasztok!

Kitti anyukája egy igazi szuperhős, és egyszer a kislány is azzá fog válni, de egyelőre még fél az esti sötéttől. Aztán egy nap felbukkan egy segítséget kérő kandúrnak, akinek köszönhetően Kitti talán korábban is szuperhőssé válthat, mint gondolta! Tartsatok bloggereinkkel ezen az aranyos blogturnén, kalandozzatok Kittivel a holdfényben, és játsszatok velünk! A turné végén a Móra kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a mesekönyvet!

Varázslatos kaland a telihold fényénél
Kitti családja egészen rendkívüli: anyukája szuperhős, és Kitti tudja, hogy különleges képességeit használva egy napon belőle is hős válik majd. Ez a nap azonban a vártnál hamarabb érkezik el, amikor Figaró, a kandúr megjelenik a kislány szobájának ablakában, hogy segítséget kérjen. De az éjszakai világ elég félelmetes – lesz-e Kittinek elég bátorsága, hogy kimerészkedjen a sötétbe, és nekivágjon egy izgalmas kalandnak a holdfényben?








Mikor megláttam a Móra Kiadó kínálatában a Kitti és a Holdfény-mentőakció című mesekönyvet egy másodpercig sem gondolkodtam, kapva kaptam a turné lehetőségén. Már az első pillanattól kezdve beleszerettem a történetbe és a kedves borítóba is. Bár alapjáraton kutyás típusnak tartom magam, mégis teljesen beleszerettem ebbe a cicás mesébe. Van amiből soha nem lehet kinőni, ilyen nálam a meseolvasás is, néha kifejezetten jól esik a lelkemnek egy mesekönyv elolvasása. 

A történet szerint Kitti anyukája egy igazi szuperhős, aki esténkét segít a bajba jutott embereken. Az anyukájának olyan szuperképességei vannak, mint egy macskának. Nagyon gyorsan fut, hihetetlenül ügyesen tud mászni, nagyon jól lát sötétben és kiváló a hallása. Egy este azonban, amikor Kitti anyukája már útnak indult az éjszakába, egy cica bukkant fel a kislány szobájában, akinek segítségre van szüksége. De vajon Kitti elég bátor ahhoz, hogy teljesítse ezt a rendkívül fontos küldetést? És mik azok a furcsa és ijesztő hangok az éjszakában? Mi, vagy inkább ki bújt el az óratoronyban?

A könyv egy rövid történetet mesél el, egyes részeket fejezetek választják el egymástól. A kötet elején (még a történet előtt) megismerhetjük Kittit és a cicákat, így a mese olvasása közben már régi ismerősként köszönthetjük a kislány négylábú társait. 

A történet főszereplője Kitti, aki egy teljesen átlagos kislány, átlagon felüli képességekkel. Biztos abban, hogy egyszer majd az édesanyja nyomdokába lép, de még elképzelhetetlen számára, hogy kimerészkedjen a sötétbe. Mikor azonban Figaro, az egyik cica segítséget kér tőle, nincs más választása, le kell győznie a félelmét és segítenie kell, hiszen egy igazi szuperhős így viselkedik. Az éjszakát járva több ijesztő dologgal is találkozik, de szép lassan rájön arra, hogy nincs mitől tartania. Nincs semmi baj azzal, ha valaki fél, az a fontos, hogy megtanuljuk kezelni és irányítani a félelmeinket. Az igazi bátorság az, amikor valaki a félelmei ellenére is előremegy és folytatja a dolgát a jó ügy érdekében. Kitti megtanítja nekünk, hogy nem szabad hagynunk, hogy ezek az aggályok visszatartsanak minket, nem engedhetjük, hogy ez irányítsa az életünket. Ha kimerészkedünk egy kicsit a komfortzónánkból óriási meglepetések és kalandok érhetnek minket. 


Vannak mesék, amelyeknek a felolvasása fizikai fájdalmat okoz a szülőknek, annyira butácska a nyelvezete, na ez a mese egyáltalán nem ilyen.  A könyv nyelvezete egyszerű, de rendkívül  választékos. Szeretem, amikor egy mesekönyv nincs lebutítva csak azért, mert a kisebbeknek szól. Varró Zsuzsa fordítása előtt megemelem a láthatatlan kalapomat, szerintem nagyszerűen sikerült magyar nyelvre fordítania ezt a mesét, remek munkát végzett. 

A könyvben szereplő illusztrációk szerintem nagyszerűen sikerültek Jenny Løvlie remek munkát végzett. A rajzok kicsit sötétek, de ez így van jól, hiszen a mese éjszaka játszódik. Az illusztráció nem kisgyerekes, vagy babás, ezért biztos vagyok benne, hogy a kicsit idősebb 7-8 éves korosztály is szívesen lapozgatja majd. A fejezetek nem túl hosszúak, a szöveget nagybetűvel nyomtatták, ráadásul a sorok sem folynak össze, így a kezdő könyvmolyok számára is tökéletes választás. Az ajánlás szerint 6 évesnél idősebbeknek ajánlja a kiadó, de szerintem már az óvodás korú gyermekek is szívesen meghallgatnák esti meseként ezt a történetet. 

A mesekönyv végén találunk egy kis ízelítőt a következő részből, nagyon ígéretesnek tűnik a folytatás, mely a Kitti és a Tigriskincs nevet viseli majd. Én már nagyon várom, engem teljesen megvett magának a sorozat. 

Összességében én nagyon megkedveltem ezt a mesét, csak ajánlani tudom mindenkinek. A történet könnyen emészthető, mégsem okoz a felolvasása fizikai fájdalmat a szülőnek. A nyelvezete választékos és élvezhető. A cselekmény nem túl ijesztő, mégis kifejezetten izgalmas. Bár a kiadó 6 éves kortól ajánlja, szerintem egy 4-5 éves számára is élvezetes olvasmány lehet. A kezdő könyvmolyoknak tökéletes választás, könnyen és jól olvasható. Én nagyon megszerettem Kitti történetét, már tűkön ülve várom a folytatást. 


Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 


Nyereményjáték

Kitti álöltözetében merészkedik ki a holdfénybe, abból merít erőt az esti kalandhoz, de nem csak ő segít szuperhősi álruhában másoknak! Minden állomáson elrejtettünk egy képet, amin hasonló hősök találhatóak, és nektek ki kell találnotok a mese CÍMÉT, amiben szerepelnek!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista 

04.09. - Utószó
04.13. - Csak olvass!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése