2022. március 12., szombat

Disney ​– 5 perces mesék + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Disney 5 perces mesék, mely tizenkét elragadó állatos mese birodalmába kalauzol el. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja e gazdagon illusztrált, szívet melengető kötetet, melyből kiderül, mit tanul Simba egy fárasztó nap során, hogyan tölti szabadidejét Dumbó és anyukája, vagy hogy milyen édességre fáj a Szív Királynő foga. 

Mi volt ez a furcsa hang? Kuksi felegyenesedett.
Talán ez lesz az - a rejtély, melyre annyira vágyott! A hang talán egy nyom lett volna?
Éld át a 12 káprázatos mesét!
Kövesd a titokzatos nyomokat Bambival, szárnyalj együtt Dumbóval, és küzdj meg Hook kapitánnyal! Számtalan kaland vár rád kedvenc Disney-szereplőid oldalán - olvass el egy-egy történetet akár 5 perc alatt!  





Az a helyzet, hogy én közel 32 évesen is Disney mese-függő vagyok. Néha hihetetlenül jó érzés lehuppanni és megnézni egy rajzfilmet, még akkor is, ha pont előző héten láttam ugyanezt a mesét egy másik csatornán. Pontosan ugyanúgy nevetek, mosolygok a poénokon és sírok a szomorú jeleneteken, mint amikor először láttam a mesét. Az esetek többségében hiba nélkül ismerem fel és éneklem lelkesen a mindenki által ismert és szeretett dalokat. Sőt...bevallom most azt is nektek, hogy néha a munkahelyen, amikor zenét kapcsolok magamnak, akkor sokszor Disney dalokat hallgatok. Az utóbbi idők nagy kedvence nálam a Disney Piano verzió, hihetetlenül nyugtató hatással van rám és nem mellesleg a kutyára is. Egy stresszes nap után nagyon jól el tudok pihenni a segítségével.

Amikor megláttam az 5 perces Disney mesék ezen változatát nagyon lelkes lettem, óriási lelkesedéssel álltam neki az olvasásnak. Az ilyen típusú könyvek már ismerősek lehetnek a gyakorlott olvasó szülőknek, hiszen a Kolibri Kiadó gondozásában, már több ilyen jellegű kötet is megjelent. Ezen történetek nagy előnye, hogy rövidek, színesek és könnyen olvashatóak, így tökéletes esti olvasmányként szolgál a gyerkőcöknek. Az pedig tudvalevő, hogy az esti mesék rendkívül fontosak, hiszen ezek számos pozitív hatással bírnak a gyermekekre. Manapság már számos tanulmány igazolja, hogy a mesének meghatározó szerepe van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésében. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog, hiszen tartalmas időtöltésnek számít és komoly hatással van a lurkók szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthatnak el a gyerkőcök, melyek a későbbiekben is fontos lesz számukra….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom stb. Mindezek tudatában tényleg nagyon fontos, hogy a gyerekeknek rendszeresen meséljenek a szüleik. Mivel mindegyik fejezet elolvasható 5 perc alatt, így még a legelfoglaltabb szülő is nyugodtan a kezébe veheti a könyvet, hiszen ennyi ideje mindenkinek kell, hogy legyen a mesélésre.

A könyv 12 rövid  mesét tartalmaz, melyek segítségével újabb fejezeteket ismerhetünk meg kedvenc mesehőseink életéből. A könyv nyelvezete kicsik számára is igazán élvezhető, tökéletes olvasmánynak tartom. Akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni.

Nehezen tudnék kedvenc mesét választani, mert az összeset nagyon szerettem, de mivel Lilo és Stitch személyes kedvenc nálam, így talán ezt a történetet választanám. De őszintén szólva az az igazság, hogy mindegyik történet nagyon tetszett, egytől egyig. A kötetet rejtő mesék számos fontos tanulsággal szolgálnak a jövő generáció számára. A barátság egy rendkívül fontos érték, nem szabad cserben hagyni senkit. Fontos, hogy bátran nézzük szembe az ismeretlennel és akkor se csüggedjünk, ha nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy éppen terveztük. 

Összességében én nagyon szerettem ezt a mesekönyvet, az illusztráció egyszerűen csodás...biztos sokat fogom még lapozgatni ezt a kötetet, ha valami varázslatos és mesés élményre vágyok felnőtt fejjel. A babadobozunkban abszolút kiemelt helyem fogom tartani, ez egy olyan kedves és meseszép könyvecske, amit nagy örömmel teszek el a leendő bogyókánk számára. Bátran ajánlom mindenkinek, tökéletes választás minden kisgyermekes család és gyermeklelkű felnőtt számára.


Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.


Nyereményjáték

Mostani blogturnénkon a Disney állatszereplőké a rivaldafény. Ennek szellemében minden állomáson láthattok egy képet, valamint egy hozzá tartozó kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint beírni a kérdéshez tartozó helyes választ a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Amennyiben mindegyik állomást teljesítitek, úgy lehetőségetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott kötet egy példányát. Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

KÉRDÉS

Milyen lény Stitch?


a Rafflecopter giveaway

Állomások listája

03/08 Dreamworld
03/10 Könyv és más
03/12 Csak olvass!
03/14 Nem félünk a könyvektől

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése