2022. március 14., hétfő

Disney Hercegnők: 5 perces mesék + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent az 5 perces mesék legújabb kötete, melyben ezúttal a Disney történetekből megismert hercegnőké a főszerep. Merüljünk el együtt a mesék birodalmában, ismerjük meg Aranyhaj, Jázmin, Belle, vagy éppen Mulan legújabb kalandjait. Tartsatok velünk és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

Ismerd meg Hófehérke új barátait, szörfözz együtt Vaianával, és tudd meg Jázmintól, mi tesz valakit igazi hercegnővé! Számtalan csodálatos kaland vár rád kedvenc Disney-hercegnőid oldalán – olvass el egy-egy történetet akár 5 perc alatt!












Ahogy látjátok, nem vicceltem az előző bejegyzésemben, tényleg Disney mese-függő vagyok. Egy héten belül a második kötettel érkezem (spoiler....a Disney/Pixar mesekönyvvel is jelentkezem majd hamarosan). Bevallom nektek, hihetetlenül lelkes lettem, mikor megláttam ezt a könyvet, hiszen még felnőtt fejjel is rajongok a hercegnős történetekért. Kislányként nagyon szerettem a klasszikus hercegnőket, akiket a szőke/barna/egyéb hajú herceg megment a fehér lován, de aztán ahogy idősödtem egyre jobban megszerettem azokat a hősnőket, akik tevékenyen tettek saját sorsuk alakulásáért. A legújabb Disney Hercegnős mesekönyvben szinte minden kedvenc karakterem helyet kapott. Együtt úszhatunk Ariel és testvéreivel a habokban, felfedezhetjük a repülős csodáját Belle társaságában és egy izgalmas sárkányhajós versenyre indulhatunk Mulan vezetésével. 

Az 5 perces történetek típusú könyvek amúgy már ismerősek lehetnek a gyakorlott olvasó szülőknek, hiszen a Kolibri Kiadó gondozásában, már több ilyen jellegű kötet is megjelent. Ezen történetek nagy előnye, hogy rövidek, színesek és könnyen olvashatóak, így tökéletes esti olvasmányként szolgál a gyerkőcöknek. Az pedig tudvalevő, hogy esti mesék rendkívül fontosak, hiszen ezek számos pozitív hatással bírnak a gyermekekre. Manapság már számos tanulmány igazolja, hogy a mesének meghatározó szerepe van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésében. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog, hiszen tartalmas időtöltésnek számít és komoly hatással van a lurkók szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthatnak el a gyerkőcök, melyek a későbbiekben is fontos lesz számukra….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom stb. Mindezek tudatában tényleg nagyon fontos, hogy a gyerekeknek rendszeresen meséljenek a szüleik. Mivel mindegyik fejezet elolvasható 5 perc alatt, így még a legelfoglaltabb szülő is nyugodtan a kezébe veheti a könyvet, hiszen ennyi ideje mindenkinek kell, hogy legyen a mesélésre.

A könyv 12 rövid  mesét tartalmaz, melyek segítségével újabb fejezeteket ismerhetünk meg kedvenc hercegnőink életéből. A könyv nyelvezete kicsik számára is igazán élvezhető, tökéletes olvasmánynak tartom. Az egyes oldalakon nincs túlságosan sok szöveg, az illusztrációk pedig még érdekesebbé és izgalmasabbá teszik az olvasást. Akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni.

Nehezen tudnék kedvenc mesét választani, mert az összeset nagyon szerettem, de talán Aranyhaj, Mulan és Belle története volt számomra a legnagyobb kedvenc. Valószínűleg nem azért, mert azok a mesék a legjobbak, egyszerűen csak ők a kedvenceim, így azokat a meséket olvastam a legnagyobb lelkesedéssel. De őszintén szólva az az igazság, hogy mindegyik történet nagyon tetszett, egytől egyig. A kötetet rejtő mesék számos fontos tanulsággal szolgálnak a jövő generáció számára. A barátság egy rendkívül fontos érték, nem szabad cserben hagyni senkit. Fontos, hogy bátran nézzünk szembe az ismeretlennel és akkor se csüggedjünk, ha nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy éppen terveztük. Minden sokkal könnyebb, ha vannak barátaink, akik mellettünk állnak és ha kitartóak vagyunk, bármit elérhetünk.

Összességében én nagyon szerettem ezt a mesekönyvet, biztos sokat fogom még lapozgatni, ha valami varázslatos és mesés élményre vágyok felnőtt fejjel.  Bátran ajánlom mindenkinek, tökéletes választás minden kisgyermekes család és gyermeklelkű felnőtt számára.

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.


Nyereményjáték

Az 5 perces mesék legújabb kötetében a Disney történetekből megismert hercegnőké a főszerep, így a játékban és rájuk koncentrálunk. Minden állomáson megtaláljátok egy karakter nevének elrejtett betűit. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni a megfelelő hercegnő nevét. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások 

03.14: Csak olvass!
03.16.: Utószó
03.18.: Dreamworld
03.20.: Könyv és más
03.22.: Spirit Bliss Sárga könyves út

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése