2022. április 3., vasárnap

Lucy Strange: A ​nővérek átka + Nyereményjáték

Sziasztok!

Lucy Strange legújabb regényét hat nővérről, akinek egy átokkal kell együtt élniük, a Manó Könyvek hozta el magyarul. A Blogturné klub bloggerei bemutatják nektek, hogyan alakul a lányok kalandos élete az elátkozott lápvilág közelében. Tartsatok velünk a turné folyamán, hogy megismerjétek az Elveszett mocsár titkát, s ha szerencsétek van a játék során a Kiadó jóvoltából felajánlott regényt is megnyerhetitek.

Küzdelmes az élet Willa, Grace, Freya és három húguk számára. A hat, anya nélkül maradt lány egy tanyán él és dolgozik rettegett apjuk és egy átok árnyékában.
Mikor megérkezik a vidékre a titokzatos Telihold vásár, a legidősebb lány, Grace végre egy kis vidámságot csempészhet az életébe, ám másnap, mikor a mutatványosok tovább vándorolnak, neki is nyoma vész.
Willa utánaered, az Elveszett mocsáron át követve nyomait, ahol sűrű árnyak gyülekeznek. Ha sikerül közöttük átvergődnie, és egyesíteni családját, talán az apja által rejtegetett titkokra is fény derül, és szembenézhet legmélyebb félelmeivel…





Lucy Strange neve már nem ismeretlen számomra, A kastély szelleme című regényével teljesen levett a lábamról, így nem is volt kérdés számomra, hogy A nővérek átka is felkerül a kívánságlistámra. 

Óriási lelkesedéssel álltam neki az írónő legújabb magyarul megjelent írásának, csak úgy faltam a lapokat. Nagyon szeretem a minőségi ifjúsági köteteket, Lucy Strange pedig az egyik legnagyobb kedvencem ebben a műfajban. A nővérek átka egy igazán nagyszerű és izgalmas történet titkok és a gyász elidegenítő hatásáról és következményeiről, a babonák erejéről és a mindent elsöprő testvéri szeretetről. 

Ahogy az előző bekezdésben jeleztem a történet alapját a babonáktól és a különböző hiedelmektől való félelem képezi. Főhőseink egy olyan világban élnek, ahol ezek a hiedelmek óriási hatással vannak a falusiak és főhőseink életére.  A hat, anya nélkül maradt lány egy tanyán él és dolgozik rettegett apjuk és egy átok árnyékában. Ez az átok az egész életükre hatással van, meghatározza sorsukat és az édesapjuk hozzáállását a lányok neveléséhez. Egyetlen támaszuk a nagymamájuk, aki igyekszek ellensúlyozni a környezet kontrolláló hatását. De mit is jelent a babona? Tulajdonképpen olyan, a világ mágikus szemléletéből fakadó hitet, vagy erre épülő tevékenységet jelent, ami (tévesen) közvetlen (ok-okozati) összefüggést tulajdonít ilyen viszonyban valójában nem álló dolgoknak, az események mozgatóiként sokszor természetfölötti erőket elképzelve. Tehát főként olyan hitekre alkalmazzák, amelyeknek nincs tudományos vagy logikus alapjuk. 

A könyv cselekménye nagyon izgalmas és kalandos, sőt...talán nem túlzás azt állítani, hogy rengeteg veszély leselkedik főhőseinkre. A gonosz mindenhol ott van, a sötétben leselkedik és várja, hogy lecsapjon az áldozatára. A nővérek átka egy rendkívül erős atmoszférával rendelkező ifjúsági könyv, melyet garantáltan nem tud letenni az olvasó. Bevallom, én egy ültő helyemben elolvastam. A könyv hangulata nagyszerű, egyáltalán nem ijesztő, de minden lapot átjár a komor és baljós légkör.  A mocsaras lápvidék, a Lápkirály meséje és a lidércfény teszi még különlegesebbé és izgalmasabbá a regény atmoszféráját. Bár a téma és az alap egyáltalán nem ismeretlen a felnőtt olvasók számára, hiszen az írónő jócskán merít Shakespeare, a Brontë-nővérek és Daphne du Maurier munkásságából. 

A történet szerint Willa, Grace, Freya és három húguk édesapjukkal és nagymamájukkal él a tanyán. A lányok élete nem egyszerű, édesapjuk teljesen elidegenedett tőlük az édesanyjuk halála utána. Mikor megérkezik a vidékre a titokzatos Telihold vásár, a legidősebb lány, Grace eltűnik. Magáról a vásárról valami miatt nekem Caraval világa jutott eszembe, de persze csak nyomokban hasonlítanak egymásra. Willa a veszélyekkel nem törődve nővére után ered az Elveszett mocsáron keresztül, ahol sűrű árnyak és nagy veszélyek leselkednek rá. Ahogy haladunk előre a történetben, egyre fojtogatóbbá válik a hangulat és egyre inkább érezzük a titkok súlyát. 

Willa egy nagyon erős karakter, aki komoly fejlődésen megy keresztül. Legyőzi a lelkében élő belső démonokat és ezzel nem csak nővérét, hanem önmagát is megmentheti. Az első pillanattól kezdve szimpatizál vele és a testvérekkel az olvasó, és drukkolunk, hogy kilépjenek az átok sújtotta hétköznapok fogságából. 

A könyv borítója csodaszép, engem első azonnal levett a lábamról. Ráadásul tökéletesen visszaadja a regény hangulatát. Én egyszerűen imádom. 

Összességében én nagyon megszerettem Lucy Strange legújabb magyarul megjelent kötetét. A könyv cselekménye nagyon izgalmas és kalandos. A nővérek átka egy rendkívül erős atmoszférával rendelkező ifjúsági könyv, melyet garantáltan nem tud letenni az olvasó, csak úgy olvastatja magát. A regény hangulata igazán különleges és nagyszerű, egyáltalán nem ijesztő, de minden lapot átjár a komor és baljós légkör. Ha szeretitek a hasonló hangulatú ifjúsági könyvet, akkor mindenképpen adjatok esélyt a regénynek, garantáltan nem fogjátok megbánni.  Én biztosan beszerzem a közeljövőben az írónő többi könyvét is, egyszerűen nem hiányozhat a polcomról. 

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni, ITT pedig bele is olvashatsz a a történetbe. 


Nyereményjáték

Mivel a történetben lánytestvérek a főszereplők, az állomásokon olyan könyvek fülszövegeiből találtok részleteket, amelyek szintén nővérek körül forognak. Megfejtésként a Rafflecopter megfelelő sorába a regények szerzőit és a művek címét kérjük.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

FÜLSZÖVEG RÉSZLET

“Öt leányt kiházasítani – nem könnyű dolog. Mindezt szerény jövedelemből – még nehezebb. Ám hogy még a többi vidéki angol nemesi család irigyelje is a vőket- mondhatni lehetetlen.”

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

04.03 Csak olvass!
04.05 Zakkant olvas
04.07 Könyv és más
04.09 Readinspo

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése