2022. április 25., hétfő

Nic Stone: Shuri (Shuri 1.) + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Nic Stone Shuri c. regénye, melyben a Fekete Párduc legszerethetőbb mellékszereplője kerül rivaldafénybe. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a Hercegnő fordulatokban, mágiában és tudományokban - na meg humorban - gazdag történetét. Tartsatok velünk, ismerjétek meg Wakandát, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

A ​Fekete Párduc mozifilm legszerethetőbb mellékszereplője, Shuri mindent visz.
Igazság szerint, ha Shurinak bárki azt mondja, hogy elég kitennie a lábát Wakandából, és máris harcolnia kell, csak forgatta volna a szemét. Sosem ismerné be, de abban sem biztos, hogy képes lenne harcolni. De igenis harcolni fog. Wakandáért.
Shuri a Fekete Párduc, T’Challa kishúga. Tehetséges fegyvertervező, a tudomány és a technika zseniális szakértője. Hercegnő. Ugyanakkor egy tinédzser, aki nagyon szeretné, ha végre komolyan vennék. Most viszont úgy tűnik, ő az egyetlen, aki megmentheti a hazáját! A Fekete Párduc erejét adó, szív alakú virágot veszély fenyegeti, márpedig ennek kivizsgálásához igazi szakértőkre lesz szükség. És ez csak a titokzatos események kezdete… Shuri tehát nekivág egy kalandokkal teli útnak titkok, látomások és veszélyes kihívások közepette. Vajon időben hazaér, hogy segíthessen imádott Wakandáján?
Marvel-történet nem csak Marvel-rajongóknak. Járj utána minden titoknak – Wakandáért!

Marvel rajongásom már nem újkeletű számotokra. Rendszeresen találkozhattok a blogon ilyen jellegű kötetekkel. Amióta érdeklődni kezdtem a Marvel univerzum iránt minden alkalmat megragadok arra, hogy szélesítsem a tudásom. Szinte az összes eddig megjelent filmet láttam már, átrágtam magam több képes kiadványon, szóval egyre nagyobb rajongónak érzem magam. Rengeteg kedves karaktert a szívembe zártam már és biztos vagyok benne, hogy a jövőben még több szereplőt kedvelek meg. Wakanda világa és úgy összességében a Fekete Párduc filmek nagy kedvencek lettek nálam. Teljesen lenyűgözött az egész királyság, a szereplők és az az erő, amit minden wakandai harcos, és legfőképpen maga a Fekete Párduc sugároz. 

Mielőtt leírom nektek a véleményemet Nic Stone regényéről, arra gondoltam, hogy írok egy kicsit magáról az országról és persze legfőképpen Shuriról. 

Wakanda, hivatalos nevén Wakanda Királyság egy kitalált afrikai ország a Marvel Univerzumában és 1966 júliusában jelent meg először a Fantastic Four # 52 képregényben. Fontos tudni róla, hogy egy eléggé elszigetelt ország a szubszaharai Afrikában, tengerparttal nem rendelkezik, hegyláncok és sűrű dzsungel veszi körül. Annyira jól sikerült magukat elszigetelni, hogy a legtöbb ember még csak nem is tudott Wakanda létezéséről. Az egyik legfejlettebb nemzet az egész Földön, a vibránium elem gazdag lelőhelyéről ismert. Wakanda nem vesztette el a kapcsolatot a gyökereivel: államformája továbbra is monarchia, ahol a Fekete Párduc királyként, és Bastet a párducistennő földi helytartójaként uralkodik. A királyt egy nőkből álló elit gárda, a Dora Milaje őrzi.


A királyság történelméből az derül ki, hogy egy hatalmas meteorit csapódott anno Wakandába, és ez egy egyedülálló anyag, vagyis a vibránium megjelenését okozta. Az ország népe fokozatosan megtanulta használni ezt a fémet, és egyedülálló fegyvereket hoztak létre a segítségével. A vibránium legfontosabb tulajdonsága az, hogy könnyű és nagyon egyszerűen megmunkálható. Ezért van az, hogy Wakandában nagyon elterjedt, és a legkülönfélébb módokon fel tudják használni - Fekete Párduc ruhájának megerősítésekor ugyanúgy hasznát vehetik, mint az orvosi műveletek során. Amikor a második világháború alatt terjedni kezdett az információ a vibránum jelenlétérő, T'Chaka király megállapodást kötött Amerika Kapitánnyal, a neki ajándékozott vibránium segítségével készül el a pajzsa a későbbiek során. 

Néhány évvel később T'Chaka végzetes hibát követ el, amikor Ulysses Klaw holland bűnözővel szövetkezett, ez utóbbi meggyilkolja és tulajdonképpen rabszolgává teszi a wakandai népet. T'Challa fiatal herceg azonban maga köré kezdte el gyűjteni a wakandai harcosokat, és kiszorítja a bűnözőt a királyságból. Felnőttként T'Challa lesz az új Fekete Párduc és megnyitja országát a külvilág felé, annak ellenére, hogy ezt nem mindenki nézi jó szemmel az országában. 

Most, hogy röviden írtam pár gondolatot Wakandáról, térjünk át történetünk főszereplőjére, Shurira. 

Shuri, Wakanda hercegnője, T'Chaka és Ramonda lánya, T'Challa lánytestvére. Wakanda modern technológiájának nagy részének megalkotásáért felelős innovátor. Magasan képzett mérnök és tudós, később a wakandai tervezőcsapat vezetője, ami a vibránium új felhasználási módjait kutatja. Shurinak van mérnöki, fizikusi, kémikusi, gyógyászati és programozói tapasztalata is. Tehetséges tervező, ügyesebben használja fel a vibrániumot, mint bárki más Wakandában. Laboratóriuma egy vibrániumbánya mélyén található, itt dolgozza ki az új Fekete Párduc-jelmez terveit. Shuri T'Challa egyetlen testvére, ha bármi történne a királlyal, ő lenne az örökös, akinek vállalnia kell a kihívó ceremóniát. Ezért is kiemelten fontos az ő biztonsága Wakandának, de tudományos és technológiai kutatásai miatt nélkülözhetetlen az országa számára. Shuri segítségével nyeri vissza T'Challa Wakanda trónját Eriktől, a koncolótól. Segítségével sikerül kiiktatni Bucky Barnes elméjéből a HYDRA programot, továbbá fontos szerepet játszik a Thanos elleni csatában is. Ő próbálja meg óvatosan kiszedni Vízió homlokából a Végtelen Követ mielőtt még Thanos megtalálná (a Marvel információi szerint a Végtelen Háborúban Shuri is a csettintett áldozatok között volt, Hulk támasztotta fel 2023-ban, amikor részt vett a földi csatában). Shuri rendkívül erős és önálló akaratú lány, aki egyes Marvel források szerint a legintelligensebb karakter az egész Marvel Univerzumban (igen, még Tony Stark-nál is intelligensebb). 


Remélem ezzel a rövid extra tartalommal meghoztam a kedveteket a könyv elolvasásához. 

Forrás: https://marvel.fandom.com/wiki/Shuri_(Earth-616)
https://marvelcinematicuniverse.fandom.com/wiki/Wakanda
https://en.wikipedia.org/wiki/Wakanda

Ha a kedvcsináló extra bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a könyvbe. 



Nyereményjáték

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Fekete párduc világát. Minden állomáson találtok egy betűhalmazt, amit helyes sorrendbe rakva, egy titulust, nevet vagy anyagot kaptok. Ha ezzel megvagytok, nincs más dolgotok, mint beírni a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe.  
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

AZ ÉN BETŰHALMAZOM
EKETEF  PUCÁRD


a Rafflecopter giveaway

Állomások

04/25 Csak olvass! - Wakanda és Shuri 
04/27 Csak olvass!
04/29 Hagyjatok! Olvasok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése