2022. május 4., szerda

Federica Magrin: Tündérek ​titkos világa + Nyereményjáték

Sziasztok!

A tündérek lenyűgöző világa egyformán elvarázsolja a gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket is. Ebben a meseszép kiadványban megelevenednek előttünk ezek az apró mesebeli lények. Megismerhetjük a szokásaikat, ellátogathatunk otthonukba és különböző kreatív ötletek segítségével úgy érezhetjük mi is, hogy közéjük tartozunk. Tartsatok velünk, ismerjétek meg ezeknek a különleges lényeknek a mindennapjait és varázsoljuk együtt színesebbé a világot. 

Gondolkodtál már azon, hogy vajon hogyan lesz a csúnya hernyóból szépséges pillangó? Hogy mitől olyan édes a méz? Vagy hogy miért olyan színes a szivárvány?
Könyvünkből megtudhatod, hogy a látható világ mögött milyen szorgos és fontos munkát végeznek a tündérek. Ők azok, akik óvják és széppé varázsolják a növények és az állatok világát. Ráadásul nemcsak új ismereteket szerezhetsz a természetről, hanem a játékos feladatoknak köszönhetően te magad is kipróbálhatod, milyen izgalmas is tündérként ténykedni.
Gyere és ismerd meg ezen aprócska lények különleges mindennapjaikat, tanulj tőlük arról, hogy miként lehet még szebbé, színesebbé tenni a földet!


Gyerekként imádtam a meséket és rajongtam a különböző varázslatos lényekért. A tündérek és persze a királylányok voltak a legnagyobb kedvenceim. Szerencsésnek érzem magam, kiskoromban egy nap sem telhetett el esti mese nélkül. A szüleim minden este mesét olvastak nekünk, biztos vagyok benne, hogy ez vezetett a hihetetlen könyvmolyságomhoz.  Amikor megláttam ezt a csodálatos kötetet, azonnal felfigyeltem rá. A borítója egy csoda, így biztos vagyok benne, hogy kiemelt  helye lesz a polcon. A bennem élő gyermek teljesen oda meg vissza volt a könyv koncepciójáért, hiszen melyik kicsi ne szeretne megtudni mindent ezekről a varázslatos, apró élőlényekről. 

Manapság már számos tanulmány igazolja, hogy a mesének meghatározó szerepe van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésében. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog, hiszen tartalmas időtöltésnek számít és komoly hatással van a lurkók szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthatnak el a gyerkőcök, melyek a későbbiekben is fontos lesz számukra….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom, vagy a kreativitás. 
A közös mesélés ezen felül erősíti a gyermek-szülő kapcsolatot. A mindennapi nagy rohanásban néha elfeledkezünk a minőségi időtöltésnek a jelentőségéről. Az egészséges testi, szellemi és lelki fejlődés egyik titka az odafigyelés,  a minőségi együtt töltött idő. No de mit is jelent a minőségi idő? Ez tulajdonképpen tartalmas együtt töltött időt jelent, ahol nem csupán egy térben vagyunk gyermekünkkel, hanem csakis ráfigyelünk, egymásra hangolódunk. Ilyenkor érzelmileg és agyilag is csak vele törődünk. A minőségi idő lényege a kölcsönösség, amikor mindkét fél a másikra irányítja a figyelmét, ilyenkor egy nagyon fontos érzelmi kötelék jön létre ez az összetartozás érzése. A testi, lelki és érzelmi fejlődéshez ezek meghatározó pillanatok. Ahhoz, hogy gyermekünk egészségesen fejlődjön tehát, elengedhetetlenül fontos, hogy betöltsük érzelmi szükségleteit, azaz érezze szeretetünket, elfogadásunkat és hogy néha azt is, hogy milyen amikor csak ő áll a figyelem középpontjában. A minőségi időt bármivel tölthetitek, nem kell, hogy különleges legyen, egy közös főzés, játékos rendrakás, közös játék vagy egy esti meseolvasás is lehet,  ezek az emlékek mind mind mélyen rögzülni fognak bennük és egy biztos pont lesz az életükben. A Tündérek titkos világa egy tökéletes olvasmány egy anya-lánya (vagy apa) naphoz, vagy a közös esti összebújáshoz. Persze nincs kizárva, hogy a kisfiúk is imádni fogják ezt a kötetet, de valahogy úgy érzem, hogy ez a könyv inkább a leányzók esetében lesz igazán telitalálat. 

A kötet, ahogy a fülszöveg is jelzi tündérek világát mutatja be. Ez a könyv szerintem egy csoda. Az egyik legszebb, amit mostanában olvastam. Inkább ismeretterjesztő kötetnek mondanám, hiszen nincsenek benne összefüggő történetek. Az írások nem túl hosszú, de rendkívül tanulságosak. A gyerekek megtanulhatják, hogyan alakul ki a szivárvány és milyen színekből áll, de tanulhatnak az erdők növényeiről és állatairól is. Ezen kívül számos olyan kreatív dolgot is találhatunk, amelyek még izgalmasabbá teszik a tündérek világának a felfedezését. Készíthetünk virágékszert, vagy süthetünk mennyei finomságot. De persze ha a szülő kreatív, a képek segítségével számtalan más témáról is lehet a könyv segítségével beszélgetni. 

A történet azonban nem csak gyermekeknek szól.  A kötet segítségével mindannyian esélyt kapunk arra, hogy visszatérjünk a saját gyerekkorunkba, amikor a valóság és fantázia határai még oly könnyen átjárhatóak voltak, amikor még hittünk a csodákban és abban, hogy bármire képesek vagyunk, csak kívánni kell.

Az illusztráció egyszerűen csodás, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet.  A képek meseszépek, színesek, mosolygás nélkül nagyon nehéz olvasni. A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani a lapokat.

Összességében én nagyon szerettem ezt az ismeretterjesztő mesekönyvet, az illusztráció egyszerűen csodás...biztos sokat fogom még lapozgatni ezt a kötetet, ha valami varázslatos és mesés élményre vágyom felnőtt fejjel.  Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a történetet. 


Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe.


Nyereményjáték

A tündérek világában minden apró lénynek megvan a maga feladata. Minden állomáson találtok egy mesehőst, aki ebből a világból származik. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy milyen típusú tündérről van szó. Segítségképpen odaírtuk minden tündérhez a nevét is, hátha így könnyebben rátaláltok a megoldásra. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

AZ ÉN TÜNDÉREM
Gida



a Rafflecopter giveaway

Állomások

05.04.: Csak olvass!
05.06.: Könyv és más
05.08.: Dreamworld
05.10.: Utószó
05.12.: Szaffi polca

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése