2022. június 28., kedd

Micimackó ​– Kincset érő barátok + Nyereményjáték


Sziasztok!

Szeretnél egy jót kalandozni a Százholdas Pagonyban? A Kolibri Kiadó legújabb mesekönyvéből jobban megismerheted Micimackót, Malackát, Tigrist és Fülest, ráadásul az újabb feldolgozások mellett ezúttal egy, az eredeti A.A. Milne könyv hangulatát és képi világát idéző, gyönyörű kiadványon keresztül. Tarts négy bloggerünkkel, és nyerd meg a Kiadó által felajánlott példányt!

Csatlakozz Róbert Gidához és barátaihoz a Százholdas Pagonyban! Vedd kezedbe az E. H. Shepard rajzait idéző meseválogatást, és olvasd el a csodás történeteket mindenki kedvenc medvéjéről, a mézimádó Micimackóról, az állandóan ugrándozó Tigrisről, a mindig borongós, farkát kereső Fülesről, valamint a legapróbb és legkedvesebb Malackáról.











Nagyon lelkes lettem, mikor megláttam ezt a könyvet, hiszen bevallom még felnőtt fejjel is rajongok Micimackóért. Az összes mesét láttam, a rajzfilmsorozatot is imádtam, így nem is volt kérdés számomra, hogy elolvasom-e az újonnan megjelent Disney mesekönyvet. Az illusztráció szerelem volt első látásra, igazából még a fülszövegig sem jutottam el, amikor realizáltam, hogy én végleg elvesztem. Generációk nőttek fel a csacsi öreg medve kalandjain, így ez a kötet egy igazi híd a kicsik és nagyok között, akiket összeköt a régi kedves karakterek szeretete. A mese olvasása garantáltan élmény lesz szülőknek és gyermekeknek egyaránt. A kicsik csillogó szemekkel hallgatják majd a Százholdas Pagony lakóinak történeteit, a szülők pedig elmerülhetnek a gondtalan gyermekkor emlékeibe. 

A mesekönyv tulajdonképpen 4 részből áll. A különböző fejezetek a kedves karakterekhez, Micimackóhoz, Malackához, Tigrishez és Füleshez köthetők. Miklós ugyan sértődötten megjegyezte, hogy miért Füles kapott önálló fejezetet, Nyuszinak kellett volna még szerepelnie benne, de megnyugtattam, hogy igaz, hogy róla nem kapunk részletes tájékoztatót, de azért a mesékből nem marad ki ő sem. Az én kedvenc szereplőm Micimackó (igen tudom, kissé klisés, de gyerekként és felnőttként is egyszerűen imádom a csacsi öreg medvebocs kalandjait). Mindannyian tudjuk, hogy sokszor nem ő legélesebb kés a fiókban, de kedvessége és figyelmessége miatt nagyszerű barát. Én egyszerűen imádom őt. 

Az egyes fejezetek a következőkképen néznek ki: Először is bemutatásra kerül a karakter, néhány oldalon keresztül az író minden érdekes és izgalmas információt megoszt azt adott szereplőről. Micimackó esetében például megtudhatjuk, hogy a Pagonyban él, szereti a mézet és nagyszerű barát. Ezt követően olvashatunk egy verset (bevallom, nekem ezek a részek tetszettek a legkevésbé, valahogy túl erőltetettnek tűntek ezek a versikék, de el tudom képzelni, hogy a kisgyerekek imádni fogják), utána pedig néhány oldalon keresztül együtt kalandozhatunk az adott szereplővel. Tulajdonképpen a könyben szereplő történetek egyike sem ismeretlen a régi rajongók számára, mindegyik egy jól ismert epizódot jelenít meg kedvenc medvebocsunk kalandjaiból. Az újdonsága abban rejlik, hogy az adott karakter köré van csoportosítva, a szöveg pedig egyszerűsítésre került. Így tökéletes olvasmány a legkisebbek számára is, akik még csak most ismerkednek a történettel és még nehézkes lenne számukra A. A. Milne könyve, vagy éppen a mesefilmek megtekintése. A nagyobb gyerekek azonban akár önálló olvasmánynak is használhatják. A betűk kellően nagyok, nincs összefolyva, vagy éppen túlzsúfolva szöveg, így könnyen és gyorsan lehet vele haladni. 

A mesék fő tanulsága a barátság fontossága, ami egy rendkívül fontos érték, nem szabad cserben hagyni senkit. Fontos, hogy bátran nézzünk szembe az ismeretlennel és akkor se csüggedjünk, ha nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy éppen terveztük. Bármilyen baj is ér minket, az igaz barátaink mindig ott lesznek mellettünk és ha kell, kihúznak minket a csávából, mosolyra fakasztanak és eloszlatják a szomorúság szürke fellegeit. A barátok tényleg kincset érnek. 

A könyvet tökéletes olvasmánynak tartom, akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni. Az egyes fejezetek között rengeteget lehet beszélni a történetekről a gyerekekkel. Ha már ismerik a mesefilmet, az alapján is lehet feltenni neki kérdéseket, de ha nem, akkor a benyomásait, vagy éppen az adott karakter jellemvonásait is át lehet beszélni. Ez erősítheti a szülő és gyermek kapcsolatot és hozzájárul ahhoz, hogy a család igazi, minőségi időt tölthessen együtt. 

Az illusztráció nagyon aranyos, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet. Külön pirospont, hogy az illusztráció A.A. Milne munkáját idézte. Olvasás közben felsejlettek gyermekkori emlékeim, amikor is 8-9 évesen, csillogó szemekkel olvastam Micimackó történetét. A könyvbéli élményekkel persze keveredtek a Disney elemek, néha énekeltem magamban, néha pedig egyszerűen csak vigyorogtam mint a tejbetök. Az egész mesekönyv egy képzeletbeli utazás volt a gyermekkoromba és már alig várom, hogy megmutathassam a következő könyvmolynak a családunkban. 

Összességében nekem nagyon tetszett ez a mesekönyv és bátran ajánlom majd Micimackó rajongó ismerőseimnek is. Egy biztos, ha egyszer végre eljutunk oda, hogy a gyerkőc esti mesét kérjen, bátran emelem majd le ezt a csodát a polcról. Már alig várom, hogy együtt merüljünk el a Százholdas Pagony lakóinak kalandjaiban. 

Értékelés: 5/4,5


Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 


Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban a Micimackó mesék többi szereplőjét keressük. Minden állomáson elrejtettünk kiemelt betűket, melyeket a helyes sorrendbe téve egy-egy szereplő nevét kapjátok, ezeket kell a rafflecopter-doboz megfelelő helyére beírni!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

06.27. Utószó
06.28. Csak olvass!
06.29. Dreamworld
06.30. Könyv és más

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése