2022. augusztus 19., péntek

Kristin Hannah: Téli kert - kedvcsináló idézetek a könyvhöz + Nyereményjáték

Sziasztok!

Kristin Hannah nevét már nem kell bemutatni a magyar olvasóközönség számára, az írónő több regénye is elérhető országunkban. A legfrissebb, Magyarországon megjelenő kötete a Téli kert egy magával ragadó, szívfacsaró történet szeretetről, veszteségről, fájdalomról és megváltásról. Tartsatok velünk, merüljetek el velünk az érzelmek viharában és ha nektek kedvez a szerencse, nyerhettek is egy példányt a kötetből.

Egy asszony magával ragadó, szívfacsaró története szeretetről, veszteségről és megváltásról.
Egyszerre epikus szerelmi történet, amely a második világháborús Szovjetunióban játszódik, ugyanakkor bensőséges portré jelenkori anyákról és lányokról, éppen életük keresztútjánál.
Feltárja a háború okozta szívfájdalmakat, a túlélés árát és az emberi szellem végső győzelmét. Ez a regény még hosszú idővel azután is kísérteni fogja az olvasóját, hogy az túljutott az utolsó lapon.
1941. Leningrád, az egykor oly varázslatos város háborús ostrom alá került, elvágták a segítségtől, és betemette a hó. A város teli van kétségbeesett asszonyokkal, akik meg akarják menteni gyermekeiket, a családjukat és magukat…
2000. A veszteség és a kor szörnyű vámot szedett Ánya Withsontól. Végül felveszi a kapcsolatot elidegenedett lányaival. Akadozó, bizonytalan hangon kezdi meg szőni meséjét egy szépséges orosz lányról, aki egy emberöltővel korábban Leningrádban élt…
Nina és Meredith lenyűgözve ülnek édesanyjuk ágyánál, hallgatva a történetet, amely több mint hatvan évet ível át, és az ostromzár alatt álló, háború dúlta Leningrád szörnyűségeitől napjaink Alaszkájáig vezet.
A történet mögötti valóságot felfedő nyomozás során Nina és Meredith olyan megrendítő, annyira hihetetlennek tűnő titkot tár fel, ami alapjaiban rázza meg a családjukat, és megváltoztatja mindazt, amit önmagukról hittek.

Rengeteg háborús és történelmi könyvet olvastam az utóbbi időben, így lassan joggal mondhatom, hogy ez a kedvenc zsánerem. Bár nem indult a kapcsolatom egyszerűn ezzel a regénnyel, de a végére nagyon megszerettem és rengeteg szívszorító, és csodálatos pillanatot okozott számomra. 

Ebben a bejegyzésben arra gondoltam, hogy kigyűjtök nektek néhány idézetet, hátha megjön a kedvetek az olvasáshoz. 

1.
 "– Erre iszom! – helyeselt Nina.
– Te bármire iszol.
– Való igaz. Ez az egyik legklasszabb tulajdonságom."

2. 
"Nálam biztonságban lesz ez a titok.
A pap nem mosolyog.
– Nincsen biztonságos titok."

3.
"A remény törékeny holmi, könnyedén összezúzódik, ha túl sokat foglalkoznak vele."

4.
"Előfordul, hogy valami akkor mutatkozik meg a legigazibb valójában, amikor lefosztjuk róla a színeket."

5.
"– Apád azt hiszi, nem bírom majd elviselni a halálát.
– És el bírod? – kérdezte Nina egyszerűen.
– Csodálkoznál azon, mi mindent bír elviselni az emberi lélek."

6.
"Mindenki a saját módján omlik össze – vagy tartja magát egyben."

7.
"Évekig csak látta az anyját anélkül, hogy igazából ránézett volna, pont ahogy Meredithszel a tündérmesét hallgatták anélkül, hogy valóban odafigyeltek volna. Magától értetődőnek vették, hogy csupán egy bájos fikció, amit kizárólag azért hallgattak meg, hogy hallják az anyjuk hangját."

8.
"Elveszíteni a szerelmet iszonyú dolog – válaszolta anyu halkan. – De hátat fordítani neki elviselhetetlen."

9.
"Mi, nők, mások érdekében hozzuk a döntéseinket, nem saját magunkért, és amikor anyák leszünk, akkor… elviseljük, amit muszáj elviselnünk a gyerekeinkért. Ezzel megvédelmezed őket."

10.
"A szavak számítanak."

Ezeket az idézeteket gyűjtöttem össze a könyvből, bevallom, nekem a 7. volt a kedvencem, ez volt az ami a legjobban megfogja az egész könyv lényegét. Egyszerűen tökéletes illik a regény cselekményéhez és történetéhez. 

Remélem tetszett nektek ez a válogatás, és meghozza a kedveteket az olvasáshoz. 

Ha az extra bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe. 


Nyereményjáték

A regény egy része a II. világháborús Szovjetunióban játszódik, így a mostani játékunk is ehhez a történelmi eseményhez kapcsolódik. Mindegyik állomáson találtok egy idézetet, egy olyan kötetből, ahol szintén hangsúlyos szerepet kap a világháború, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy mi az adott írás címe. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

IDÉZET
“– Szinte minden faj, amely valaha élt, már kihalt, Laurette. Semmi okunk feltételezni, hogy mi, emberek különbözünk tőlük!”

a Rafflecopter giveaway

Állomások

08.19.: Csak olvass! (idézetek)
08.21.: Kelly és Lupi olvas
08.23.: Könyv és más
08.25.: Utószó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése