2022. augusztus 19., péntek

Talia Hibbert: Kezdj ​élni, Chloe Brown! + Nyereményjáték


Sziasztok!

Talia Hibbert modern humoros romantikus regényét a Könyvmolyképző Kiadó jelenteti meg, s ezzel a kötettel kezdhetjük az ismerkedést a Brown lányok történetével. Itt most megtudhatjuk, milyen sikerrel vette kézbe saját életét Chloe Brown.
Tartsatok bloggereinkkel, hiszen blogturnénk során egy szerencsés olvasó megnyerheti a kiadó által felajánlott nyeremény példányt!

Chloe ​Brown krónikus beteg számítógép-guru, akinek célja van, terve van és listát készít. Miután majdnem – de csak majdnem – meghal, hét alapelvet fogalmaz meg a maga számára, hogy végre „elkezdjen élni”. Az elsőt már ki is pipálta: végre elköltözött a fényűző családi villából.
Mi következik ezután?
• Nagyot bulizni, és jól berúgni
• Motorozni
• Kempingezni
• Jót szexelni valakivel, szerelem nélkül
• Egy kézitáskával beutazni a világot
• És… valami rosszat csinálni
De rossznak lenni nem könnyű, még akkor sem, ha az ember részletes útmutatót készít magának. Tanár is kell a dologhoz, és Chloe tudja, ki a megfelelő férfi a feladatra.
Redford „Red” Morgan mindenhez ért, van tetkója és motorja, és szexibb tízezer hollywoodi szívtiprónál. Művészlélek: éjszaka fest, de nappal elrejti a képeit – amit Chloe onnan tud, hogy néha leskelődik utána. De igazán csak egy icike-picikét.
Ám amikor felveszi Redet a lázadási listájára, olyan dolgokat tud meg róla, amit sosem leshetett volna ki. Például, miért van ellenére, hogy Chloe gazdag családból származik? Miért nem mutatja meg a képeit soha senkinek? Mit takar valójában Red durva külseje?

Rendkívül ritka, hogy egy romantikus könyvbe elsőre beleszeretek a fülszöveg alapján. A Kezdj el élni, Chloe Brown! azonban pontosan ilyen volt. Általában tartok a műfajtól, a Rubin Pöttyös könyveket például csak módjával olvasom, valahogy nem az én világom, de az Arany Pöttyös regényeket előszeretettel lapozgatom. Leginkább azokat a romantikus könyveket szeretem, amelyek kicsit túlmutatnak önmagukon és mélyebb mondanivalót rejtenek. Az öncélú szexualitás ábrázolás nem kenyerem, nem vagyok prűd, de ha már egyszer megjelenik egy regényben, akkor legyen súlya. Szerencsére Talia Hibbert rendkívül jól bánik a szavakkal, így egy másodpercig sem éreztem kényelmetlenül vagy furcsán olvasás közben. Abszolút kedvelhető és szórakoztató történet volt, melynek minden lapját hatalmas lelkesedéssel olvastam. Nagyon megkedveltem a szereplőket és hihetetlenül drukkoltam az egymásra találásuknak. 

Chloe egy krónikus betegségben szenvedő lány, akinek olyan nehézségekkel kell szembenéznie, amilyeneket mi egészséges emberek nem érthetünk. Egy másik regényben már olvastam egy hasonló betegségről, ahol szintén megjelent a kanál elmélet (The Spoon Theory).  Tetszett, hogy az írónő vette a fáradtságot és utánanézett a témának, ezzel az aprósággal pedig hitelesebbé vált számomra a történet. 
Az elmélet számos krónikus betegséggel küzdő ember körében népszerű. Tökéletesen leírja a korlátozott energia fogalmát, a „kanalat” energiaegységként használva. ”Egy kávézóban ülve Miserandino elmagyararázta, hogyan gyűjtött kanalakat, és hogyan használta azokat az energia véges egységeinek ábrázolására. Azok számára, akik krónikus betegségben szenvednek, az energia korlátozott, és számos tényezőtől függ, beleértve a stresszszintet, az alvás módját és a fájdalmat. Összesen 12 kanalat adott át neki, és a nap folyamán ezzel kelett gazdálkodnia. A példa pedig rendkívül szemléletesre sikerült és a barátja végre megértette, hogy Misarandino min megy keresztül minden nap.
Ezen kívül azonban megjelenik a depresszió, az elmagányosodás, a rossz párkapcsolat és lelki sérülések témája is. Bár rendkívül komoly téma mindegyik, mégsem egy szomorú történet (pedig fogadjunk, hogy azt hittétek, mert én rengeteg ilyesmit olvasok :D ). A súlyos témákat tökéletesen ellensúlyozza a szereplők személyisége, így azoknak sem kell tőle félni, akik ódzkodnak a szomorú történetektől. 

El kell mondanom nektek, engem ez a sztori nagyon megfogott. Ahogy haladtunk előre a történetben, úgy ismertük meg egyre jobban Chloe és Red hátterét. Egyiküknek sincs könnyű dolga, nagyon megrendült mindkettejük bizalma az embereknek, csak nehezen nyílnak meg mások előtt. Legszívesebben mindkettejüket jól megölelgettem volna és egy jó kávé társasáságában mindkettejüket biztosítottam volna arról, hogy nincsenek egyedül. Nagyon megkedveltem őket, hihetetlenül jól működött közöttük a kémia, vicces volt, ahogy beszólogattak egymásnak.  Néha hangosan felnevettem, olyan szókat szórakoztam a közös párbeszédeken.  Azonban nem csak együtt, hanem külön-külön is kompetens és szerethető főszereplők. Bár tökéletesen kiegészítik egymást, mégis önállóan is megállják a helyüket. Nem tökéletes, romantikus hősök, sokkal inkább valódi, hús vér emberek, amilyenek akár mi is lehetnénk. Olykor hibáznak, elesnek, aztán pedig felállnak. Esendőek, de erősen, mert képesek arra, hogy felálljanak és továbbmenjenek. Képesek arra, hogy fejlődjenek, kilépnek a komfortzónájukból, erőfeszítéseket tesznek azért, hogy végül révbe érjenek.

A könnyed külső azonban, ahogy említettem mély belsőt rejtett. Szívfájdító volt látni, hogy egy az, ami nekem semmiség, másnak akár napi 2-3 energiegységét, vagyis kanálveszteséget jelent. Szomorú belegondolni, hogy a betegség mennyi ember életét nehezíti meg. Sokan ágyhoz vannak kötve, mások ugyan képesek arra, hogy elhagyják a lakásukat, de ez olyan erősen igénybe veszi a szervezetüket, hogy utána napokig képtelen megmozdulni. Chloe a második csoportba tartozik. Képes arra, hogy önálló életet éljen, ugyanakkor nagyon gyorsan elfárad és sok minden kimeríti őt. A Reddel való találkozás mindkettejük világát felforgatta. Komoly és mély sebeket takargatnak, igazán boldoggá azonban csak akkor válhatnak, ha végre megnyílnak a másik előtt. Megtanulják, hogy az előítéletesség nem vezet sehova és az első benyomás sokszor rendkívül csalóka lehet. 

A kötetben ugyan felületesen, de megismerhettük Chloe lánytestvéreit is. Kicsit utánanéztem a sorozatnak és úgy láttam, hogy a folytatásokban a másik kettő Brown lányt ismerhetjük meg egy kicsit jobban. Nagyon tetszett azoknak is a fülszövege, így remélem hamarosan azokat is olvashatjuk majd a Kiadó jóvoltából. 

A Kezdj ​élni, Chloe Brown! című kötet egy rendkívül eredeti, vicces és igazán kellemes olvasmány. A karakterek szimpatikusak és abszolút szerethetőek. Nem mondom, hogy kedvencet avattam, de összességében nagyon szerettem és tűkön ülve várom a folytatásokat. 


Értékelés: 5/4,5

Ha az extra bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe. 


Nyereményjáték

Mivel Chloe Brown története eredetileg 2019-ben jelent meg, a 2010-es évek romantikus vígjátékaival játszunk. Ismerd fel minden állomáson a filmet, és írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. A filmek címét írhatjátok a magyar vagy az eredeti címmel is.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

KÉP


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

08.19 Csak olvass!
08.21 Angelika blogja
08.24 Hagyjatok! Olvasok!
08.27 Sorok Között

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése