2022. november 20., vasárnap

Jennifer Coulmann: Az ​igazi ajándék + Nyereményjáték

Sziasztok!

Lassan eljön a karácsonyi hangolódás és készülődés ideje, ehhez pedig tökéletes választás Jennifer Coulmann bájos mesekönyve, Az igazi ajándék. Tartsatok bloggereinkkel, ismerjétek meg Egérkét és Mackót, és derítsétek ki, vajon mivel kedveskednek egymásnak karácsony alkalmából. Ha velünk tartotok a játék során, meg is nyerhetitek a Manó Könyvek által felajánlott példányt!

Az ünnep együtt a legszebb Egérke és Mackó nagyon várják a karácsonyt. Most igazán különleges lesz ez a nap, mert Mackó nem vonul el téli álmot aludni, így megajándékozhatják egymást és együtt ünnepelhetnek. Vagy mégsem? Egérke nem érti a barátját, vajon miért tesz úgy, mintha nem lenne otthon? Talán nem tetszett neki az ajándék, amit tőle kapott? Nem is sejti, hogy csupán arról van szó, Mackó mancsa túl nagy, hogy kibontsa az aprócska csomagot. Szerencsére végül minden jóra fordul, és az erdő lakói boldogan ünnepelnek együtt, Egérkénél.
Szívhez szóló történet kicsiknek és nagyoknak a karácsony valódi csodájáról.



Ahogy láttátok, tényleg egyre több és több karácsonyi könyv jelenik meg az oldalamon (és hol van még ennek a vége).  Közeledik az adventi időszak és már rengeteg helyen szól Mariah Carey a rádióból, eljött végre az én időm. Most már hagyománnyá vált nálam, hogy ahogy közelednek az ünnepek, úgy egyre több és több karácsonyi témájú kötetet igyekszem sorra keríteni. 

Az Igazi ajándék az elmúlt időszak legnagyobb kedvencemmé vált, és azt hiszem, hogy tényleg csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Hihetetlenül kedves és szívet melengető történet, mely a barátságról és a karácsony igazi csodájáról szól. Egy igazi kis lélekbonbon a maga 24 kis oldalával. Egérke és Mackó barátsága nagyon megható volt, én egyszerűen imádtam úgy, ahogy van. Abszolút kedvenc lett nálam ez a mesekönyv, az egyik legtökéletesebb könyv, amit a fa alatt lapulhat, és nem csak az ünnep apropója miatt. A történet és a mondanivalója hihetetlenül tanulságos, kicsik és nagyobak számára is könnyen és jól értelmezhető. Nagy szavak ez tőlem, de úgy érzem, hogy ez a kis könyv tényleg nem hiányozhat egy kisgyermekes család polcáról sem. Igazi, minőségi olvasmány, mely tökéletesen leírja és ábrázolja a karácsony igazi lényegét. 

Mindenki szeret ajándékot kapni, hazudnék, ha azt modanám, hogy nem várom izgatottan, hogy milyen meglepetést kapok majd a szeretteimtől. Emellett persze legalább annyira szeretek adni, mint kapni és legalább ennyire izgulok amiatt, hogy vajon az én ajándékozattaim örülnek-e majd a kedves kis meglepetésemnek. De van egy dolog, amit nem szabad elfelejteni. Az ajándékoknál sokkal fontosabb, hogy a család együtt legyen és ünnepeljen. Nem az a lényeg, hogy méregdrága dolgok lapuljanak a fa alatt, vagy hogy a Jézuska mindent is a fa alá rakjon a kívánságlistáról. Sokkal fontosabb, hogy közösen ünnepeljük a karácsonyt és csodálatos és szép emlékeket gyűjtsünk együtt. Hiszen a vágyott Barbie baba egy-két év után már a sarokban fog landolni, a PS5 játék helyett néhány év múlva már teljesen másért fogunk rajongani, de a közösen eltöltött, minőségi időre mindig emlékezni fogunk. Erről szól Az igazi ajándék című mesekönyv is, mely a közös ünneplésről szól. 

A mese tanulsága igazán aranyos, igazi ünnepi kiadvány, melynek minden sora a karácsonyt élteti.  Az ünnepek legfontosabb értéke az, hogy szeressük egymást. A közösen eltöltött idő, az élmények azok, amelyek igazán maradandóak. Fontos, hogy ne csak magunkra figyeljünk, hanem másokra is.

Egérke meglepi Mackót egy aprósággal, de a nagy mancsával nem tudja kinyitni az apró ajándékot. Próbálkozik, próbálkozik, de egyszerűen nem megy neki. Annyira szégyelli magát, hogy nem is nyit később ajtót kis barátjának, aki emiatt megbántódik, mert azt hiszi, hogy nem tetszett neki az ajádnék. A félreértés persze gyorsan megoldódik és végül minden kis állat együtt ünnepel majd az erdőben. A mese bemutatja, hogy segítséget kérni soha nem szégyen és ha valami nem megy, akkor nincs azzal semmi baj, hiszen együtt mindent könnyebben meg lehet oldani. A barátság nagyon fontos és minden sokkal jobb és szebb, ha az ember közösen ünnepelhet másokkal. És persze nem utolsó sorban ajándékot kapni jó dolog, de adni még annál is jobb, hiszen láthatom a másik ragyogó arcát és boldogságát. 

A könyv könnyen és gyorsan olvasható, tökéletes közös olvasmány az adventi időszakra. A sorok lendületesek bizonyos oldalakon még rímelnek is, nem lepne meg, ha a sokadik alkalommal a gyerkőc már saját maga szavalná a sorokat. Vannak könyvek, melyek rendkívül bugyuták és fizikai fájdalmat okoz a szülőnek a felolvasásuk. Jennifer Coulmann meséje szerencsére egyáltalán nem ilyen. Felnőttként is rendkívül szerethető, engem teljesen elvarázsolt és magával ragadott. Ha lenne a családban 3-6 éves kisgyermek, akkor egy másodpercig sem gondolkodnék, biztosan ezzel ajándékoznám meg. 

Az illusztráció nagyon szép, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet, én egyszerűen imádtam. Tudom ezt már ezerszer leírtam, de higgyétek el, teljesen őszinte vagyok veletek. Az igazi ajándék egy rendkívül aranyos karácsonyi történet és az egyik legnagyobb kedvencemmé vált. Ha a fa alá valamilyen hasonló könyvecskét kerestek, esetleg a Mikulás tenné a kiscsizma mellé, akkor csak ajánlani tudom nektek ezt a mesét. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 

Nyereményjáték

A Manó Könyvek kínálatában számtalan szebbnél szebb karácsonyi könyvet találunk, bloggereink is ilyenekből válogattak. Minden állomáson találtok egy-egy borítórészletet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉP


a Rafflecopter giveaway


Állomáslista

11.18. Utószó
11.20. Csak olvass!
11.22. Dreamworld

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése