2022. december 18., vasárnap

Advent blogturné 2022 - Booktag és last minute ajándékok könyvmolyoknak


Sziasztok!

„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. 

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.

BOOK TAG

Mikulás - Melyik a szívednek legkedvesebb karácsonyi történet? 

Ez egy nagyon nehéz kérdés, mert úgy érzem, hogy minden évben találok egy szívemnek igazán kedves olvasmányt. Az elmúlt néhány évben, tudatosam törekszem arra, hogy olvassak ünnepi történeteket, így mindig csodás új élményekkel gazdagodhatok. Nagyon nehéz lenne egyet kiemelni, nem is akarok, szóval íme az elmúlt 3 évem legnagyobb kedvence: A karácsonyi malac; A fiú, akit Karácsonynak hívnak, A valóra vált álom. 

Grincs - A kedvenc morally grey karaktered. 

Nos, ezen nem kellett sokat gondolkodtam. És nem csak azért, mert mikor elkezdtük összerakni a közös booktaget, akkor ez az ötlet az én fejemből pattant ki. Ha olvassátok az oldalamat és nagyon remélem, hogy így van, akkor tudjátok, hogy teljesen oda meg vissza vagyok Stephanie Garber új sorozatáért, a Volt egyszer egy összetört szívért. Már a Caraval sorozatban is imádtam Jacks karakterét, ezért hihetetlen nagy lelkesedéssel vártam ezt a sorozatot, melynek ő az egyik főszereplője. Szóval hát azt hiszem, hogy nem lepek meg senkit, Jacks a kedvenc morally grey karakterem. 

Hógolyócsata - Ki az a három karakter, akit szívesen beválogatnál a csapatodba egy ádáz hógolyócsata esetén?

Ez egy nehéz kérdés, mert rengeteg embert be tudnék válogatni a csapatomba. Arra jutottam, hogy egy igazi #girlpower csapatot állítok most össze. A csapatom tagja lenne Linh Cinder (Holdbéli krónikák), Evangeline (Volt egyszer egy összetört szív) és még valami miatt Kamala (Miss Marvel) jutott eszembe. Azt hiszem ütős kis csapat lennénk. 

Fagyöngy - A kedvenc könyves párosod.

A jelenlegi kedvenc könyves párosom Nick és Charlie karaktere a Heartstopper sorozatból. Egyszerűen imádom a fiúkat és az egyik legcukibb páros, akit csak ismerek a könyvek világából. 

Szaloncukor - Milyen süteménnyel kínálnád meg a hozzád látogató kedvenc karaktered?

Biztosan valamilyen mentes süteménnyel készülnék, hogy én is tudjak azért enni belőle, de konkrét kedvencem nincsen. Egy közös mézeskalácssütés a Weasley családdal például tiszta nagy cukiság lenne. Szóval akkor nem csak megkínálom őket vele, hanem együtt is készíteném Mrs. Weasleyvel. 

Levél - Melyik 3 könyvet kérnéd idén a Mikulástól/Jézuskától ajándékba?

Ez a legkönnyebb kérdés a booktagnél, mert pont három könyvet kértem a Jézuskától:

1. Nyáry Krisztián: Így szerettek ők 3.
2. Snow White and Other Grimms' Fairy Tales
3. Persuasion; The Complete Novel, Featuring the Characters' Letters and Papers, Written and Folded by Hand

Kémeim jelentése alapján az első kettő csoda fog majd a fa alatt csücsülni, szóval már mindennél jobban várom, hogy kézbe foghassam őket. 

Mézeskalácsház - Melyik könyves világban élnél szívesen, és pontosan hol laknál?

Legszívsesebben Harry Potter világában élnék, de nem igazán tudom, hogy pontosan hol. Vagy Az Odú közelében, mert akkor természetesen a Weasley család tagja lehetnék (igen, ne legyenek kétségeitek, tuti beházasodnék oda). Vagy pedig valahol valamilyen Roxfort környéki faluban laknék. 

LAST MINUTE ÖTLETEK KARÁCSONYRA

1. KÖNYV

A legegyszerűbb és legbiztosabb ajándékötlet, hiszen egy könyvmoly karácsonyfája alól soha nem hiányozhat a könyv. Kevin után szabadon, az én életfilozófiám, hogy " Nincs karácsony könyvek nélkül.". Ezzel pedig biztosan nem vagyok egyedül. Egy óvatlan pillanatban könnyen ki lehet deríteni, hogy melyik kötet hiányzik az ajándékozottunk polcáról, egyszerűen csak elég ilyen irányba tereleni a beszélgetést. Ha szerencsénk van és a az illető aktív moly.hu felhasználó, akkor pedig igazán nyert ügyünk van, hiszen elég csak meglesni a kívánságlistát. Ha az ajándékozottunk az a típus, aki megjelenéskor minden regényt megvásárol azonnal, akkor sincsen minden veszve. Ilyenkor érdemesebb kicsit drágább album, hobbihoz kötődő, vagy életrajzi könyveket választani, hiszen ezeket nem biztos, hogy azonnal beszerezzük. 

Én nagyon szeretem a különleges kiadásokat, ezzel pedig azt hiszem, hogy nem vagyok egyedül. Ha az illető szereti a külföldi kiadású könyveket, akkor egy-egy izgalmas kiadással is meglephetitek. Egy MinaLima kötet, a Chronicle Books kiadványai, vagy éppen Wordsworth kiadások csudaszép meglepetések lehetnek a fa alatt. Ha az illető szereti a Harry Pottert, akkor ajánlom figyelmetekbe a jubileumi házas, vagy éppen az illusztrált kiadásokat. 

2. AJÁNDÉKUTALVÁNY

Az egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb ajándékötlet. Eléggé megúszós szaga van a dolognak, de az biztos, hogy nem lehet vele mellélőni, hiszen az utalvánnyal azt vesz magának az illető, amit csak szeretne. Egy könyvvásárlási utalvány remek ötlet, ha az illető könyvmoly. De én például mindig örülök az IKEA utalványnak is. Az embernek nem lehet elég gyertyája, plédje, párnája. 

3. DIY könyvjelző

Egy egyedi könyvjelző igazán nyerő ötlet lehet lehet minden könyvmoly számára, ráadásul a kézzel készített ajándék mindig különleges helyet foglal el az ajándékozott szívében. Az interneten rengeteg ötletet lehet találni, nekem ez a személyes kedvencem, szóval ha valaki engem szeretne meglepni, az ezzel készüljön: 


De a viccet félretéve, persze nem ez az egyetlen lehetőség. Ha van kedvetek egy kicsit szöszmötölni, akkor a Canva nevű oldal segítségével könnyen szerkeszthettek egy igazán személyre szóló darabot, melyet idézetekkel és képekkel is feldobhattok. 


Ha esetleg nem olvastátok volna az előző bejegyzésemet, akkor én is készítettem néhányat. ITT találjátok őket. 

4. TÖRŐDÉSCSOMAG A HYGGE MARGÓJÁRA

Sokan, sokféleképpen próbálták pontosan megmagyarázni mit is jelent a hygge kifejezés. Az otthonteremtés művészete? A lélek otthonossága? Pontos szavak nincsenek is rá, nem lehet könnyen lefordítani, inkább csak a hangulatát lehet körülírni. Nekem a boldogság, melegség és az otthonosság jut róla eszembe. A hygge számomra az az állapot, amikor kényelmesen bekuckózva élvezem az otthonom kényelmét. Olvasgatok, esetleg filmet nézek.

Ez az érzés ihlette a követező ötletemet, hiszen minden könyvmoly szeret kényelmesen elhelyezkedeni a fotelban/kanapén/kedvenc kis sarkában, hogy az olvasás szenvedélyének hódoljon. 

Egy kényelmes polár takaró, illatgyertyák, forró tea/csoki/kávé az ajándékozott ízlésének megfelelően, egy bögre megteremit a tökéletes hygge életérzést. Az igazán relax élményért érdemes fürdősót, vagy fürdőbombát is becsempészni a csomagba. 

5. EGYEDI PRINT TERMÉK

Biztos ismeritek a plázákban azokat a kitelepült kis üzleteket, amelyek szinte azonnal kínálnak egyedi, nyomtatott termékeket. Ezeken a helyeken általában nincs minimum rendelési mennyiség, akár már 1db.-ot is elkészítenek. 1-2 darab esetén az elkészítési idő: 30 - 60 perc, amely idő azonban a  munkáik számától függőe változhat. Bármilyen képpel elkészítik az adott terméket, akár pólót, bögrét, vagy éppen vászonszatyrot is készíthettek. 

Ha szerettek hímezni, vagy akár festeni akkor akár ti is készíthettek egyedileg. Vászontáskát szerintem találtok a hobbiboltokban hozzá. 

6. FANDOM TERMÉKEK

Érdemes meglesni a különböző oldalakat, mert például a IGN és Geekstore oldaláról még van idő rendelni.  Ezeken az oldalakon az ajándékozott kedvenc könyves/filmes univerzumával kapcsolatos ajándéktárgyat szerezhettek be. Ha budapestiek vagytok könnyebb a dolgotok, mert a plázákban is találhattok ilyen boltokat, (pl., BestStuff - Astoria) , de ha gyorsan kapcsoltok még rendelhettek is. 

7. TÁRSASJÁTÉK

Ha az adott könyvmoly imád társasozni, akkor ez lesz a nyerő ötlet számotokra. Legyen szó A gyűrűk uráról, a Star Wars-ról, a Harry Potterről, vagy akár a Trónok harcáról, mindegyikkel kapcsolatban számos játék található a játékboltok és hipermarketek polcain. 

8. LEGO ÉS PUZZLE

Abban az esetben, ha az ajándékozott szeret legózni és kirakózni, akkor ez is jó ötlet lehet. Nekem elsőre Harry Potter és Star Wars darabok jutnak az eszembe, de akár a Disney fanoknak is nagy örömet lehet ezekkel a termékekkel okozni. 

Ezeket az ötleteket tudtam Nektek összeszedni, remélem tudtam segíteni a nagy hajrában és sikerül választani valamit a listáról. Jó készülődést kívánok nektek, és nagyon vigyázzatok magatokra! Boldog Karácsonyt!



Nyereményjáték

Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami irányulhat az ünnepre és annak fontos “kellékeire”, kapcsolódhat az adott poszthoz, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak. 
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből hat ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.
Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk. 

KÉRDÉS

Számodra mi a legtökéletesebb karácsonyi ajándék?


a Rafflecopter giveaway 

Állomások
12/17 Könyvvilág - Történet
12/18 Csak olvass! - Last minute ajándéktippek
12/19 Veronika’s Reader Feeder - Ünnepi DIY
12/20 Függővég
12/21 Hagyjatok! Olvasok! - Harry Potter fanfic
12/22 Szaffi polca - Mézeskalács
12/23 Dreamworld - Történet
12/24 Közös karácsonyi meglepetés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése