2022. december 18., vasárnap

Disney: ​Adventi mesekalendárium 2022 + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Kolibri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a 24 minikönyvből álló Adventi mesekalendárium. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a varázslatos  és időtlen történeteket rejtő adventi kalendáriumot, ami segít, hogy még tökéletesebb és meghittebb legyen a karácsonyi készülődés.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

– Nézd, papa! Havazik! – kiáltott fel Pinokkió. Az immár hófedte, csillogó falu látványát csodálta az ablakon keresztül. Izgatottan és boldogan várta a karácsonyt, hiszen ez volt az első ünnepe igazi kisfiúként. Idáig minden nagyon tetszett neki!
– Azt hiszem, ez azt jelenti, hogy ideje felkészülnünk – felelte Geppetto.

Ünnepi visszaszámlálás 24 minikönyvvel!
A 24 varázslatos és időtlen történetet rejtő adventi kalendárium december minden napjára tartogat egy bájos Disney-mesét, hogy teljes legyen az ünnepi készülődés!
Várd együtt a karácsonyt kedvenc mesehőseiddel!



Bár már 32 éves vagyok, egyszerűen imádom az adventi kalendáriumokat. Nem akarok nagyzolni, vagy ilyesmi, de bevallom, már nagyon régóta nem a sima csokis változatokkal szórakoztatom magam. Az elmúlt 2 évben Essence adventi kalendáriumom van, de volt már Harry Potter mini funko figurás is. Könyvmolyként azonban  nem tudok ellenállni a különleges, adventi jellegű kiadásoknak sem, így mikor megláttam a Disney: ​Adventi mesekalendáriumot, azonnal szerelembe estem velem. Ilyen típusú kötet tavaly is jelent meg, azzal sajnos nem tudtam turnézni, de azért sikerült szerencsére beszereznem. Mivel imádtam a tavalyi kiadást, így őrült lelkesedéssel vártam az idei változatot. 

Már biztosan unjátok, hogy ezt mondom, de egyszerűen imádom a Disney és Pixar meséket. Az ember soha nem lehet túl öreg egy meséhez. Felnőttként is hatalmas élmény és nagyszerű szórakáz egy-egy ilyen történet. Az Adventi mesekalendárium legnagyobb előnye talán az, hogy a szülők is a régi, kedvenc mesehőseikkel találkozhatnak az olvasás során, így számukra is élmény lesz a közös olvasás.


A kiadványt tulajdonképpen egy hatalmas, kinyitható, vastag papíros darabként képzeljétek el, aminek a belsejében 24 kis zseb van. Ezekben a zsebekben található 24 kis füzetecske 1-1 kedves karácsonyi történettel. A mesék között találhattok Pán Péter, Wall-E, Mickey egér, Micimackó vagy éppen hercegnős történetet. A mesék elég univerzálisak, szóval tökéletes ajándék kisfiús és kislányos családoknak egyaránt. A történetek nem függnek össze, minden nap egy teljesen önálló mese található. 
A füzetek nagy előnye, hogy nem túl hosszúak, színesek és könnyen olvashatóak, így tökéletes esti olvasmányként szolgál a gyerkőcöknek advent időszakában. Az pedig tudvalevő, hogy esti mesék rendkívül fontosak, hiszen ezek számos pozitív hatással bírnak a gyermekekre. A mesélés rengeteg szempontból hasznos dolog, hiszen tartalmas időtöltésnek számít és komoly hatással van a lurkók szókincsére is. Továbbá akaratlanul olyan kompetenciákat és attitűdöket sajátíthatnak el a gyerkőcök, melyek a későbbiekben is fontos lesz számukra….ilyen lehet például az empátia, kitartás, problémamegoldás, önbizalom stb. A közös olvasás így tökéletes időtöltés és családi program lehet. Ráadásul a mesék segítségével az adventi várakozás is sokkal izgalmasabb. A meséket teljes mértékben áthatja a karácsony szelleme, így biztos nem lesz gond azzal, hogy az ember nem érzi magát még a hónap végén karácsonyi hangulatban. A mesék tanulsága igazán aranyos, igazi ünnepi kiadvány, melynek minden sora a karácsonyt élteti.  Az ünnepek legfontosabb értéke az, hogy szeressük egymást. A közösen eltöltött idő, az élmények azok, amelyek igazán maradandóak. Fontos, hogy ne csak magunkra figyeljünk, hanem másokra is. 

Azoknak, akiknek megvan a tavalyi kiadás rossz hír, hogy sajnos van átfedés a két kiadvány között. Számításaim szerint a meséknek majdnem a fele (11 darab) a tavalyiban is helyet kapott. Annak azonban, aki idén találkozik először a kalendáriummal ez persze nem probléma, én azonban egy kicsit csalódott voltam emiatt. Nem igazán tudom, hogy mennyi karácsonyi történet van, amelyet bele lehet tenni egy ilyen kiadványba, de arra számítottam, hogy az idei változat nyomokban sem fog az előzőre emlékeztetni. Mindenestre így is nagyon tetszik, és nagyon szerettem elmerülni újra ezekben a történetekben, de azért maradt bennem egy egészen aprócska rossz érzés. 

Kicsit elfogult vagyok talán, de a két kedvenc történetem Olaf karácsonyi kalandja (Jégvarázs történet) és Az elmúlt karácsony szelleme (Aranyhaj történet). Vicces, hogy ezek amúgy pont benne voltak a tavalyiban is. Úgy látszik kellően mély nyomokat hagytak bennem. De természetesen szerettem a Százholdas Pagonyban járni, de jó volt Hamupipőke, vagy éppen Belle és Csészike karácsonyi történetével megismerkedni. 

Amúgy, képzeljétek, nekem is volt adventi mesekönyvem gyermekkoromban és imádtam, mikor a szüleim ebből olvastak fel. Bumfordit, a kétbalkezes angyalkát és a karácsonyi mennyboltot örökre a szívembe zártam és a közösen eltöltött pillanatokat soha nem fogom elfelejteni. Ezért is tudom ilyen lelkesen ajánlani nektek a különböző adventi mesekötetet. A Disney kiadás pedig azért is tökéletes, választás, mert a gyerkőc kedvenc mesehősei köszönnek vissza az oldalakon. Ha már ismerte a kicsi az adott történetet, akkor ezáltal biztosan tovább mélyül a kapcsolata az adott szereplővel, ha pedig nem, akkor lehet, hogy ennek a kötetnek a hatására avathat egy teljesen új kedvencet. 




A mai napnál amúgy egy igazán szerethető 101 kiskutyás történet lapul. Szerintem nagyon kis aranyos olvasmány. 

Az illusztráció nagyon szép, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet. A füzetekkel azonban érdemes vigyázni, inkább óvodás korban ajánlom az olvasást, mert a lapok könnyen tépődnek. Egy aprócska, 2-3 éves manó könnyen tönkre teheti nagy lelkesedésében az egyes füzeteket. 

Összességében nagyon kedveltem ezt a kiadványt, de egy kicsit azért zavar, hogy a meséknek majdnem a fele megegyezik a tavalyival. A történetek kedvesek és szerethetők, Disey/Pixar rajongóknak egyenesen kötelező olvasmány. Szerintem még mindig érdemes beszerezni, hiszen jövőre is el lehet tenni, ha valaki ragaszkodik az adventi ablakos részhez. De persze azt is lehet csinálni, hogy a szülő kiveszi a kis füzeteket és az otthontöltött idő alatt, szépen lassan elolvassák közösen a gyerkőccel az összes karácsonyi történetet. Akárhogy is döntötök, én csak ajánlani tudom ezt a cukiságat. Olvassátok, szeressétek!


Értékelés: 5/4,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 
 

Nyereményjáték

Mostani játékunk során karácsonyi Disney meséket keresünk. Minden állomáson láthattok egy képet, ami alapján ki kell találnotok, melyik meséről van szó, és a címét (az ünnepi kiadásét!) beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ha mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott könyvet.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk! 

KÉP


a Rafflecopter giveaway

Állomások

12/18 Csak olvass!
12/19 Dreamworld
12/20 Szaffi polca

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése