2022. december 6., kedd

Adventi blogturné 2022 - Karácsonyi saját történet + Nyereményjáték


Sziasztok!

„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. 

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.

Emma és a Sötétség

Nincsenek csodák, sóhajtott fel Emma, a fiatal koboldlány, majd kilépett az ajtaján, hogy megkezdje a az aznapi műszakot a mézeskalács gyárban. Az utóbbi időben nem érezte túlságosan jól magát, de ezt igyekezett mindenki előtt leplezni. Sokat mosolygott és nevetett, csupán a legélesebb szemű koboldok vették volna észre, hogy a szemében már nem csillog a huncutság szikrája. Amikor a szája mosolyra húzódik, a szeme bizony kifejezéstelen marad. Sajnos azonban a koboldok, főleg így karácsony táján kissé figyelmetlenek, így senki sem vette észre, hogy milyen változások következtek be a koboldlány életében. Mindig kimentette magát a karaoke buliból és már Durmikával sem járt el rendszeresen szánkózni. Amikor meghívták forrócsokit inni, akkor a rénszarvasok etetésére hivatkozott. Amikor meghívták egy szánversenyre, akkor pedig azt mondta, hogy mézeskalácssütésre hivatalos. Mindig volt valami jó kifogása, hogy miért mondja le a programokat. A Sötétség szép lassan felemésztette a koboldlányt.

Ez a Sötétségnek nevezett valami azonban rendkívül veszélyes. Először láthatatlanul ólálkodik a kiszemeltje előtt, majd amikor az ember a legkevésbé sem számít rá, hirtelen lecsap. Minden nap egy kicsivel többet vesz el az áldozata fényéből, míg végül nem marad semmi belőle. Emma, az egyik legvidámabb kobold volt Koboldfalván, így különösen szép fény lobogott a szívében. Nem tudom, hogy tudjátok-e, de magát a falvát is ez a fény táplálja. Ha kihuny a manók szívében a fény, akkor Karácsonyapó is elveszíti az erejét. Ez pedig a karácsony végét jelentené. 

Szerencsére azonban volt valaki, aki árgus szemmel figyelte a lány minden mozdulatát. I. G., akinek őszintesége már sok galibát okozott már az első pillanatban felismerte a problémát. Persze jelezni nem akarta senkinek, hiszen mit érdekelte őt Koboldfalva sorsa. Szívesebben felrobbantott volna néhány óriásfejet, mintsem belekeveredett volna a koboldok életébe. 

Azon a reggelen azonban minden megváltozott. Ahogy I. G. bement a mézeskalács gyárba, hogy elcsenjen néhány darabot, észrevette, hogy Gizella, a mindig lelkes eladókisasszony bizony nincs a helyén. Ahogy továbbhaladt az utcán, látta, hogy a játékbolt is üres. Egyre több és több kobold tűnt el, ez pedig soha nem jelentett semmi jót, hiszen a koboldok híresek a munkamoráljukról. 
- Rendkívül furcsa - csóválta a fejét I. G. de igyekezett nem foglalkozni a dolgokkal. Amikor azonban azt látta, hogy Karácsonyapó teljesen lesoványodva állt előtte, és tanácstalanul vakarta a fejét, tudta, hogy valamit tennie kell. Elindult tehát, hogy megkeresse Emmát. 

A fiatal koboldlány éppen otthon ült és a szívét mardosó hiányra gondolt. 
- Vajon miért van az, hogy egyesek megkaphatnak mindent, míg másoknak meg kell küzdenie a boldogság legapróbb morzsáiért is? - tette fel ezeket a kérdéseket a fiatal lány fennhangon. 
- Nincs olyan, hogy könnyű élet. - felelte I.G. Csupán mi vagyunk, érző lelkek, akik hol kisebb, hol nagyobb akadályokkal találjuk szembe magunkat. 

Emma hirtelen odakapta a fejét. Nem számított arra, hogy I.G. néz majd vele farkasszemet. De ha már így alakult, folytatta a mondanivalóját. 

- Persze, tudom, hogy senkinek sem könnyű. De nekem olyan nehéz. Nézz rám I.G. Itt állok, és a szívem csupán egy valamire vágyik. Mindenki azt mondja, hogy nem szabad rágörcsölni a dolgokra, hogy majd minden akkor jön, amikor az ember a legkevésbé számít rá. De hogyan engedjek el valamit, amit mindennél jobban szeretnék. Ezzel kelek és ezzel fekszem. Egyedül vagyok I.G. Hát nem látod? Hiába vesznek emberek körbe minden egyes nap, itt vagyok egyedül a fejemben. És minden egyes nappal egyre többet és többet veszítek magamból. Ami talán nem is baj. Kinek van rám szüksége? Senki sem venné észre, ha eltűnnék. 
- Vannak jó és rossz napok, ez igaz. De ne hidd, hogy egyedül vagy. Az emberek nem vették észre, hogy nem vagy jól, mert annyira hinni akartak a mosolyod őszinteségében. Fontos vagy mindenkinek. A barátaid számítanak rád. Te vagy a reggeli fény, egy szürke hétfőn. Ahogy belépsz egy szobába, a világ egy kicsit fényesebb lesz. Pontosan ezért olyan veszélyes, hogy megtámadott a Sötétség. 
- A Sötétség? - kapta Emma a szája elé a kezét. 
- Hát persze. Nem érezted, hogy valami ül a lelkeden? Nem láttad, hogy a falu lakói eltűntek az utcáról? Ha téged elveszítünk, elvész minden. Ezt kezdte el mindenki érezni. Még Karácsonyapó is lefogyott, hát nem látod?
- De miért? - kérdezte Emma. Miért számítok én?
- Mindannyian számítunk. - felelte I.G. Egy ilyen kis közösségben, mindenki számít. Persze engem nem érdekel, hogy mi van veletek, de azért mégiscsak jobb úgy mézeskalácsot lopni a boltból, ha van ott valaki. Mindenkinek vannak nehéz pillanatai. - folytatta I.G. A kérdés csak az, hogy miként küzdünk meg velük. Nem szabad hagyni, hogy az ilyen napok győzedelmeskedjenek felettünk. Nem szabad elsüllyedni a bánat mocsarában. Bármennyire is nehéz, menni kell előre. Olyan nincs, hogy megállunk. Persze, megértem, hogy hogy ez a hiány, amit érzel mindennap mardossa a lelkedet. Ezen nem tudok segíteni sajnos. Azon viszont igen, hogy megtanuld kezelni. Nem könnyű, de meg kell őrizni szívedben a reményt. 

Emma vett egy mély levegőt és úgy érezte, hogy a világ minden bánata hirtelen legördült a szívéről. Nem a helyzete változott meg, hanem az ő hozzáállása a nehéz helyzetéről. 

Mikor kinézett az ablakon, egy hullócsillag suhant végig az égen. Életében először nem azt kívánta, hogy megszűnjön a hiány, hanem hogy képes legyen kezelni azt. Ugyanebben a pillanatban minden kirakatban felkapcsolódott a lámpa. Nevetéssel teltek meg az utcák, a Sötétség pedig kénytelen volt elhagyni Koboldfalvát, hiszen akinek remény van a szívében, az soha nem fog elmerülni a bánat mocsarában.
VÉGE



Nyereményjáték

Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami irányulhat az ünnepre és annak fontos “kellékeire”, kapcsolódhat az adott poszthoz, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak. 
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből hat ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.
Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk. 

KÉRDÉS

Hogy hívják a titokzatás I.G. nevű karaktert, aki a mesében szerepel?
(Annyit segítek, hogy Matt Haig meséiben szerepel a karakter)


a Rafflecopter giveaway

Állomások

12/01 Kelly és Lupi olvas - Karácsonyi vásárok
12/02 Booktastic Boglinc - Playlist
12/03 Dreamworld - Programajánló
12/04 Betonka szerint a világ… - Karácsonyi könyvek
12/05 Veronika's Reader Feeder - Babaróka karácsonya
12/06 Csak olvass! - Karácsonyi történet
12/07 Olvasónapló - Képeslapok
12/08 Fanni’s Library - Szívmelengető könyvek
12/09 Spirit Bliss Sárga könyves út - Rajzok és fanartok
12/10 Olvasónapló - Filmajánló
12/11 Utószó - Sütemény recept
12/12 Readinspo - Booktag
12/13 Csak olvass! - Könyvjelzők
12/14 Könyvvilág - Booktag
12/15 Könyv és más - Társasjáték ajánló
12/16 Veronika’s Reader Feeder - Ünnepi DIY
12/17 Könyvvilág - Történet
12/18 Csak olvass! - Last minute ajándéktippek
12/19 Kelly & Lupi olvas - Puzzle-k
12/20 Függővég
12/21 Hagyjatok! Olvasok! - Harry Potter fanfic
12/22 Szaffi polca - Mézeskalács
12/23 Dreamworld - Történet
12/24 Közös karácsonyi meglepetés



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése