2022. december 6., kedd

Steve Richardson: Sári ​nyuszi és a gyógyító szeretet + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Manó Könyvek kínálatában elérhető ez a szemet gyönyörködtető és szívmelengető történet. Sári nyuszi bebizonyítja a legkisebbeknek, hogy semmi sem lehetetlen, ha az ember elég kitartó. A kreatív munka és a sok energia végül meghozza a gyümölcsét. 
Tartsatok velünk,ismerjétek meg Sári nyuszi történetét, ha pedig mellétek áll a szerencse meg is nyerhetitek a könyv egy példányát. 

Vajon sikerülhet-e egyetlen nyuszilánynak szembeszállni a nehézségekkel, meglepni Mókus Miklóst meg a többi állatot, és megnyerni a nagy lombházépítő versenyt?
Amikor elkezdődik az iskola, Mókus Miklós, akinek az édesapja a város legnagyobb építkezési vállalatának a tulajdonosa, lombházversenyre hívja ki a barátait. Mindenki megdöbben, amikor Selyemtappancs Sári, aki soha még egy szöget sem ütött be életében, és segítőtársa sincsen, szintén benevez a versenybe… nyúlfarknyi esélye azonban mégis van a győzelemre. És ahogy felgyorsulnak az események, Sári megmutatja, hogy megannyi váratlan ötlet lapul a tarsolyában.
Ezt a szemgyönyörködtetően illusztrált, bűbájos mesét arról, hogy aki hisz magában, a körülmények dacára is nyerhet, biztosan újra és újra kezükbe veszik majd a gyerekek.



Nagyon szeretem a mesekönyveket, így időről-időre szívesen olvasok olyan köteteket, amelyek a legkisebb korosztálynak szólnak. Steve Richardson mesekönyve azonnal elvarázsolt, ahogy megláttam. Nagyon szeretem az olyan mesekönyveket, amelyeknek nem csak a története, az illusztrációja, de a mondanivalója is elvarázsol. A Sári ​nyuszi és a gyógyító szeretet teljes mértékben megfelel ennek a három kívánalmamnak. Egy nagyon kedves és szerethető történet egy kislányról, akinek a kreativitása és ügyeszsége végül mindenkit lenyűgöz. A kötet illusztrációja teljesen levett a lábamról és ahogy belelapozgattam tudtam, hogy egy rendkívül érdekes és értékes mesére bukkantam. Az utóbbi időben egyre fontosabb számomra, hogy olyan minőségi mesekönyveket ismerhessek meg, amelyek nem csak szórakoztatják a legkisebb korosztályt, de edukálja is őket. Szerencsére Sári nyuszi történetével kicsit sem lőttem mellé és nyugodt szívvel tudom ajánlani mindenkinek. 

A történet alapkoncepciója nagyon kis kedves. Sári, a nyuszilány egy lombházépítőversenyen vesz részt a társaival. Mindenki vadul elkezdi építeni a saját kis házikóját, ő azonban folyton intézkedik és telefonál. Vajon mennyi esélye van egy lánynak megnyerni a versenyt? Milyen ötletek lapulnak a tarsolyában? És talán ami a legfontosabb, miért ilyen fontos a fiatal nyuszilánynak ez a projekt?

Nagyon tetszett a mese mondanivalója. A legkisebbek megtapasztalhatják, hogy aki hisz magában, a körülmények dacára is nyerhet és, hogy ha igazán kreatívak és szorgalmasak vagyunk, akkor nincs előttünk semmilyen akadály. A mese közben arra is rávilágít, hogy a saját komoly értéke van és hogy bár könnyen elcsábulhat az ember arra, hogy mások végezzék el helyette a piszkos munkát, végül az juthat győzelemre, aki nem másokat akar lenyomni, hanem a köz érdekében cselekszik. 

Selyemtappancs Sári egy nagyon szerethető karakter, akinek a ház építésével kettő fontos célja van. Az egyik, hogy ezzel kedvezzen a város lakói számára, de talán ami még ennél is fontosabb az az, hogy mosolyt csaljon beteg kistestvére arcára. Ha beteg van a családban, az mindig nehéz a családtagok számára. Csak empátiával és sok-sok szeretettel lehet ezt az időszakot átvészelni. Szerencsére a fiatal nyuszinak nagyon szerető és kedves családja van, ő pedig talán az erdő legjobb nagytestvére, így minden adott ahhoz, hogy megkönnyítse testvére felépülését. 

A mese könnyen és gyorsan olvasható és igazán szerethető a mondanivalója. Az pedig külön pirospont, hogy megjelenik benne a karácsony és az ünnepi időszak is. Tökéletes olvasmány így az adventi időszakban és akkor, ha a családban esetleg beteg gyermek van. A mese nyelvezete élvezetes, könnyen érthető és értelmezhető, ellenben egyáltalán nem butácska. Garantáltan nagyszerű élmény lesz az olvasása a gyerkőc és a szülők számára is. Az illusztrációk egyszerűen lenyűgöztek, már az is nagyszerű élmény, ha az ember csak simán lapozgatja a történetet. 

Összességében levett a lábamról Steve Richardson mesekönyve. Ha egy szerethető mesekönyvet kerestek, akkor mindenképpen adjatok egy esélyt Sári nyuszi meséjének. 

Értékelés: 5/4,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvshatsz történetbe. 


Nyereményjáték

Ebben a játékban az erdei állatokra fogunk koncentrálni. Minden állomáson találtok egy állatot elrejtve, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy kinél melyik kisállat lapul, majd beírni a nevét a Rafflecopter megfelelő sorába. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások

10.06.: Csak olvass!
10.08.: Dreamworld
10.10.: Könyv és más

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése