2023. február 16., csütörtök

Móra babakönyvek blogturné 2023 (Kukucskálj, keresgélj! - Erdő,Kukucskálj, keresgélj! - Muú ) + Nyereményjáték

Sziasztok!

Immár hagyománnyá vált, hogy év elején bemutatjuk nektek a Móra Kiadó babakönyves újdonságait. Ez alkalommal érzékszerv- és szókincsfejlesztő könyvekkel és interaktív lapozókkal is volt szerencsénk megismerkedni. Tartsatok velünk a blogturnén, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott Sophie zsiráf könyvcsomagot.

Megérkeztünk a harmadik, és egyben utolsó baba könyves állomásomhoz. Már eddig is szuper kis könyveket hoztam nektek, de ne aggódjatok, van még két kötet a tarsolyomban, amit teljes szívemből ajánlok nektek. 

Azt vallom, hogy az olvasóvá nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, őszintén hiszek abban, ha az első pillanattól kezdve könyvek veszik körül a gyermekeket, akkor később már természetes lesz számukra, az olvasás és a könyvek szeretete és tisztelete. Ez egy hosszú folyamat eredménye, amely például kezdődhet azzal, hogy a várandós anyuka mesél a pocaklakónak, ezzel is segíti fejlődését, hiszen a magzat számára a legfontosabb hang az édesanyáé. A babának mondott mese örömmel eltöltött idővel ajándékozza meg a kicsit és szüleit is. A különböző játékos lapozók és mesekönyvek nem csak a minőségi idő szempontjából bírnak komoly jelentőséggel, hanem a gyermek fejlődésére is nagyszerű hatással vannak. A turné során kivétel nélkül olyan kötetetekkel találkozhattok, melyeket nagyon megkedveltünk mi is és bármikor a legkisebbek kezébe adnánk. 

1. Kukucskálj, keresgélj! - Erdő

Lesd meg az erdei állatokat a 12 kihajtható fül alatt!
Ismerd meg az erdő állatait! Meglepő felfedezések várnak rád! Vastag, könnyen kihajtható fülek








Nagyon szeretem azokat a köteteket, melyek a természethez kötődnek, az erdei állatok pedig különösen kedvesek a szívemnek (óriási róka és őzike rajongó vagyok). Így az Erdő című kötet abszolút szerelem volt első látásra. Segítségével megismerhetik a legkisebbek az erdő világát, a hihetetlenül cuki illusztráció pedig csak hab a tortán. Minden oldalon újabb és újabb állatokat fedezhetünk fel, ráadásul még a kicsinyeiket is megleshetjük. Egyszerűen imádom a könyv koncepcióját. Nincs is annál izgalmasabb, mikor valamilyen interaktív dologgal tehetjük még izgalmasabbá a könyveket a legkisebbek számára. Még én, 30-on túl is élveztem a lapozgatást, így csak elképzelni tudom, hogy egy 2-3 éves gyerkőcnek mekkora élmény lehet. A világot, a körülöttünk lévő életteret érzékszerveink segítségével ismerjük meg. Általuk szerezzük meg azokat a tapasztalatokat, melyek elengedhetetlenek az élethez. A külvilág ingereit az érzékszervek és a receptorok segítségével fogjuk fel. Ez magában foglalja a látást, a hallást, a szaglást, az ízlelést, és a bőrérzékelést (tapintás, fájdalom, hőmérséklet, testérzet) is. A gyerekek tapasztalás útján tanulnak, ezért a legkisebbek szeretnek mindenféle dolgot megfogni és megtapogatni. Észrevétlenül, játszva sajátíthatnak el új ismereteket, bővül a szókincsük és javul a szövegértésük. Az egyes oldalak magában rejtik a felfedezés örömét is, hiszen rendkívül érdekes és izgalmas dolgok lapulnak a fülek alatt. 
Ami már az első pillanatban is szembetűnik az embernek, ha a kezébe fogja ezt a könyvet, hogy rendkívül erős és masszív oldalakból áll. Ráadásul a kihajtható fülek sem sérülékenyek, így nem szakad el a második olvasás után, biztosan bírja majd a gyűrődést. 
Egy-egy kirándulás alkalmával akár a család el is viheti magával a könyvet, hogy az odafelé vezető úton hangolódhasson a gyermek a sétára, de nekem az is eszembe jutott, hogy akár a szülő is elmondhat egy-két érdekességet az adott állatról, így még izgalmasabbá teheti a közös olvasást és a közösen eltöltött minőségi időnek köszönhetően még szorosabbá válhat a kapcsolat a szülő és gyermek között. 


2. Kukucskálj, keresgélj! - Muú 


Lesd meg a tanyasi állatokat a 12 kihajtható fül alatt!
Ismerd meg a tanyasi állatokat! Meglepő felfedezések várnak rád! Vastag, könnyen kihajtható fülek









Az erdős változathoz hasonlóan a tanyasi témát felölő kötet is azonnal belopta magát a szívembe. Minden oldalon újabb és újabb állattal találkozhat az érdeklődő gyerkőc, az egyes fülek alatt pedig érdekes és izgalmas felfedezni valókat találhatunk. Ahogy a másiknak, úgy ennek a könyvnek is zseniális a koncepciója, hiszen úgy tanítja a legkisebbeket, hogy közben szórakoztatja őket. Így tényleg élménnyé válhat az olvasás, hiszen kellemes emlékek kötődnek hozzá. Ahogy írtam feljebb a gyerekek tapasztalás útján tanulnak, ezért a legkisebbek szeretnek mindenféle dolgot megfogni és megtapogatni. Észrevétlenül, játszva sajátíthatnak el új ismereteket, bővül a szókincsük és javul a szövegértésük. Az egyes oldalak pedig magukban rejtik a felfedezés örömét. Igazán kreatív módja annak, hogy a gyerkőc megismerje a tanyasi állatokat, vagy éppen a falusi életmódot. Ha kisebbekkel olvassuk, akkor össze is köthetjük az állatok hangjának az utánzásával, így még kreatívabbá tehetjük a könyv lapozgatását. A sok új információ segítségével a kicsik észrevétlenül ismerkednek meg az állatokkal és a növényekkel. Ha esetleg a nagyszülők vidéken laknak, akkor tökéletes olvasmány az odavezető úton, a kertben, vagy az udvarban pedig ha esetleg élnek a könyvben szereplő állatok, meg is kereshetjük a gyerkőccel. Ahogy a másik könyvnek, így ennek a kötetnek is igazán kedves és szerethető az illusztrációja, engem teljes mértékben levett a lábamról. A lapok rendkívül erősek és masszívak, ráadásul a kihajtható fülek sem sérülékenyek, így nem szakad el a második olvasás után, biztosan bírja majd a gyűrődést. 

Összességében csak ajánlani tudom nektek mindkettő kötetet, 2-3 éves fiatal felfedezőknek tökéletes olvasmányok. 


Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ezeknek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT, és ITT tudod megrendelni a kis könyveket. ITT pedig meg is leshetitek a belelapozót. 



Nyereményjáték

Játékunk során az állomásokon olyan híres karakterekkel találkozhattok, akikkel a Móra Kiadó kínálatában ismerkedhettek meg. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található szereplő nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott Sophie zsiráf könyvcsomagot! A feladat során segítséget nyújthat a Kiadó oldala: https://mora.hu
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉP




a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

02.01. - Könyv és más: Sophie - Jó éjszakát!, Sophie - Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.03. - Csak olvass!: Kalandok az erdőben, Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna - Az ellentétpárok
02.05. - Könyv és más: Kukucskálj, keresgélj! - Muú, Kukucskálj, keresgélj! - Erdő
02.07. - Csak olvass!: Sophie - Jó éjszakát!, Sophie - Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.09. - Veronika’ Reader Feeder: Kukucskálj, keresgélj! - Muú, Kukucskálj, keresgélj! - Erdő
02.11. - Könyv és más: Kalandok az erdőben,  Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna - Az ellentétpárok
02.13. - Veronika’ Reader Feeder: Sophie - Jó éjszakát!, Sophie - Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.16. - Csak olvass!: Kukucskálj, keresgélj! - Muú, Kukucskálj, keresgélj! - Erdő
02.17. - Veronika’ Reader Feeder: Kalandok az erdőben, Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna - Az ellentétpárok, Bili-buli

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése