2023. március 14., kedd

Serena Valentino: A ​különös nővérek (Gonosztevők 6.) + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Manó Könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent Serena Valentino Gonosztevők c. sorozatának legújabb kötete, A különös nővérek. Ennek örömére a Blogturné Klub tagjai bemutatják ezt a sötétséggel, váratlan fordulatokkal és fájdalommal teli történetet, melyből végre kiderül, kik is valójában a sorozat középpontjában álló különös nővérek. Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

Mindannyian ismerjük a Gonosz Mostoha, a Szörnyeteggé vált Herceg, Ursula, a tenger boszorkánya és Demóna, a Sötét Tündér legendás történetét. Ám kezdetben egyikük sem volt gonosz. A három különös nővérnek – Lucindának, Rubynak és Marthának köszönhetően azonban megváltozott az életük. Hiszen akiket ezekkel az átkozott boszorkányokkal összehozott a sorsuk, azok minden idők leghíresebb és legaljasabb gonosztevőivé váltak az idők során. A különös nővérek szörnyeteggé változtattak minden ártatlan lelket, és amerre jártak, káoszt hagytak maguk után. A sok szenvedés után mindenki az igazságra áhítozik. Ám ha kiderül ezeknek az ördögi perszónáknak a titka, az mindent fenekestül felforgat.



Nagyon vártam már Serena Valentino legújabb magyarul megjelenő kötetét, kicsit úgy érzem, hogy rendesen addiktív ez a sorozat, még úgy is, hogy az ember nem feltétlenül esik szerelembe a történetekkel. Minden alkalommal óriási lelkesedéssel állok neki és ez jelen esetben sem történt máshogy. Sőt az az igazság, hogy talán ezt a részt vártam a legjobban, hiszen ahogy haladunk előre, úgy lettem egyre kíváncsibb a kattant különös nővérek történetére. 

A nővérek az első résztől kezdve fontos szereplői a sorozatnak. Minden gonosztevő életére óriási hatással voltak, bár az esetek nagy részében ez egyáltalán nem valami pozitív kapcsolódási pontot jelent. Ahogy haladunk előre a sorozatban egyre több és több dolgot tudunk meg az életükről. Mivel a hatodik rész az ő nevüket viselte, így nagyon sokat vártam ettől a résztől. Abban bíztam, hogy végre jobban megismerhetem őket, ezáltal egy kicsit tudok majd kapcsolódni a karaktereikhez. A várva várt érzés sajnos elmaradt, a kattant nővérek valahogy nem tudtak közelkerülni a szívemhez. Ennek talán a legfontosabb oka, hogy nagyon kevés plusz információt tudhattunk meg róluk és a történetüket és kurtán furcsán zárta le az írónő. Bár összességében nem váltotta be a regény a hozzá fűzött reményeimet, de egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam. 

A kötet nagyon olvasmányos, könnyen és gyorsan lehet vele haladni, de valahogy nem éreztem elég kidolgozottnak. A cselekmény érdekes és izgalmas, a végét pedig egyszerűen büntetni kellene. A cliffhanger fog egyszer engem a sírba tenni, de tényleg. Annyi minden történt ebben a részben, hogy ilyen keretek között egyszerűen nem tudta az írónő megfelelően súlyozni és kidolgozni a történetet. Pedig azért voltak ötletek és óriási fordulatok bőven. 

Már egy ideje tisztában voltam vele, hogy a Gonosztevők sorozat első kötetei a kattant nővérekre koncentrál, emiatt rengeteg helyzetben láthattuk már őket és rengeteg információtmorzsót sikerült összeszedni róluk. Az előző rézben a nővérek az álmok birodalmába kerültek, és bármennyire is szerettek volna, de nem tudtak kitörni onnan. Kirké árgus szemmel figyelte őket és kitűzte célnak maga elé, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy helyrehhoza a szülei bűnét. De vajon képes lesz rá? Milyen árat kell fizetnie azért, ha szeretné őket is megmenteni? Képes Hófehérkével megtalálni a megoldást a problémára?

Ebben a részben több karakter is visszatér, az előző részből megismert Jákobról például nagyon fontos információk derülnek ki és az is, hogy milyen módon kapcsolódik a kattant nőszemélyekhez. Pepecseky asszony már Gothel történetében is a szívem csücskévé vált, így jó volt ismét látni őt. Ráadásul ismét bepillantást nyerhetünk a tündérek világának a működésébe. Érdekes amúgy, hogy az írónő mennyire antipatikussá tette a legtöbb tündért. Pedig ha belegondolunk, a mesékben általában mindig kedves és szerethető karakterek. A Gonosztevők sorozatban azonban nem tökéletesnek vannak ábrázolva, hanem ugyanolyan esendőnek és emberinek, mint bármely másik karakter. 

Nagyon kíváncsian várom a sorozat további részeit, de nem igazán tudom, hogy mit is szeretnék valójában. A kötet lezárása nem tetszett, szóval remélem, hogy a jövőben várhatunk némi információmorzsát a nővérek és Kirké helyzetével kapcsolatban, de mivel tudom, hogy a többi kötet már nem koncentrál a kattant nővérekre, így azért kicsit tartok tőle, hogy nem fejti ki a jövőben sem, hogy mi is történt velük. Ez viszont nagyon idegesítő lenne, hiszen kissé elnagyoltra és kapkodósra sikerült a lezárás, a cliffhangerről pedig ne is beszéljünk. Valahogy úgy érzem, hogy ahhoz képest milyen fontos szerepet töltöttek be a kattant nővérek és Kirké, mégsem kapták meg a megfelelő tiszteletet az alkotújuktól. Ahoz képest, hogy mennyire fel lettem csigázva, valahogy nem éreztem elég erősnek ezt a részt. Bár érdekes és izgalmas dolgok derültek ki a kattant nőszemélyekről, de valahogy kevésnek éreztem. Mintha nem kaptak volna elég játékidőt. Mindenesetre bárm is lesz, tuti el fogom olvasni a következő részeket is, mert nagyon kívácsni vagyok a többi gonosztevő történetére is. 

Küllem szempontjából eddig ez a legjobb és legszebb kiadás. A borító egyszerűen zseniális, az illusztrációk pedig nagyon feldobják a könyvet. A fekete élfestést még mindig imádom, ráadásul ez a kötet mintha még csillogna is egy kicsit. Nagyon szépséges. 

Összességében érdekes és izgalmas olvasmány volt Serena Valentino legújabb kötete is. Ha a sorozat rajongója vagy, akkor semmiképpen se hagyd ki a különös nővérek történetét se, hiszen a hibái  ellenére is szerethető olvasmány. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 3,75

Ha a bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 

Nyereményjáték

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a korábbi kötetek gonosztevőit. Minden állomáson találtok egy összekevert betűhalmazt, nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakni és az így kapott nevet beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

NÉV
MEDÓNA

a Rafflecopter giveaway

Állomások

03/14 Csak olvass!
03/16 Utószó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése