2024. február 24., szombat

Chihiro Maruyama: Pierre, a labirintusnyomozó sorozat + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Pierre, a labirintusnyomozó kötetek nem csupán egyszerű, gyönyörűen illusztrált böngészők, hanem minden könyvvel egy igazi nyomozás részeivé válhatunk és hol Mr. X, hol a Vasálarcos páros nyomába kell erednünk, hogy megmentsük a világot. Tartsatok velünk, legyetek ti is részesei az izgalmas kalandoknak és nyerjétek meg a Naphegy Kiadó által felajánlott, szabadon választható Pierre kötetet.

Nagyon szeretjük Miklóssal a szabadulószobákat és a nyomozós történeteket, ezért azonnal megakadt a szemünk a Pierre, a labirintusnyomozó című könyveken. Elsőre a kötet koncepciója varázsolt el, utána pedig teljesen beleszerettem az illusztrációba. Nagyon nehezen tudok egyesével írni a könyvekről, így azt találtam ki, hogy a bejegyzésem első felében röviden írok mindegyik kötetre, majd összességében olvashatjátok a véleményemet a könyvekről. 

1. Pierre, a labirintusnyomozó - A Labirintustorony rejtélye

Mr X-nek, a fantomtolvajnak ördögi terve van!
Azt forgatja a fejében, hogy ellopja Labirintusváros legdrágább kincsét, ami a Labirintustorony tetején világít. Pierre és barátnője, Carmen kapják a feladatot, hogy a legügyesebb labirintusnyomozók segítségével megoldják a feladványokat, megvédjék a Labirintus-kockát és megállítsák Mr X-et.

Az első kötetben megismerhetjük Mr. X karakterét, aki megpróbálja ellopni Labirintusváros rága kincsét. A könyvben összesen 15 oldalpár van. Első körben meg kell keresnünk a START feliratot, végig kell menni a labirintuson amíg meg nem találjuk Mr. X-et, aki valahol a CÉL mező környékén bújt el. Közben meg kell oldanunk az egyes feladatokat, amelyeket a fantomtolvaj talált ki számunkra és eleget kell tennünk más szereplők írásos kéréseinek is. Az egyes elrejtett tárgyak megkeresése pedig tovább nehezíti a feladatunkat. Ahogy megvagyunk egy oldalpárral, lapozhatunk a következőre, ahol tovább folytatódik a hajsza. Minden oldal rendkívül részletgazdag. A hajó fedélzetétől kezdve, a zsúfolt kikötőn át, egész labirintusvárosban folytatódik a hajsza, egészen a nagy leszámolásig. Szerencsére akkor sem kell kétségbe esnünk, ha már kiesik a szemünk és nem találjuk a tárgyakat és a labirintusból kivezető utat, mert a kötet végén találhatunk segítséget hozzá. Nagyon tetszett még a kötet végén található hírmondó, ahol elolvashatjuk az ügy kimenetelét is. Remek olvasmány, én egyszerűen imádtam. 

2. Pierre, a labirintusnyomozó - Az ellopott Útvesztőkő nyomában

Mr. X ellopta az Útvesztőkövet, melynek varázserejével egész Operavárost óriási labirintussá lehet változtatni. Segítsetek Pierre-nek és a barátnőjének, Carmennek megtalálni a kiutat az útvesztőkből, és megállítani Mr. X-et, amíg nem késő!
Keressétek meg az utat a fantasztikus labirintusokban, találjátok meg az elrejtett nyomokat, és oldjátok meg a feladványokat, hogy megmentsétek a várost!
A második kötetben Mr. X ellopta az Útvesztőkövet, melynek varázserejével egész Operavárost óriási labirintussá lehet változtatni. Ezt persze nem hagyhatjuk, így Pierrenek ismét komoly feladata van. 
A könyvben összesen 15 oldalpár van. A másik kötethez hasonló feladataink vannak most is. Meg kell keresni a START és a CÉL feliratot és meg kell találni a labirintusból kivezető utat. Közben meg kell oldanunk az egyes feladatokat és meg kell keresni az elrejtett tárgyakat. Ahogy megvagyunk egy oldalpárral, lapozhatunk a következőre, ahol tovább folytatódi a hajsza. Minden oldal rendkívül részletgazdag. Pierre műhelyétől kezdve, a titokzatos erdei falun át egészen az utolsó óriáslabirintusig tartott a hajsza.Szerencsére itt is találhatunk segítséget a kötet végén, bevallom, nekem néha igénybe is kellett vennem. Volt már, hogy a fától nem láttam az erdőt és full vakon voltam egy-egy feladat megoldásával. De az is lehet, hogy csak túl fáradt voltam, mikor ezt a kötetet olvastam. Mindenesetre nagy segítség volt a vége. A majmos oldalon például akkor sem találtam volna meg az 5. csintalan majmot, ha az életem múlt volna rajta. Ezt a kötetet is nagyon szerettem. 

3. Pierre, a labirintusnyomozó - Az égi várkastély titka

Pierre és Carmen Lagúnavárosba érkeznek, hogy részt vegyenek a karneválon, és megtekintsék a világhírű Labirintustojást. Hamarosan rájönnek azonban, hogy nincs minden rendben a városban: egy titkos szervezet összeesküvést sző, hogy ellopja a legendás tojást, és azáltal mindent útvesztők átláthatatlan szövevényévé változtasson.


Ebben a kötetben a Vasálarcos párost ismerhetjük meg, akik titkos összeesküvést szőnek. A szervezet el akarja lopni a legendás tojást, így a labirintus átláthatatlan szövevénnyé változnának. Ezt sem Pierre és Carmen, sem pedig mi nem engedhetjük. A kötet felépítése pontosan ugyanolyan, mint a többinek. Feladatokat kell megoldani és különböző elrejtett tárgyakat kell megkeresni. A hőlégballonos téma engem nagyon elkapott, talán ennek a kötetnek tetszik a legjobban a borítója. A feladatok nem lettek egyszerűbbek, amíg eljutunk az Égi várkastélyba bizony rengeteg dolgot kell megoldanunk. De persze ez sem lehetetlen, ha elég figyelmesek vagyunk, könnyedén eljuthatunk odáig. Szerencsére itt is számíthatunk egy kis segítségre, így ha nagyon elfáradtunk és nem veszünk észre egy-egy dolgot, akkor sincsen veszve a dolog. 


Összességében mindegyik kötet remek választás, az egyik legkülönlegesebb és legszebb sorozat a könyvespolcomon. Mindegyik könyv egy igazi aranybánya az óvodás gyermekek fejlesztése szempontjából. Egyszerre nyomozós mesekönyv és böngésző, mely garantáltan belopja magát mindenki szívébe. A különféle alakok, tárgyak és keresgélése és a feladványok megoldása nagyszerűen fejleszti a gyermekeket. Egyrészről fejleszti a gyermekek vizuális észlelését, másrészről pedig a koncentriácójukat és kitartásukat is növeli. Nem könnyű feladat megkeresni mindent a különböző oldalpárokon, olykor én is feladtam és kicsit mással kellett, hogy foglalkozzak, mert már jojózott tőle a szemem. Ráadásul minél többen játszanak a könyvvel, annál jobb, hiszen több szem többet lát alapon könnyebben és gyorsabban meg lehet oldani a feladatokat. Nagyszerű közös családi tevékenység, igazi minőségi közösen eltöltött idő.  A kötetek segítségével mi is egy nyomozás közepébe cseppenhetünk és a különböző küldetések segítségével egyre közelebb és közelebb kerülhetünk az ügy megoldásához. Legyen szó az ellopott útvesztőkőről, az Égi várkastély titkáról vagy éppen a Labirintustorony rejtélyéről, egy másodpercig sem unatkozunk olvasás közben. 


Rengeteg látnivaló van egy-egy oldalon, érdemes hosszasan elidőzni mindegyiken. Az elsődleges feladat, hogy minden oldalpáron megtaláljuk a labirintusokból kivezető utat. De ezzel még korántsincs vége a játéknak. Az egyes oldalakon találhatunk kisebb labirintusokat, különböző elrejtett tárgyakat és akár extra feladatokat is. Tapasztalatból mondom, hihetetlenül sokat el lehet időzni egy-egy oldalon. Fáradtan nem érdemes böngészni, mert biztosan majd kiszúrja az ember szemét az adott elrejtett dolog, de az istenért sem találja meg. Mi azt vettük észre, hogy két lehetőség van. Vagy gyorsan megtalálja a dolgokat az ember, vagy percekre lefagy az agya és azt veszi észre, hogy eltelt már 15-20 perc is és még mindig nem mozdult semerre. 


Az illusztráció nagyszerű, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet.  Mindhárom kötet illusztrációja Hiro Kamigaki & IC4DESIGN nevehéz kötődik. A  képek nagyon kis aranyosak, színesek és igazán zsúfoltak. Azon agyaltam, hogy ha esetleg a család már megoldotta a feladatokat, vagy megunta azok megoldását, akkor annyi minden történik egy-egy oldalpáron, hogy akár saját feladatot is találhatnak ki. Ebben a formában pedig tényleg végtelen a lehetőség, mert mindig ki tudunk találni valami újat.  A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani a lapokat. Rengeteg lehetőség rejlik ebben a kötetben, sok időt el lehet vele tölteni. 

Én nagyon szerettem mindegyik kötetet, volt, hogy egyszerűen nem tudtam letenni és már majdnem kifolyt a szemem, de még akkor is keresgéltem az egyes elemeket vagy éppen tárgyakat. Remek időtöltés az egész családnak, én csak ajánlani tudom mindegyiket. Olvassátok, szeressétek!

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni mindegyiket.

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az egyes állomásokon egy-egy filmcímet találtok, melyek híres, felkapott filmek neveit rejtik. Sajnos a filmcímek betűi összekeveredtek, és a ti feladatotok kibogozni őket… és bár tudjuk, hogy ügyesek vagytok, annyit segítünk, hogy mindegyik filmben található labirintus! A feladat az, hogy Rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok a talált filmcímet! Tartsatok velünk, és nyerjetek egy általatok választott Pierre kötetet a Naphegy Kiadó jóvoltából!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
FELADVÁNY
Cilea Nbagázorsaodsc
a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

02.18 Utószó
02.24 Csak olvass!
02.26 Veronika’s Reader Feeder

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése