2024. március 10., vasárnap

Andreas H. Schmachtl: Snöfrid Virágvölgyből - Északfölde ​teljesen hihetetlen megmentése



Sziasztok!

A sokunk által szeretett német gyermekkönyvíró, Andreas H. Schmachtl újabb bájos és kalandos történetét olvashatjuk a Manó Könyvek jóvoltából. Ismerjétek meg Snöfridet Virágvölgyből, aki eleinte maga sem gondolta volna, hogy veszélyes kalandra indul a komisz trollok ellen, és derítsétek ki bloggereinkkel együtt, hogyan sikerül megmentenie az elveszett hercegnőt! Természetesen most is érdemes velünk játszani, hogy esélyetek legyen megnyerni a Kiadó által felajánlott példányt!

Egy snöfrid semmit sem szeret jobban a nyugalomnál. De, amikor az éjszaka közepén három kis tündéremberke jelenik meg az ajtóban, az csak egy dolgot jelenthet: mindenképpen több izgalmat, mint amennyit Snöfrid szeretne. Gunilla hercegnőt elrabolták és Snöfridnek – éppen Snöfridnek – kellene megmentenie őt. Ehhez hosszú, kalandos útra indul, hűséges társaival együtt, hogy legyőzze a veszélyeket és kiűzze a csúnya, gonosz trollokat Északföldéről. Mire észbe kap, a hihetetlen kaland már el is kezdődik Snöfrid számára…




Andreas H. Schmachtl neve már korántsem volt ismeretlen számomra, hiszen a kiadónál már megjelent a szerző több másik könyve is, én eddig a Barátok ​a Vadrózsa utcából című kötetét olvastam, melyben Alma Magdit ismerhettem meg. Mivel nagyon szerettem azt a mesekönyvet, így azonnal megtetszett a Snöfrid Virágvölgyből című mese is. A borító és a fülszöveg is azonnal elvarázsolt, egy másodpercig sem volt kérdéses, hogy el akarom-e olvasni. 

A Snöfrid Virágvölgyből egy igazán kedves és kalandos mese egy snöfridről, aki ugyan mindennél jobban szereti a csendet és a nyugalmat, mégis útnak indul, hogy hőssé váljon és megmentse Gunilla hercegnőt és egész Északföldét a trolloktól. Snöfrid az egyik legszerethetőbb karakter, akiről mostanában olvastam. A mesekönyv 3 részből és 30 fejezetből áll. Az első részben tulajdonképpen megismerjük Snöfridet (aki ugyebár egy snöfrid és mivel nagyon kevés van belőlük, így az egyszerűség kedvéért őt így is hívják), a három tündért, Arpot, Wurpot és Herpet és megtudhatjuk, hogy a tündérek szerint ő lesz az a hős, aki majd megmentheti a hercegnőt. Bár a személyiségét tekintve Snöfrid nagyon szereti a csendet, végül mégis útnak indul és ezzel megkezdődik a nagy kaland. A második rész a keresésről szól és arról, hogy Snöfrid egyre közelebb és közelebb kerül a várhoz, ahol a hercegnőt fogva tartják. Az út során szerencsére nem lesz magányos, rengetegen segítik őt, később pedig egy fehér menyét és a három tündér is csatlakozik hozzá. A harmadik rész a mentésről és arról szól, hogy miként tér vissza Snöfrid a nyugalmas életéhez. 

Minden egyes fejezet egy rövid kis leírással kezdődik, melyben röviden megtudhatjuk, hogy miről is szól az adott rész. Az egyes oldalakon rendszeresen kommunikál az olvasóval a szerző, többször kiszól az oldalakról, magyarázatokat fűz egy-egy részhez. A könyv nyelvezete a kicsik számára is igazán élvezhető, tökéletes olvasmánynak tartom. Akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni. Az a jó benne, hogy az egyes fejezetvégekkel nem törik meg a mese lendülete. Vannak részek, amelyeket úgy kezd, hogy ugye emlékszünk még rá, hogy mi történt előzőekben. Nekem ez nagyon tetszett, mert így még személyesebb volt a kötet, abszolút el tudnám gyerekként képzelni, hogy ez eset ténylegesen megtörtént és így adják tovább nekünk a történetet. 

A szereplők hihetetlenül kedvesek és igazán szerethetőek, folyamatosan mosolyogtam olvasás közben. Biztos vagyok benne, hogy minden kisgyerek imádni fogja. Egy snöfrid plüssnek például nagyon tudnék örülni, valahogy a vombatok jutnak róla eszembe. 

Az illusztráció egyszerűen csodás, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet.  A képek meseszépek, színesek, mosolygás nélkül nagyon nehéz olvasni. A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani a lapokat.

Ahogy néztem a kötetnek több része van, én már nagyon várom az összeset, biztosan sorra fogom keríteni mindegyiket. Snöfridet az első pillanattól kezdve a szívembe zártam, így nagyon várom a folytatásokat. 

Összességében én csak ajánlani tudom ezt a csodás mesekönyvet, az egyik legizgalmasabb és legaranyosabb, amit mostanában olvastam. Ha szeretitek Andreas H. Schmachtl munkásságát, akkor mindenképpen adjatok esélyt Snöfridnek is. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni mindegyiket.

Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban a Manó Könyvek kínálatából szemezünk. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére! (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

IDÉZET
“Fent, északon a köd lágy ölelésbe vonja a hegy lábánál álló házikót. A nap félénken kikukucskál a fenyők csúcsai közül, és ezer színnel festi be a völgyet: közeledik az ősz.”

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

03.07. Szembetűnő
03.09. Csak olvass!
03.11. KönyvParfé

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése