2020. október 8., csütörtök

Sarina Bowen - Elle Kennedy: Us - Mi (Him 2.) + Nyereményjáték


 Sziasztok!

Itthon is a végéhez ért Jamie Canning és Ryan Wesley lehengerlő története. A könyvről a Blogturné Klub négy bloggere mesél, egy szerencsés pedig meg is nyerheti a könyv egy példányát.

Tavaly karácsonyra kaptam egy igazán kedves barátomtól, Dorkától ajándékba a Him című könyvet, aki nem mellesleg imádja a történetet. Mivel tudta, hogy nagyon szeretem az m/m romantikus történeteket, így teljesen meg volt lepve, hogy nem is olvastam még ezt a regényt. Úgy döntött, hogy karácsonyra orvosolja ezt a problémát, és meglepett a kötetet. Nagyon örültem neki, az unszolásának hála pedig elég hamar el is olvastam. Bár nekem nem lett akkora kedvenc, mint neki (és ahogy látom az értékeléseket a moly.hu-n, az emberek jó részének), de azért igazán megkedveltem a fiúkat és hihetetlenül kíváncsi voltam a folytatásra. 

No de lássuk miről is szól pontosan a regény. 

Vajon ​a kedvenc hokisaid veretlenül zárják az első közös szezonjukat?

Az NHL-ben töltött első öt hónap igazi sikersorozat Ryan Wesley-nek. Sosem volt még ilyen boldog: nappal a profik közt játszik, esténként pedig a szerelme várja otthon – Jamie Canning, a gyerekkori legjobb barát, aki ma már a párja. Csak egy dolog árnyékolja be az idillt: élete legfontosabb kapcsolatát titokban kell tartania, máskülönben a médiafelhajtás könnyen derékba törheti a sportolói karrierjét.
Jamie tiszta szívből szereti West, de gyűlöli a bujkálást. Nem ilyen életet képzelt el magának, és az állandó titkolózás kezdi megbosszulni magát. Új munkája sem éppen úgy alakul, ahogy remélte, de tudja, hogy Wesszel az oldalán képes lesz túllendülni a nehézségeken. Szerencsére ott van nekik a lakás, ahol zavartalanul együtt lehetnek.
Vagy mégsem? Amikor Wes legkotnyelesebb csapattársa beköltözik az emeletre, félő, hogy a gondosan felépített hazugságváruk bármelyik percben összeomolhat. Vajon Wes és Jamie nagypályás kapcsolati rutinja képes megbirkózni a külvilág fenyegetéseivel?
Figyelmeztetés: a könyvben szerepelnek szexjelenetek, egy vibráló fotel, távszex, és kiderül, hogy a hokijátékosok a zöld összes árnyalatában dögösek.

Vannak könyvek a világon, amikor nem azért olvas el az ember, mert világrengető gondolatokat, komoly értekezéseket, mélységeket és szépirodalmi magasságokat vár el tőle, hanem azért, hogy szórakozzon. Nagyjából ilyen számomra az Us (Mi) című könyv is. Kicsit a guilty pleasure kategóriába esik nálam. Alapjáraton nem szeretem annyira a Könyvmolyképző Kiadó RP könyveit, kicsit távol áll tőlem az erotikus tartalom, de néha azért egy-egy kötetnél elcsábulok. Mivel olvastam az első részt, tudtam mire vállakozom, bár nem ismerem Elle Kennedy és Sarina Bowen többi könyvét, de a HIM után azért tudtam, hogy a hölgyek nem fognak fukarkodni az erotikus jelenetekkel. És nem is tévedtem ezzel kapcsolatban. 

Jamie és Wes abszolút nincsenek könnyű helyzetben. Nincs is annál rosszabb és nehezebb, amikor az egész világ előtt titkolni kell az embernek a boldogságát. Kínosan ügyelnek minden apróságra, a legkisebb hiba is megbosszulhatja önmagát. Felteszi ilyenkor az ember a kérdést, hogy vajon meddig bírható a bújkálás. Meddig tudja az ember türtőztetni magát, mikor legszívesebben az utca közepén torka szakadtából beleordítaná a világba, hogy szereti azt a fiút, aki mellette lépked. Hogy nem csak lakótársak, hanem lelki társak. Hogy a lakás az ő közös otthonuk, a szerelmi fészkük, nem pedig egy legénylakás. Elképzelni is nehéz, hogy mit kellett kiállniuk. A sok titok, a fájdalom...egyáltalán nem csoda, hogy nehezen viselték ezt az állapotot. 

A helyzetet tovább rontotta Wes profi sportkarrierje, hiszen nagyon nehéz úgy fenntartani egy kapcsolatot, ha a másik fel rendszeresen úton van. Természetesen tudták, hogy mit vállalnak, de azért szép lassan realizálódott bennük, hogy a gyakorlatban sokkal nehezebb így élni, mint ahogy gondolták. 

Ahogy haladunk előre a történetben, egyre tapinthatóbb a feszültség a fiúk között, míg végül a könyv közepe környékén egy váratlan esemény megpecsételi a sorsukat. Ebben a helyzetben dől el igazán, hogy ki tudnak-e tartani egymás mellett jóban-rosszban, vagy a nehézségek útjukba állnak és nem képesek a továbbiakban együtt élni. 

A két fiú mellé ebbe a részben kapunk egy nagyszerű mellékszereplőt is Blake személyében, akinek egyszerűen imádtam a karakterét. Ez a mindenlében kanál fiú pontosan egy olyan barát, akire a fiúknak szüksége volt. Hihetetlenül vicces srác, aki első ránézésre egy komolytalan nőcsábásznak tűnik, de a szükséghelyzetben megismerhetjük, hogy milyen gondoskodó jellem (persze a maga vicces és behemót módján). Nem tudom mennyire ismeritek a Baby Daddy című sorozatot, de nekem Blake karakteréről folyamatosan az a szereplő (Danny Wheeler) jutott eszembe, akinek Derek Theler a megformálója. A könyv végén hihetetlenül megörültem annak, hogy Sarina Bowen és Elle Kennedy újabb regényében ő jelenik majd meg. Azt hiszem, hogy meg is van majd a következő guilty pleasure könyv a polcomon. 

Jamie és Wes ebben a kötetben is rendkívül szerethető karakterek. Wes egyik oldalról igyekszik a karrierjére fókuszálni, de közben próbálja nem elrontani élete első komoly kapcsolatát. Jamie egy ideig igyekszik támogató társ lenni, de aztán bizonyos problémák miatt kicsit kicsúszik a lába alól a talaj és egyszerűen nem tud mit kezdeni magával és a helyzettel. Sok szempontból igazán veszélyes ez az időszak a fiúk kapcsolatára nézve, ezért igencsak fel van adva nekik a lecke. 

A könyv egyáltalán nem szűkölködik erotikus jelenetekben. Mivel én ritkán olvasok ilyesmit, ezért az én ízlésemnek a szex mennyisége kicsit sok volt, de azért még számomra is tolerálható volt. A borító elég jól passzol a könyvhöz, de bevallom nekem egyáltalán nem tetszik. Soha nem szerettem a szexi fiús borítókat, szóval ez sem igazán nyerte el a tetszésemet. 

Összességében az Us (Mi) című könyv egy igazán élvezetes olvasmány, számomra abszolút a guilty pleasure kategória. A történet kellően fordulatos és izgalmas, a fiúk igazán szerethetőek, ráadásul az új mellékszereplők is igazán jófejek (főleg Blake, egyszerűen imádom azt a srácot). Jamie és Wes abszolút nincs könnyű helyzetben, hatalmas feladat vár rájuk és csak rajtuk áll, hogy az útjukba álló akadályokat legyőzik, vagy azok győzik le őket. Szerintem akik imádták az első részt, ebben sem fognak csalódni. 

Értékelés: 5/4

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon akkor ITT vásárolhatod meg, ITT pedig bele is olvashatsz. 



Nyereményjáték

A történet egy pontján Wesley azért nem akarja még felvállalni a nyilvánosság előtt Jamie-t, mert tart tőle, hogy rásütik "a meleg sportoló" címkét ahelyett, hogy a teljesítményével foglalkoznának.
A mostani játékunk során olyan LMBT sportolókról találsz képet, akiknek szintén nem volt egyszerű a coming out. A feladatod, hogy beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy melyik sportoló van a képen. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉP



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

10.08. - Csak olvass!
10.10. - Angelika olvas

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése