2020. október 19., hétfő

Suzanne Selfors: Kirándulás ​Luckyval a lovak és barátok világába + Nyereményjáték

Sziasztok!

Lovak, barátok és kalandok… Más nem is kell a remek szórakozáshoz és az izgalmas történetekhez, melyek a kicsiket és a nagyokat is elvarázsolják! Tarts Luckyval, Pruval, és barátaikkal, akik igazán különleges kalandokba keverednek a Móra Kiadó gondozásában megjelent regényekben, majd kalandozz Lucky vidám foglalkoztató füzetével! Ha velünk játszol, ráadásul nyerhetsz is egy könyvcsomagot a kötetekkel!

A barátság az egyik legfontosabb dolog az emberi kapcsolatokban. A legtöbb ember számára barátok nélkül az élet szinte elképzelhetetlen. Egy barát nem attól válik baráttá, hogy folyamatosan velünk van, hanem attól, hogy tudjuk és teljes szívből érezzük, hogy mindig és minden körülmények között mellettünk áll. Amikor szomorúak, vagy letörtek vagyunk egy nehéz nap után ő lesz az első, aki megpróbál minket jobb kedvre deríteni. A barátunk előtt elengedhetjük magunkat, a legőrültebb énünket sem kell elrejteni. Egy csodálatos kötelék két ember között, melyet senki és semmi nem tehet tönkre. Természetesen mindig vannak döccenők, olyan nincs, hogy valaki soha ne vitázzon a másikkal, de ha két embernek igazán fontos a másik, akkor ezek a hullámvölgyek nem jelentik a barátság végét. 
Mindig imádtam azokat a meséket, melyekben a barátság fontos szerepet kapott a történet szempontjából. A mai könyvvel egy kicsit nosztalgiáztam, szerintem a 7-8 éves énem imádná ezt a mesét és az egész Szilaj mesesorozatot. 

Nem is szaporítom tovább a szót, lássuk miről is szól pontosan a könyv. 

Üdvözöllek Miraderóban!
Lucky Prescott vagyok, én leszek az idegenvezetőd, és mesélek neked mindarról, amit a világon a legjobban szeretek: Miradero városáról, a lovakról (különösképp Szilajról), és barátnőimről, akikkel lóháton felfedezzük a vadnyugat peremvidékét. Pru, Abigail és néhány érdekes helyi személyiség segít, hogy izgalmas fejtörőkkel, ínycsiklandó receptekkel és csuda mókás játékokkal teli kalandban legyen részed.
Tarts velünk!
Lucky






Miután Pru naplója és Lucky naplója is nagyon tetszett, kíváncsian vetettem bele magam a foglalkoztatófüzet lapozgatásába is. Ez volt az a pillanat, amikor realizáltam, hogy ezzel kellett volna kezdenem az egész Szilajjal való ismerkedést, hiszen ebben a kis kötetben minden le van írva, amit a lányokról, a lovakról és a városkáról tudni érdemes. 

A játékos feladatok segítségével Lucky elkalauzol minket a lovak és a barátai világába. Rengeteg kreatív és színes feladat található a könyvben. Megtervezhetjük a saját díjszalagunkat, vagy akár egyedi nyerget is alkothatunk a lovunknak. Megrajzolhatjuk álmaink istállóját és belekóstolhatunk a divattervezésbe is, hiszen saját lovaglóruhát is rajzolhatunk. A rajzos feladatok mellett rengeteg más izgalmas feladatot is találhatunk a könyvben. Vannak receptek, melyek elkészítése egyáltalán nem bonyolult, de mindenképpen szülői felügyelet ajánlott hozzá. 

Nagyon tetszett, hogy az izgalmas feladatok mellett az érdeklődők rengeteg fontos és hasznos dolgot tanulhatnak a lovakról és a lovaglásról. Megismerhetjük a lovak testtájait és rengeteg dolgot megtanulhatunk a lovaglásról is. Külön piros pontot érdemel a könyv végén található szószedet, nagyon okos ötlet volt összegyűjteni ezeket az ismeretlen szavakat. 

Az olvasás egyik legviccesebb pillanata az volt, mikor ki szerettem volna tölteni azt a tesztet, melyből megtudhatom, hogy melyik ló illik hozzám. A negyedik kérdésnél jártam, amikor kijött a megoldásom..."Talán jobb, ha inkább biciklizel." Még Lucky is tudja, hogy félek a lovaktól. :D 

A kötet hihetetlenül szép, a meséből ismert karakterek és helyszínek köszönnek vissza az oldalakról. Ahogy olvasgattam, egyre jobban megismertem a lányokat és a lovaikat, így még biztosabb vagyok abban, hogy megnézem a mesélt elejétől a végéig. 

A foglalkoztató szövege könnyen és gyorsan érthető, így a kicsik is meg tudják majd önállóan oldani a feladatokat. Mivel sokféle feladat és játék található benne, így egyáltalán nem válik unalmassá. Az benne a legjobb, hogy bizonyos feladatokat többször is meg lehet oldani, így a szülő nem érzi azt, hogy a kitöltés után csak porosodik a polcon. 

Bár a lapok eléggé vastagok én mégis azt ajánlom mindenkinek, hogy inkább ceruzával alkosson, semmiképpen sem éri meg kockáztatni a filcekkel. Ha átüt, akkor nagyon csúnya lenne az egész és csak rontaná az összképet. 

Összességében nagyon tetszett ez a foglalkoztató könyv, hiszen segítségével még jobban el tudtam mélyedni a mese világában. A feladatok érdekes, izgalmasak, segítségükkel játszva tanulhatnak a gyerekek. Szerintem a 6-10 éves korosztály imádni fogja ezt a könyvet, ha pedig Szilaj, a szabadon száguldó sorozat rajongó a gyermek, akkor oda meg vissza lesz ezért a foglalkoztató könyvért is. 

Értékelés: 5/4,5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.



Nyereményjáték

Szilaj kétségkívül az egyik leghíresebb mesebeli paripa, de közel sem ő az egyetlen, aki ló létére fontos szerepet kapott egy történetben. Mostani nyereményjátékunkban híres lovakat kell felismernetek, de nem a nevükre vagyunk kíváncsiak, csupán arra, hogy melyik mesében tűntek fel ezek a nem mindennapi állatok. A helyes megfejtést írjátok be a Rafflecopter dobozba, és máris esélyetek nyílik rá, hogy megnyerjétek a könyveket!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉP


a Rafflecopter giveaway

Állomások

10. 15. Csak olvass! – Pru naplója
10. 17. Csak olvass! – Lucky naplója
10. 18. Flora the Sweaterist – Pru naplója
10. 19. Csak olvass! – Kirándulás Luckyval a lovak és barátok világába
10. 20. Spirit Bliss Sárga könyves út – Lucky naplója
10. 21. Utószó – Lucky naplója
10. 22. Spirit Bliss Sárga könyves út – Kirándulás Luckyval a lovak és barátok világába

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése