2021. február 12., péntek

Marissa Meyer: Scarlet (Holdbéli krónikák 2.) + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából nemrég megjelent a Holdbéli krónikák sorozat harmadik része is, és ennek örömére bloggereink egy szuper hosszú turnéval készültek nektek, ahol mindhárom részt bemutatjuk! Tartsatok bloggereinkkel ezen az izgalmas blogturnén, de ne felejtsetek el játszani se. A blogturné végén kisorsolunk olvasóink között egy példányt a Scarlet és egy példányt a Cress című regényből!

Még a jövőben is óvakodj a farkastól…
Cinder, a kiborglány kalandjai folytatódnak – éppen szabadulni próbál a cellájából, de még ha sikerrel is jár, ő lesz a Nemzetközösség legkeresettebb szökevénye.
Eközben Franciaföldön nyoma vész egy idős asszonynak, Michelle Benoit-nak, gyönyörű és makacs unokája, Scarlet pedig rendületlenül keresi. A vörös hajú francia szépség a nyomozása során egyre különösebb alakokkal találkozik. Megismerkedik Farkassal, az egyszerre vonzó és ijesztő utcai harcossal, akivel együtt erednek a rejtélyek nyomába. De a helyzet tovább bonyolódik, miután összeakadnak Cinderrel.
Ahogy közös erővel próbálják megakadályozni, hogy Levana királynő végveszélybe sodorja a Föld teljes lakosságát, lassanként fény derül arra is, mi köze egymáshoz Scarletnek és Cindernek…


A Cinder befejezése után óriási lelkesedéssel vetettem bele magam a második rész olvasásába. Bár kicsit nehézkesen indult a dolog, kellett jó pár oldal, hogy magába szippantson a történet, de aztán az első pár oldal után teljesen magába szippantott a történet, csak úgy faltam a lapokat. Észre sem vettem és már vége is lett a regénynek. Piroska és a farkas meséjét soha nem kedveltem kifejezetten, így nagyon kíváncsi voltam arra, hogy milyen módon kerül feldolgozásra a már jól ismert történet, no meg persze az is nagyon érdekelt, hogy Cinder és Scarlet milyen módon kapcsolódik majd egymáshoz. 

A sorozat második része rendkívül összetett, ugyanis három szálon fut a történet. 

1. Cinder 
Pontosan ott folytatódik, ahol az előző véget ért. Mikor kiderült az igazság Cinderről minden teljesen megváltozott, szembe kellett néznie származásával, múltjával és Levana haragjával. Ő az egyetlen, aki változást hozhat a világba, aki letaszíthatja a holdbéli királynőt a trónról. Ez azonban nem egyszerű, még akkor sem, ha egy zseniális kiborglány az illető. Hiszen megszökni a cellából egy dolog, de rájönni arra, hogy miként lehetne legyőzni Levanat már egy másik. Ráadásul mivel ő lett az univerzum legkeresettebb szökevénye, így rengetegen eredtek a nyomába. Társként mellé szegődik Thorne kapitány, akinek a jelenléte nagyon jót tett a történetnek, egyszerűen imádtam a karakterét. A humora és a személyisége engem azonnal levett a lábamról. 

2. Scarlet
Scarlet (akinek a karaktere óriási meglepetés volt számomra) imádott nagymamája után kutat, aki nyomtalanul tűnt el. A hatóságok csak tapogatóznak a sötétben, így a lány elhatározza, hogy a saját kezébe veszi a dolgokat. Zsigereiben érzi, hogy valami nem stimmel, hiszen az ő nagymamája nem menne el szó nélkül. Találkozik Farkassal, a titokzatos utcai harcossal, akivel együtt indul a rejtély nyomába.
A kettejük közötti kapcsolat figyelemreméltó, nagyon megszerettem őket, nagyszerű párost alkotnak. 
Scarlet egy rendkívül erős és öntudatos főszereplő, aki bármire képes lenne a nagymamájáért. Nincs az a távolság, vagy veszély, amit ne vállalna be annak érdekében, hogy megtalálja őt. Farkas egy érdekes és izgalmas figura, aki titokzatosságával és félszegségével azonnal leveszi lábáról az olvasót. 

3. Kai
Miután a király elhunyt a herceg teljesen egyedül maradt, nem tudja miként is küzdhetne meg Levana királynő követeléseivel. Tudja, hogy óriási a tét, nem engedheti, hogy a földet lerohanják a holdlakók, ezért kétségbeesett lépésre szánja el magát. 

Nem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de a sorozat második része, talán még az elsőnél is sokkal jobban tetszett. A cselekmény nagyon izgalmas és pörgős volt, egy másodperce sem lankadt a figyelmem, ráadásul Scarlet, Farkas és Thorne kapitány személyében nagyszerű szereplőkkel gazdagodott a Holdbéli krónikák világa. 

A történet rendkívül lebilincselő, csak úgy falja az ember a lapokat olvasás közben. Ebben a könyvben minden benne van, amit az ember egy ilyen típusú kötettől vár: harc, menekülés, izgalom, rejtély, akció ráadásul egy kis romantikus szál is színesíti a történetet. Mindegyik történetszál rendkívül eseménydús volt, ahogy haladtunk előre a történetben egyre érthetőbbé vált a közöttük lévő kapcsolat is. Míg az első részben borítékolható volt a csavar, a második kötet rengeteg  meglepetést tartogatott számomra. 

Szerencsére Iko karakteréről nem kellett sokáig lemondani, még mindig imádom őt. Kicsit más köntösben találkozunk vele ebben a részben, de a személyisége és a szövege a régi. Nagy kár lett volna őt elveszíteni. 

A könyv borítója szépséges, már az első pillanatban szerelem volt első látásra, örülök, hogy ezt a változatot választotta a kiadó. 

Összességében egyszerűen imádtam a Holdbéli krónikák második részét és már tűkön ülve várom, hogy végre legyen egy kis időm elolvasni a harmadik részt is. Bár kicsit féltem, hogy az első rész után a folytatás mennyire lesz ütős, de teljesen alaptalanok voltak a félelmeim, a Scarlet talán még jobban is tetszett. A cselekmény izgalmas és pörgős, egy másodpercre sem lankadt a figyelmem. Az új szereplők nagyszerűek, Scarlet, Farkas és Thorne kapitány személyében remek szereplőkkel gazdagodott a Holdbéli krónikák világa. Ha az első részt szerettétek, akkor semmiképpen se hagyjátok ki a folytatást. Ha pedig eddig még nem olvastátok el egyik részt sem, ne habozzatok, mindenképpen adjatok egy esélyt neki. 


Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni, ITT pedig bele is olvashatsz a a történetbe. 


Nyereményjáték

Kivételesen egy sorozat három részéről is olvashattok nálunk, ezért a játék is háromféle lesz! Azokon az állomásokon, ahol betűket rejtettünk el, magyarul is megjelent tündérmese-adaptációk címeit keressük. A fan artoknál azt keressük, hogy kit ábrázol az adott kép. Azon az állomáson, ahol idézetet találtok, rá kell jönnötök, hogy a három regényünk közül melyikből idéztünk! A megoldásokat (címeket, neveket) írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő részébe..
(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

KÉP


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista



02/12 - Csak olvass! (Scarlet)
02/14 - Kelly és Lupi olvas (Scarlet)
02/16 - Hagyjatok! Olvasok! (Borítómustra)

02/18 - Fanni's Library (Cress)
02/20 - Hagyjatok! Olvasok! (Borítómustra)
02/22 - Booktastic Boglinc (Cress)
02/24 - Csak olvass! (Cress)
02/26 - Hagyjatok! Olvasok! (Cress)
02/28 - Sorok között (Cress)




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése