2021. március 6., szombat

Móra Kiadó baba-mama turné (A kisvakond utazik, A kisvakond játszik (Kirakóskönyv), Vuk és Karak (Kirakóskönyv) )

Sziasztok!

Turnénk során a Móra Kiadó kiadványaival ismerkedhetünk meg közelebbről, a babavárástól kezdve, a születésen át, a legkisebbeknek készült foglalkoztatókig. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott három babás könyvcsomag egyikét!

A  turné ezen állomásán három rendkívül aranyos interaktív könyvet mutatok be nektek. 

1. Josef Brukner,Zdeněk Miler: A kisvakond utazik

Kalandra fel! Útnak indul a kisvakond, utazik földön, vízen, levegőben. A lapozó különlegessége a bársonyos tapintású vakond figura. Simogasd meg!





Kisvakond neve hallatán biztos vagyok, hogy rengeteg szülő mosolyodik el, és idézi fel gyermekkorának kedvenc meséit. 

Ebben a 0-3 éveseknek ajánlott lapozóban kisvakondot kísérhetjük el az utazására. Minden egyes oldalon más közlekedési eszközt használ a kalandvágyó vakond, hol hőlégbalonnal repül az égben, hol tengeralattjáróval szeli a mélységes tenger habjait, hol pedig motorral robog az erdőben. A közös mesélés alkalmából remek alkalom nyílik a beszélgetésre a közlekedési eszközökről. A legkisebbek játszva tanulhatják meg az eszközök neveit és azt is, hogy pontosan hol és hogyan is közlekednek. A verses történet pedig még kedvesebbé és bájosabbá teszi a könyvecskét. 

A könyv különlegessége, hogy minden egyes oldalon bársonyos anyagú a kisvakond figura, így teljesen más érzés annak a tapintása. Tudjuk, hogy a világot, a körülöttünk lévő életteret érzékszerveink segítségével ismerjük meg. Általuk szerezzük meg azokat a tapasztalatokat, melyek elengedhetetlenek az élethez. A külvilág ingereit az érzékszervek és a receptorok segítségével fogjuk fel. Ez magában foglalja a látást, a hallást, a szaglást, az ízlelést, és a bőrérzékelést (tapintás, fájdalom, hőmérséklet, testérzet) is. A gyerekek tapasztalás útján tanulnak, ezért a legkisebbek szeretnek különféle textúrájú anyagokkal foglalatoskodni. A mesekönyv ebben segít, hiszen fejleszti a gyermekek taktilis érzékelését. A tárgyak megtapogatása például különböző anyagú és felülető anyagok során a külvilágról szerzett tudás beépül a gyermek szókincsébe, hozzájárul a nagymozgások és a kézügyesség fejlődéséhez; ennél fogva az ismeretek agyi feldolgozása és összerendeződése során pedig a magasabb szintű gondolkodási folyamatok nélkülözhetetlen eleme. Emiatt pedig nemcsak aranyos, hanem rendkívül hasznos is ez a könyv. 

2. A kisvakond játszik (Kirakóskönyv)

Ebben a színes könyvben 5 kirakó (puzzle), amelyek összeállítását keret és háttérkép segíti. Csak egy kis ügyesség kell, és a kirakós darabjaiból összeáll a vakond vidám világa! Minden kirakós 24 darabból áll.





3. Vuk és Karak (Kirakóskönyv)

Vukot, a szertelen rókakölyköt a bölcs Karak neveli fel: megismerteti őt az erdő állataival, megtanítja vadászni és tájékozódni, és megmutatja neki, hol lakik a simabőrű ember. Vukból talpraesett felnőtt róka lesz, aki sosem felejti el, mennyit köszönhet öreg mesterének. A könyvben 5 kirakó található, amelyek összeállítását keret és háttérkép is segíti. Csak egy kis ügyesség kell, és a kirakós darabjaiból összeáll Vuk és Karak története!



Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én egyszerűen imádom a kirakósokat és őszintén bízom benne, hogy a leendő gyermekem is szívesen játszik majd velem. (Teljesen és totálisan offtopic, de képzeljétek, éppen a napokban kezdtem el egy 1000 darabos Harry Potteres változatot, nagyon kíváncsi leszek mikor leszek készen vele. :D )

 Ez a két könyv tökéletes első lépés ahhoz, hogy a gyerkőcök megkedveljék a kirakók világát és közben megismerjék régi kedves mesehőseinket. A grafika hűen és tökéletesen tükrözi kisvakond és Vuk mesei világát. 

Mindegyik könyvecskében 5 kirakós található, melyek 24 darabból állnak. A kirakósok mellett pedig mindegyik könyvben elolvashatunk 1-1 történetet kedvenc mesehőseinkről. Nagyon hasznos könyvek, hiszen a puzzle az egyik legjobb fejlesztő játék. Többek között fejleszti a logikai gondolkodást, a finommotorikát, a koncentrációt, a vizualitást, és a kitartást. De mindezek mellett természetesen rendkívül szórakoztató tud lenni és óriási sikerélményt okoz, ha elkészül a nagy mű. 

Nagyon megszerettem ezeket a köteteket, még felnőtt fejjel is élvezettel játszottam velük. Alapjáraton azt gondolom, hogy mindegyik kép könnyen és egyszerűen kirakható. A kirakást a háttérkép és a keret is segíti. Az egyetlen kritikai észrevételem annyi, hogy szerintem sokkal könnyebb a képeket a földön kirakni. Még nekem is nehézkesen ment az egyes darabok beszuszakolása a keretbe, szóval biztosan egy 3 éves gyerkőc is rendesen megküzdene a dologgal. Ha nagyon küzd vele érdemes inkább a földön megpróbálni, nehogy tönkremenjenek az egyes puzzle darabok. 

Összességében nagyon tetszett mindhárom könyv, bátran ajánlom mindenkinek, aki a vásárlás gondolatával kacérkodik. 

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ezeknek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITTITT és ITT tudod megrendelni a kis könyveket. 



Nyereményjáték

Játékunk során az állomásokon olyan híres mesehősökkkel találkozhattok, akikkel a Móra Kiadó kínálatában ismerkedhettek meg. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található karakter vagy rajzfilm nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott könyvcsomagok egyikét. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉP



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

03.06. - Csak olvass!: Kisvakond utazik, Kisvakond játszik, Vuk és Karak - Kirakóskönyv
03.08.- Veronika’s Reader Feeder: Indulás! Buszozzunk!, J. Kovács Judit: Kerekítő évkerék Dalok - mondókák - jeles napok - játékok, Kisvakond utazik, Vuk és Karak - Kirakóskönyv

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése