2022. szeptember 28., szerda

B. B. Alston: Amari ​és a sötét erők (Amari 1.) + Nyereményjáték


Sziasztok!

A Maxim kiadó legújabb gyerekeknek szóló kalandos fantasyjában eljuthatunk a Természetfeletti Ügyek Hivatalának kalandtáborába Amarival, aki vakon hiszi, hogy bátyja életben van. Bár a kiközösített kislány elég magányos, ráadásul a világot egy gonosz varázsló fenyegeti, Amari mégsem adja fel a kutatást Quinton után! Tartsatok velünk a blogturnén, és ne feledjetek el játszani se, hiszen a kiadó jóvoltából olvasóinknak lehetősége lesz megnyerni a kiadvány egy példányát.

Amari Peters mindig hitt abban, hogy Quinton, a bátyja él. Ezért amikor a szekrényében felfedez egy ketyegő borítékot, benne egy nevezési lappal a Természetfeletti Ügyek Hivatalának kalandtáborába, már biztos benne, hogy ez a titkos szervezet a kulcsa a bátyja eltűnésének. Miközben a világot egy gonosz varázsló fenyegeti, az osztálytársai pedig ellenséget látnak benne, Amari iszonyúan magányosnak érzi magát. Ha viszont feladja, és nem megy át a kalandtábor vizsgáján, talán soha nem fogja megtudni, mi is történt a bátyjával.







Ismét egy újabb ifjúsági kötettel találtam szemben magam és mint egy rendes, rajongó könyvmoly azonnal is kapva kaptam a lehetőségen és elolvastam Amari történetét. Már tudjátok biztosan sokan, imádom a gyermek- és ifjúsági irodalom műfaját. Ezek a végtelenül kedves és szerethető történetek mindig rabul ejtik a szívemet és a lelkemet. Egyre tudatosabban nyúlok ehhez a zsánerhez, ezért mindig óriási lelkesedéssel monitorozom az újdonságokat. Az Amari és a sötét erők című könyv azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Igazán izgalmas, kalandos ifjúsági történetnek ígérkezett, ezért óriási lelkesedéssel vetettem bele magam az olvasásba. Szerencsére a kötet olvastatta magát, izgalmakban nem volt hiány én pedig azt hiszem, hogy méltán mondhatom, hogy új kedvencet avattam. A kötet a Maxim Kiadó Delfin könyvek sorozatában kapott helyet. Bevallom én egyszerűen imádom ezeket a regényeket, hiszen igazán igényes és csodálatos történeteket ismerhettem meg a sorozat keretei között. 

Ó istenem, igen igen és igen! Végre egy olyan ifjúsági kötet, amire tényleg azt tudom mondani, hogy imádtam. Bár az utóbbi időben rengeteg remek történetet olvastam, amely a fiatalabb korosztálynak (13-15 éves) íródott, de úgy éreztem, hogy valami mindegyikből hiányzott. Nem kell nagy dologra gondolni, egyszerűen csak egy kis minimális pluszra gondolok, ami miatt igazán felejthetetlenné válik a kötet. Amari története szerencsére pontosan ilyen volt. Bevallom kicsit félve álltam neki az olvasásnak, hiszen akarva akaratlanul nagy elvárásokat támasztottam a kötettel szemben. Mindig úgy választok olvasmányt, hogy előtte lecsekkolom a Goodreads-et (ha már régebben megjelent könyvről van szó, akkor a moly.hu-t is) és csak akkor vágok bele az olvasásba, ha elfogadhatónak tartom az értékelését. B.B. Alston írása 4,44-en ál, ami rendkívül magas, így eleve úgy álltam neki az olvasásnak, hogy ennek jónak kell lennie és kész. De aztán nagyon gyorsan minden félelmem eloszlott és az első oldaltól az utolsóig imádtam ezt a kötetet. 

Az Amari és a sötét erők összességében egy igazán magával ragadó ifjúsági könyv, mely nem véletlenül kapott ilyen sok 5 csillagos értékelést. A karakterek igazán szerethetőek, a cselekmény izgalmas és követhető, a hangulata pedig garantáltan elvarázsolja az olvasóját. B.B. Alston nagyszerűen építette fel regényét, a Természetfeletti Ügyek Hivatalának zegzugos folyosói, a varázslat és a sok természetfeletti dolog ugyanúgy lenyűgözi az olvasót, ahogy Amarit is. A könyv egyáltalán nem ijesztő, sokkal inkább kalandosnak és fantáziadúsnak mondanám. Tökéletes választás első komoly olvasmánynak fiúknak és lányoknak egyaránt. 

Ebben a kötetben tényleg minden benne van, ami egy mai fiatal számára érdekes és izgalmas lehet, számtalan kalanddal és veszéllyel kell megküzdeni hősünknek, a varázslatos helyszín pedig csak tovább emeli az olvasó lelkesedését. Ahogy a fülszöveben is olvashatjátok, az egész történet alapját az adja, hogy Amari bátyja Quinton eltűnik. A lány nem igazán ismerte testvérének másik énjét, de amikor bepillantást nyer végül a Természetfeletti Ügyek Hivatalának kalandtáborába tudja, hogy végre kiderítheti, hogy mi történt testvérével. Eddig rejtve volt számára a természetfeletti világ, így nem csak az újdonság érzésével, hanem osztálytársai rosszallásával is meg kell küzdenie. A kérdés pedig csak annyi, vajon képes lesz kiállni az összes próbát és megtalálni a testvérét? Ki az igazi ellenség? 

A nagyszerű és szerethető karakterek és a kellően misztikus ellenség teszi teljessé a történetet. Amari nagyon szerethető figura, az első pillanattól kezdve drukkol neki az olvasó. Soha nem volt könnyű dolga, mindig kívülállónak érezte magát, így nem volt számára újdonsára a természetfeletti világ furcsa hozzállása. Ha kétségek gyötörték akkor is felállt és ment tovább, hajtotta az a vágy, hogy végre megtudja, mi történt a testvérével. Igazán erős karakter, én nagyon megkedveltem őt. 

A kedvencem a történetből Amari képessége és az ezzel való megküzdése volt. Nagyszerűen érzékeltette az író a lánnyal és képességével kapcsolatos előítéleteket és igazán érdekes volt azt látni, hogy a fiatal lány hogyan küzd meg vele. Ennél azonban nem mondok többet, mert erőteljesen spoileres bekezdés lenne és szeretném, ha ti is úgy élvezhetnétek a regény olvasását, ahogy én tettem. 

B. B. Alston regénye nagyszerű kezdésnek bizonyult, igazán magasra tette a lécet, szóval én már tűkön ülve várom a folytatásokat. 

Összességében én csak ajánlani tudom nektek a könyvet, az utóbbi idők nagy ifjúsági irodalmi kedvencem lett. Ha eddig szemeztetek ezzel a friss megjelenéssel, akkor bátorítalak titeket, hogy mindenképpen adjatok egy esélyt neki. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 5/5

Ha a bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a kötetbe. 

Nyereményjáték

A Maxim kiadó könyvei között szép számmal akadnak olyan gyerekeknek szóló történetek, amelyek főszereplői vagány fiatal lányok! Minden állomáson ilyen könyvekből találtok egy-egy fülszöveg részletet, amelyet felismerve be kell írnotok a KÖNYV CÍMÉT a rafflecopter megfelelő rubrikájába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

FÜLSZÖVEG RÉSZLET

“(...) ​kilenc éves, nagy, vastag, sárga keretes szemüveget visel, és kívülről fújja Italo Calvino művét, A fára mászó báró kalandjait. Elszökik a tanárai elől, és felmászik az iskola bejáratánál álló cseresznyefára Ottimóval, hűséges, tarka macskájával együtt, aki mindenhová követi. Arról álmodozik, hogy egyszer majd felköltözik erre a fára, ám néhány hónap múlva nem fogja már látni, mert a szeme fénye napról napra kihunyóban van: lassacskán megvakul.”

a Rafflecopter giveaway

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése