2022. november 28., hétfő

Emma Carroll: Deresvölgy ​legendája + Nyereményjáték



Sziasztok!

Emma Carroll történetének főhőse egy igazán találékony leányzó, akire komoly feladat hárul: megfejteni Deresvölgy legendáját és feloldani egy átkot. A rejtélyes ifjúsági regényt a Manó Könyvek adja ki magyarul és ha bloggereinkkel tartatok,  egy szerencsés olvasóé lehet a kiadó által felajánlott nyeremény példány!

Tilly izgatott lesz, mikor Will korcsolyázni hívja Deresvölgy kastély tavához. Senki sem szívesen merészkedik oda. Az a hír járja, hogy kísértetek járják a vidéket... Tíz évvel ezelőtt a tóban halt meg Kit Barrington, az ifjú vikomt. Ám Tilly szereti a kihívásokat. Csakhogy a kaland rosszul végződik. A jég betörik a lány alatt, és ő a vízbe zuhan. A halál előtti pillanatban gyönyörű angyal tűnik fel a vízben, és megmenti őt - nem más, mint Kit Barrington szelleme. Kit szeretné, ha Tilly megoldaná a halála rejtélyét, és végre békében nyugodhatna. Tilly, hogy a végére járjon a titoknak, beáll a deresvölgyi kastélyba szobalánynak. A komor kastély minden szegletében a halál árnya rejtőzik, és Tilly hamarosan felfedezi a sötét titkok forrását. A Deresvölgy legendája lebilincselő történelmi kalandregény. Tilly története szerelemről és veszteségről szól, és arról, hogy a megbocsájtás nyitja meg az utat a gyógyulás felé. 10 éves kortól 


Hazudnék, ha azt mondanám, hogy Emma Carroll regénye a borítójával hívta fel magára a figyelmemet. Első ránézésre egyáltalán nem varázsolt el a kötet, bevallom, át is siklottam rajta. De aztán Lobo lelkesedése kellően meggyőző volt és összességében azt kell, hogy mondjam hogy bár új kedvencet nem avattam, de a Deresvölgy legendája jó kis olvasmánynak bizonyult. Talán kicsit kritikusan álltam neki az olvasásnak, hiszen Lucy Strange is hasonló műfajban ír, ő pedig rendkívül magasra tette a lécet nálam. Bár Emma Carroll regénye némileg alulmaradt a várakozásaimtól, de még így is nyugodt szívvel ajánlom nektek. 

A Deresvölgy legendája egy rendkívül erős atmoszférával rendelkező ifjúsági könyv, melyet garantáltan nem tud letenni az olvasó. Bevallom, én egy ültő helyemben elolvastam. A könyv hangulata nagyszerű, néhol kicsit ijesztő és hátborzongató és minden lapot átjár a komor és baljós légkör.  A tó környéke, az ódon kastély, családi titkok, temető és nyughatatlan szellemek teszik még különlegesebbé és izgalmasabbá a regény hangulatát. 

A történet szerint Tilly alatt beszakad a jég és egy tíz évvel ezelőtt elhunyt fiú szelleme menti meg őt, aki az álmai segítségével "kommunikál" vele. A fiú (Kit) szeretné, ha Tilly megoldaná a halála rejtélyét, és végre békében nyugodhasson. Tilly beáll a deresvölgyi kastélyba szobalánynak és feltett szándéka, hogy pontot tegyen az ügy végére. A helyzet azonban sokkal bonyultatabb annál, mint amire számított. Hiszen a házban egyre több furcsa és megmagyarázhatatlan dolog történik, ráadásul minden február 6-án kezdődött, ami nemcsak a fiatal lány balesetének a napja, hanem az elhunyt fiú halálának az évfordulója is. Ahogy múlnak a napok, Tilly egyre közelebb kerül a rejtély kulcsához, arra azonban, amit végül talált, senki sem számított. Vajon ki tör zúz éjszakánként a kastélyban? Mit lehet tudni Adáról? És miért nem tudott még tíz év távlatában sem megnyugodni Kit szelleme? 

A karakterek bár érdekesek és izgalmasak én valahogy mégsem tudtam teljes mértékben megbarátkozni Tilly személyével. Hihetetlenül bátornak tartom, amiért elindult felfedezni Deresvölgy titkait és egyedül próbált meg szembenézni a múlt titkaival, de sokszor nem tudtam mit kezdeni a reakcióival és a viselkedésével. Kissé kettős érzéseket keltett bennem. Néha felnéztem rá, máskor kifejezetten idegesített. Will kissé keveset szerepel a kötetben, de összességében jó kis párost alkotott Tillyvel, nekem kicsit olyanok voltak kezdetben mint Anne Shirley és Gilbert Blythe. Pontosan annyira szimpatizáltak egymással, mint ők ketten. De aztán szépen lassan alakult a helyzet és a közös kaland végül közelebb hozta őket egymáshoz. 

Emma Carroll írói stílusa nekem összességében tetszett, azt hiszem, hogy szívesen olvasnék még tőle a jövőben. A Deresvölgy legendája című kötet remek olvasmány azon fiatalok számára, akiket érdekel a kissé misztikus és szellemjárta világ, ugyanakkor korukból fakadóan még nem feltétlenül adnának a szülők a kezükbe felnőtteknek szóló, hasonló stílusú könyveket. A szellemjárás egyáltalán nem megy át horrorba így nem hiszem, hogy álmatlan éjszakát okozni az ifjú olvasóknak. Az életkori ajánlás az 10+, amivel én is egyetértek. A regény értelmezéséhez és folyamatos olvasásához, már kell egy egyfajta magabiztosság, amit a 7-8 éves kezdő könyvmolyok még nem biztos, hogy birtokolnak. A könyv ráadásul abszolút élvezhető felnőtt fejjel is, így a szülő tulajdonképpen két legyet üthet egy csapásra, vagy akár közösen is olvashatják a gyerkőccel, és a végén meg is beszélhetik az élményeiket, ami a későbbiekben igencsak hasznos lehet a szövegértés, vagy a szövegelemzés szempontjából. 

Összességében én igencsak megkedveltem Emma Carroll, legújabb magyarul megjelent kötetét. A könyv cselekménye kifejezetten izgalmas és kalandos. A Deresvölgy legendája egy rendkívül erős atmoszférával rendelkező ifjúsági könyv, melyet garantáltan nem tud letenni az olvasó, csak úgy olvastatja magát. Ha szemeztek vele egy ideje, vagy a gyerkőcnek szánjátok karácsonyi ajándéknak, én támogatom az ötletet. Abszolút tudom ajánlani. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 5/4

Ha a bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a kötetbe. 

Nyereményjáték

Az elmúlt években a Manó könyvek nagyon klassz izgalmas ifjúsági regényt jelentetett meg. Ezek közül néhánynak a borítóját találjátok az állomásokon. Megfejtésül a szerzők nevét és a könyv címét kell a Rafflecopter megfelelő sorába írni.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

BORÍTÓ



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

11.28 Csak olvass!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése