2023. február 22., szerda

Jennifer Carroll: Varázspartik ​és lakomák a Harry Potter-filmekből


Sziasztok!

Kevés olyan könyv, vagy éppen adaptáció rabolta el annyira bloggereink szívét, mint a Harry Potter sorozat. Rengeteg kisebb és nagyobb összejövetel, vagy esemény jelenik meg az egyes részekben, melyek teljes mértékben elvarázsoltak mindannyiunkat. Mi is szívesen részt vettünk volna azon a bizonyos karácsonyi bálon, vagy éppen egy egyszerű tipikus roxforti lakomán. A hivatalos  útmutató segítségével, most akár az otthonunkba is varázsolhatjuk ezeket az eseményeket. Tarts velünk a turnén, fedezzük fel együtt a varázspartik és lakomák világát és ha neked kedvez a szerencse, meg is nyerheted a kötet egy példányát.

Ennek a szórakoztató hivatalos kalauznak a birtokában tervezd meg a tökéletes Harry Potter-partit, feladatokkal, kézműves foglalkozásokkal, partisnackekkel, és olyan időtöltésekkel, amelyek a filmekben szereplő ünnepségeket idézik fel.
A Harry Potter-filmek varázsvilága egyszerűen varázslatos eseményeket inspirál. A Varázspartik és lakomák tele van jobbnál-jobb fotókkal, a filmekkel kapcsolatos, kulisszák mögötti részletekkel, és egyszerű, pontokba szedett útmutatással szolgál, hogyan szervezzünk öt különféle Harry Potter-partit.
Születésnap, Halloween, a Karácsonyi bál által inspirált estély, otthonos mozimaraton és elbűvölő Harry Potter esküvői fogadás. Minden egyes rendezvényhez részletes leírás tartozik, ötletek, fotók mutatják be, hogyan díszítsük fel a szobákat, mi legyen a svédasztalon, milyen meghívót küldjünk, és hogyan tervezzük meg az időtöltést.
A Halál ereklyéi koszorú, házi készítésű Teszlek Süveg, színpompás Roxfort pizza és házi kviddics bajnokság. Az összes feladathoz és recepthez olyasmik kellenek, amik otthon megtalálhatók vagy könnyen beszerezhetők. Jó részük a filmek eredeti grafikáiból származó letölthető sablonokat tartalmaz. Kezdő házigazdáknak és tapasztalt partiszervezőknek egyaránt megfelel.
Kis, fesztelen összejövetelt és népes partit is szervezhetsz, ebben a könyvben megvan minden, amit a családtagjaid és barátaid semmiképp nem akarnak kihagyni.

Kevés olyan sorozat van, ami annyire elrabolta anno a szívemet, mint a Harry Potter. Nagyjából 10-11 éves voltam, mikor az első részt először olvastam, azóta pedig töretlen lelkesedéssel gyűjtök nagyjából mindent is, ami a varázsvilághoz köthető. A Harry Potter generáció tagjaként és büszke Hugrabugosként bevallom nektek, hogy egy egész könyvespolcnyi relikvia lapul a nappalimban, majdnem minden kiegészítő kötetet sikerült már beszereznem és 4-féle kiadásban is megvan a sorozat (jó, van ami még nincs meg teljesen, de csak azért, mert a magyar illusztrált kötet és a MinaLima kiadások sem jelentek még meg teljes egészében). Nagyjából mindent is el lehetne nekem adni, amin Harry Potter van, de tényleg. Van takaróm, pizsim, poharam, plüssöm, törölközőm, ruhám, táskám....és azt hiszem, hogy folytathatnám a sort a végtelenségig. Ezért, amikor megláttam a Varázspartik és lakomák a Harry Potter-filmekből című könyvet, azonnal szerelembe estem. Szeretem a tematikus bulikat és nagy vágyam, hogy egyszer majd szervezzek egy Harry Potteres bulit is, ehhez pedig tökéletes muníciónak tűnt a kötet. Ráadásul nagyon kíváncsi voltam arra is, hogy milyenek lesznek benne a receptek és mennyire könnyen lehet megvalósítani majd őket. 

Mikor kinyitottam a könyvet, konkrétan tátva maradt a szám. Ritkán látni ilyen csodálatos és lenyűgöző kötetet, én teljesen szerelembe estem vele. A Varázspartik ​és lakomák a Harry Potter-filmekből egy rendkívül igényes könyv, mely tökéletes társ egy csodás Harry Potter témájú esemény megtervezéséhez. Legyen szó egy egyszerű filmes maratonról vagy születésnapi buliról, a kötet remek ötletekkel szolgál, hogy minden vendég szája tátva maradjon a csodálkozástól és meglepetéstől. A receptek mellett játékokat és izgalmas diy ötleteket is taláhatunk, melyek biztosan megkoronozzák az eseményt. Minden igazi potterhead vágyik egy roxforti levélre, a könyv segítségével pedig mi is elkészíthetjük a sajátunkat. Minden egyes diy cucc elérhető a könyvben megtalálható linken, így könnyen letölthetjük és megtervezhetjük a saját levelünket, de ötletet kaphatunk egy saját házas könyvjelző elkészítésére, vagy pedig különböző bájitalok címkéit. De természetesen nem kell parti ahhoz, hogy az ember kipróbálja ezeket a remek ötleteket. Egy nyugodt hétvége alkalmával akármikor készíthetünk útjelző táblát, vagy éppen egy lámpást a gyerekszobába, vagy ha az egész család rajongó, akkor akár a nappaliba is. Vannak benne könnyen és nehezen megvalósítható ötletek is. Egy zászlót viszonylag könnyedén el tudunk készíteni akár kisgyermek segítségével is, de gyanítom viszonylag kevés háztartásban van hőnyomógép. 

A kötet ötféle partitémát tartalmaz, de ezeket természetesen bátran lehet ötvözni. Minden egyes ötlethez különféle dekorációs, diy ötletek és ételek tartoznak. Semmi sincs kőbe vésve, csupán a képzelet szabhat határt. Őszintén szólva, még én is imádtam a lapozgatás minden egyes másodpercét, így abszolút el tudom képzelni, hogy egy kisgyereknek micsoda örömet okozna, ha a szülei egy a könyv által inspirált bulival kedveskedne neki. Bár esküvőt már nem igazán szeretnék tartani, de egy szülinapi bulinak nagyon tudnák örülni. Nagyon tetszik, hogy az ételek nagyrésze könnyen alakítható. Azok az ételek, amelyek húst tartalmaznak könnyen lecserélhetők húsmentes hozzvalókra. De a leírás szerint a liszt is kiváltható gluténmentes verzióval. Főzni sajnos most nem volt időm, de már rengeteg ötlet megfogalmazódott a fejemben, hogy mit próbálnék ki legszívesebben. 


Egy roxforti levelet sikerült eddig készítenem és azt hiszem, hogy tökéletes választás volt a részemről, hogy végül ezt alkottam újra. A tesóm a hónap elején lett 18 éves, és azt kapja tőlem és Miklóstól ajándékba, hogy elmegyünk Bécsbe a Harry Potter kiállítsra. Csomót gondolkodtam rajta, hogy milyen módon tudnám kreatívan, de mégis a varázsvilághoz hűen tudtára adni, hogy mi is a meglepetés. És akkor egyszercsak eszembe jutott ez a kötet. A levél egyes részeit az Adobe program segítségével személyre is lehet szabni, így Virág meghívóján az állt, hogy örömmel értesítjük, hogy meghívást kapott a kiállításra, a vonat pedig a Keleti-pályaudvarról indul. Nagyon királyul nézett ki. Ráadásul még a borítékot is úgy tudtam megcímezni, hogy teljesen egyénre szabott lehessen. Annak érdekében, hogy még autentikusabb legyen a levél vettem viaszt és még pecsétet is készítettem rá saját kezűleg. Egyszerűen zseniális volt a látvány, az ajándék pedig szerencsére osztatlan sikert aratott. 

Mivel az utóbbi hetekben sajnos nem volt túl sok időm, így csak ezt tudtam kipróbálni, de kinyomtattam néhány online letölthető dolgot, hogy lássátok mennyi érdekes és izgalmas dolgot lehet alkotni a kötet segítségével. 

A könyv lapozgatását a különböző idézetek és filmbéli jelenetek tették még varázslatosabbá. Minden oldaláról sütött a varázsvilág szeretete és tisztelete. Engem teljesen levett a lábamról, csak ajánlani tudom mindenkinek. 


Értékelés: 5/5

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.


Nyereményjáték

Bizonyára mindannyian ismeritek az aranycikeszt, vagyis a kviddics legkisebb és leggyorsabb labdáját. Ez a labda a játékosoktól teljesen függetlenül cikázik a pályán, ezért nagyon nehéz megpillantani és megkaparintani. A cikesz elkapása a fogó feladata. Ha ez sikerül, az 150 pontot eredményez a szerencsés fogó csapatának, és ezzel zárul le a mérkőzés. Ebben a játékban, most a fogónak kell segíteni és meg kell találnotok az aranycikeszt a bejegyzésekben. De nem lesz ennyire egyszerű dolgotok, mert néhány jelölés csupán a megtévesztést szolgálja. Ebben a játékban nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alatt rejlik pontos a cikesz. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway

Állomások

02.22.: Csak olvass!
02.24.: Readinspo
02.26.: Hagyjatok! Olvasok!
02.28.  Deszy könyvajánlója
03.02.: Könyv és más
03.04.: Booktastic Boglinc
03.06.: Ambivalentina
03.08.: Dreamworld

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése