2023. április 26., szerda

Corinne Giampaglia: Ella ​és a tavaszi szél + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Manó Könyvek jóvoltából Ella téli kalandja után most átélhetjük vele a tavasz nyújtotta szépségeket és varázslatot. Ezúttal négy bloggerünk csatlakozik Ellához és a testvéreihez. Természetesen ti is nyerhettek egy példányt a kötetből a turné végén.

Egymást követik az évszakok, és a vidéket betölti a faleveleken doboló esőcseppek hangja. Ella és Erik türelmetlenül várja a tavaszt, amikor majd eső helyett szirmok hullanak az erdő közepén álló ősöreg almafáról, a kikelet titkának őrzőjéről. A két testvér a szél nyomába eredve bejárja az erdőt, és egy kis nyúl vezetésével a tavasz keresésére indul…









Mikor megláttam ezt a csodaszép mesekönyvet tudtam, hogy mindenképpen szeretném majd beszerezni. Corinne Giampaglia regénye azonnal levett a lábamról. Már akkor beleszerettem, mikor még csak a borítóját láttam. A fülszöveg elolvasása után pedig szemernyi kétségem sem volt afelől, hogy ezt a kötetet mindenképpen szeretném a polcomon tudni. 

Az utóbbi időben nagyon sok mesét olvasok, egyszerűen jólesnek a lelkemnek ezek a kedves kis történetek. Ráadásul Miklós és én nagyon szeretnénk már, hogy bővüljön a kis családunk, így a leendő bébigyónak is elkezdtem gyarapítani a könyvtárát. Konkrétan egy egész könyvespolcnyi mesekönyvet pakoltam már össze, szóval egész szép kis gyűjteménye van már most. Részletkérdés, hogy mire megszületik több könyve lesz, mint ruhája...de ilyen apróságokra nem adunk. Az olvasóvánevelést nem lehet elég korán elkezdeni, azt hiszem mi teljesen kimaxoltuk ezt, már a fogantatás előtt elkezdtük a munkát. Corinne Giampaglia neve amúgy már nem ismeretlen számomra, hiszen az eddig megjelent kötetei a polcomon csücsülnek, egy csodaszép és minőségi kötet, mely garantáltan minden könyvespolc éke lehet. 

A tavasz a kedvenc évszakom, egyszerűen imádom, amikor elkezd ébredezni a természet. A virágok, a színek, az illatok, egyszerűen elvarázsolnak. 

Az Ella és a tavaszi szél egy hihetetlenül kedves és szerethető történet a tavasz érkezéséről. Egy csodás mese, melyben Erik és Ella megismerik a titokzatos tavaszi hírnököt. A két kisgyerek egy nap a szél nyomába ered majd, ami egy almafa közelébe tereli őket. Az almafa gyökereibe egy nyuszi szorult, aki a tavasz hírnökét kereste. Miután kiszabadították a nyuszit, Ella és Erik a nyomába eredt. Vajon sikerrel jártak? Eljön a tavasz a vidékre? 

Az Ella és a tavaszi szél az egyik legszebb mesekönyv, amit mostanában a kezembe foghattam. Minden egyes oldalnál elámultam ezen a csodán. Az illusztráció egyszerűen csodás, már az is hatalmas élmény az embernek, ha csak végiglapozza a könyvet.  A képek meseszépek, színesek, mosolygás nélkül nagyon nehéz olvasni. A lapok minőségiek, kellően vastagok, szerencsére nem a nagyon könnyen tépődős fajta, így egy túl lelkes gyerkőc sem tudja könnyen elszakítani a lapokat.

A könyv nyelvezete a kicsik számára is igazán élvezhető, tökéletes olvasmánynak tartom. Akár esti meseként, akár csak egy sima közös olvasásként kerül elő ez a kötet a polcról, garantáltan jó érzés lesz lapozgatni. 

Összességében egyszerűen imádtam ezt a mesekönyvet, tanulságos és kedves történet, mely igazán tavaszias hangulatba hozza az olvasóját. Az egyik legszebb kötet, amit mostanában láttam. Mindenkinek csak ajánlani tudom. 

Értékelés: 5/4,5

Ha a bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. 

Nyereményjáték

Ezúttal tavasszal kapcsolatos idézeteket találhattok minden állomáson. A feladatotok az, hogy beírjátok a Rafflecopter megfelelő sorába, hogy kitől származik az adott idézet.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

IDÉZET
"A tavasz csak elmúlást hozhat, az ősz viszont biztosan szívderítő megújulást jelent." 

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

04. 24. Utószó
04. 26. Csak olvass!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése