2024. április 17., szerda

Catherine Doyle, Katherine Webber: Twin ​Crowns – Ikerkoronák (Ikerkoronák 1.) + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Catherine Doyle és Katherine Webber közösen írt romantikus fantasy regénye, a Twin Crowns - Ikerkoronák. Légy részese te is Wren és Rose, a két hercegnő kalandjainak, és tudd meg, ki ül végül Eana trónjára! És ha velünk tartasz, követed az állomásokat, akkor lehetőséged nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott könyvpéldányt is!

Két ​hercegnő. Egy trón. Mi baj lehet belőle?

Nagy tét forog kockán az ikerhercegnőkről szóló fantasy-romkomban. A lányokat születésükkor elválasztották egymástól – az egyiket koronahercegnőként nevelik, a másikat pedig még csecsemőként elrabolják.
Wren Greenrock mindig is tudta, hogy egy napon majd csellel fog trónra lépni. Születésétől fogva arra képezték ki, hogy visszatérjen a palotába, és megbosszulja szülei halálát, ezért
 mindent megtesz, hogy királynő legyen, és megvédje a boszorkányok közösségét, ahol felnőtt. Vagyis megtenne, ha egy bizonyos katona vonzó külseje nem terelné el folyton a figyelmét, és ha a vakmerő varázslatai nem sodornák állandóan bajba…
Rose Valhart hercegnő tudja, hogy a hatalommal felelősség is jár – és nem hagyja, hogy olyan apróságok a kötelessége útjába álljanak, mint hogy a sivatagban ébred egy rendkívül szemtelen (és nagyon jóképű) bandita társaságában. A palotán kívüli élet azonban szebb és zabolátlanabb, mint azt valaha is képzelte volna, és még az is lehet, hogy a rettegett boszorkányok személyében megkapja azt a családot, amire mindig is vágyott.
Ám ahogy közeledik a koronázás napja, egy régi ellenségük azon munkálkodik, hogy egyik hercegnőnek se sikerüljön elérni a célját.
Vajon végül ki ragadja magához a hatalmat, és kinek a fejére kerül a korona?

A Twin ​Crowns – Ikerkoronák című kötet egy jó ideje már a tbr listámon csücsült, tulajdonképpen azóta, hogy az egyik külföldi dobozban (Fairyloot) megkaptam a sorozat első részét. Az olvasást mindig csak halogattam és halogattam, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy a kötet megjelenik nálunk is, így végül a magyar változatot kerítettem sorra. 

Az Ikerkoronák című kötet egy rendkívül izgalmas és szerethető fantasy két fiatal lányról, akik bár nagyon hasonlítanak egymásra, nem is lehetnének különbözőbbek. A történet nagyon érdekes és fordulatokban gazdag, a szerzők által megteremtett világ rendkívül különleges és izgalmas. Bár talán kicsit nehezen kaptam el a fonalat és lassabban zártam a szívembe a kötet két főszereplőjét Roset és Wrent, de végül azt hiszem, hogy nagyon megkedveltem őket és már alig várom, hogy a folytatást is sorra kerítsem. 

Catherine Doyle és Katherine Webber egy olyan világba kalauzolják az olvasót, ahol kezdetben a mágia és a különleges képességgel megáldott egyének szabadon és minden korlátozás nélkül élhettek. Ahol a boszorkányoknak nagy hatalma volt, és nemcsak egyenjogú tagjai voltak a társadalomnak, de egyenesen megbecsült tagjainak számítottak. Az országot egy boszorkány királynő vezette és senkinek sem kellett félni, hogy a képességei miatt a társadalom peremére kerül. Egy véres háborút követően azonban minden megváltozott. A királynőt meggyilkolták a boszorkányok pedig veszíteni kezdtek az erejükből. Ezt követően már nem volt számukra biztonságos az ország, elkezdtek vadászni rájuk, egy gonosz csel folyamán pedig rájuk fogták az akkori király és királyné halálát, így a biztonságuk érdekében száműzetésbe kerültek. A királyi párnak ugyan ikrei születtek, de erről az udvar mit sem tud. A gonosz merénylő csupán az egyik gyermekről tudott, ő a palotában élte tovább az életét. A másik gyermeket azonban elvitték egy biztonságos helyre, a boszorkányok közé, 18 évvel később pedig szembe kell néznie a két lánynak egymással, a múltjuk titkaival és azzal a ténnyel, hogy mindketten a koronára pályáznak. Vajon végül kinek a fejére kerül? Képesek lesznek megküzdeni a nehézségekkel? Felismerik azt az erőt, amit az a bizonyosság adhat, hogy immáron nincsenek egyedül a világban, mert ott vannak egymásnak és kéz a kézben küzdhetnek a jó ügyért?

A boszorkányok világa nagyon izgalmas, tulajdonképpen öt típusuk létezik: igéző, gyógyító, látó, fergeteg és harcos. A könyvben ugyan mindegyik típus képviselteti magát, de egyértelműen a két lány áll a középpontban. Olvasás közben nekem többször is eszembe jutott Amy Harmon: A madár és kard című regénye, főleg azért, mert nagyon hasonlónak éreztem az alapkonfliktust, hiszen abban a kötetben is veszélyes dolog, ha valaki kapcsolatba kerül a mágiával, hiszen a félelem és hatalomvágy miatt üldözik őket is.  De abszolút nem érzem, hogy koppintás lenne, vagy ilyesmi. Csak egyszerűen feltűnt ez a hasonlóság az alapkonfliktusban. Mindenesetre ebben a könyvben is megbizonyosodhatunk arról, hogy a félelem mekkora úr, és ha démonszálunk egy társadalmi csoportot, akkor milyen könnyen ellenük irányulhat a közhangulat. Még az alaptalan vádaskodások és kivégzések sem ritkák ilyenkor, ha valakire csak rávetül a gyanú jele, máris könnyen az életével fizethetett érte. 

A lányok nagyszerűen kiegészítették egymást. Wren egy nagyon erős karakter, akit egész életében arra neveltek, hogy átvegye majd a hatalmat és a boszorkányok megmentője legyen. Muszáj keménynek és erősnek maradnia, a gyengeségnek még a jele sem mutatkozhat rajta, hiszen a az óvatlan boszorkány halott boszorkány. Ezzel szemben Rose egy visszafogottabb karakter, akit a világért sem nevezhetünk gyengének, ám az ő ereje nem a harciasságában mutatkozik meg, hanem abban a csendes magabiztosságban, amelyet áraszt magából. Ami miatt elhisszük neki, hogy nagyszerű királynő válna belőle. Nincs könnyű dolga, hiszen minden amit eddig tudott a boszorkányokról és tulajdonképpen a családjáról hibásnak és hamisnak bizonyult. Rövid idő alatt fel kellett dolgoznia a sokkot, meg kellett barátkoznia a valós énjéve, ez pedig akárhogy is nézzük, elég lenyűgöző teljesítmény. Igazából mindkét lány rengeteget fejlődött. Wren megtanulta, hogy nem csupán az erőszak az egyetlen út, és közösen kezdett el tervet kovácsolni a testvérével. Rose személyéről pedig kiderül, hogy korántsem egy nebáncsvirág, igenis képes arra, hogy vezetővé váljon, hiszen tulajdonképpen erre készült egész életében. Olyanok ők mint a Jing meg a Jang, az éjszaka meg a sötétség. Két ellenpólus, melyek tökéletesen kiegészítik egymást. 

A két lány mellé kapunk két igazán szerethető és kedvelhető férfi karaktert is, akikkel az első pillanattól kezdve megvolt a kémia. Szerettem a romantikus jeleneteket, de annak még jobban örültem, hogy a regény nem csupán erre a szálra koncentrált, a romantika bár jelen van, de abszolút nem dominálja le a cselekményt és a történetet.

A könyv vége rendkívül izgalmas, és bár maradtak benne lezáratlan dolgok és nem sértődnék meg, ha valaki hozzám vágná azonnal a folytatást, szerencsére nem akkora cliffhanger, hogy tövig rágjam a körmömet. Ezzel a lezárással még talán együtt tudok élni. 

Ahhoz képest, hogy kicsit nehezebben indult a regény és nehezen kaptam el a fonalat, összességében nagyon megkedveltem a sorozatot és már alig várom a folytatását. Az Ikerkoronák egy igazán izgalmas és szerethető ifjúsági fantasy, igazából én csak ajánlani tudom nektek. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 5/4,3

Ha a bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni. ITT pedig bele is olvashatsz a történetbe. 

Nyereményjáték

A történet főszereplője egy ikerpár: Wren és Rose. Ezért a nyereményjáték során nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy melyik könyvből való az idézet, amiben szintén megjelenik fő- vagy mellékszereplőként egy-egy ikerpár. A megoldást pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

IDÉZET
“– Tudod, mi a gond a hősökkel és a szentekkel, Nyikolaj? – kérdeztem, ahogy becsuktam az atlaszt, és az ajtó felé indultam. – Hogy végül mindig meghalnak.”


a Rafflecopter giveaway


A turné állomásai
 
04.03. Kitablar
04.09. Dreamworld
04.15. Hagyjatok! Olvasok!
04.17. Csak olvass!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése