2021. május 28., péntek

Liz Braswell: Egy ​új élmény extra állomás + Nyereményjáték

Sziasztok!

A Manó könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent a Sorsfordító történetek legújabb tagja, az Egy új élmény. Ennek örömére bloggereink varázsszőnyegre pattanva meg sem állnak Agrabah-ig, hogy nyomon kövessék, mi történik akkor, ha Aladdin helyett Jafar kaparintja meg a csodalámpát. Tartsatok velünk ezen a különleges utazáson, ígérjük, élményekből és nyereményből nem lesz hiány.

Mi lett volna, ha nem Aladdin lesz a dzsinn gazdája?
Aladdin egy csavargó. Megannyi sorstársához hasonlóan, mindig csupán még egy újabb napot próbál túlélni az elszegényedett Agrabah-ban. Jázmin egy hercegnő, aki épp házasságra készül lépni kijelölt vőlegényével. Semmit sem akar jobban, mint elkerülni a rá kiszabott sorsot, hogy megláthassa, mi rejlik a palota falain kívül. Amint azonban a Szultán
legbizalmasabb tanácsadója, Jafar hirtelen hatalomra tör, minden megváltozik. Egy ősi lámpa segítségével Jafar a varázslat törvényeit megtörve képessé válik a szerelem és halál uralására. Hamarosan nagy feladat vár Aladdinra és a hercegnői címtől megfosztott Jázminra: ők vezetik majd Agrabah népét a királyság szétszakításával fenyegetőző, hataloméhes uralkodó elleni lázadásban. Ez nem az a történet, amit már oly jól ismersz. Ez a történet a hatalomról, a forradalmárokról, és a szerelemről szól. És arról, hogyan képes mindent megváltoztatni egyetlen pillanat.

A Sorsfordító történetek az egyik legkedvesebb könyves sorozatommá vált az elmúlt időszakban és bár az Aladdin nem lett nálam kedvenc, mindenképpen szerettem volna egy extra állomással is kedveskedni Nektek. A visszajelzések alapján nagyon szerettétek az általam készített kiegészítőket, amelyeket a Merit nélkül című könyvhöz készítettem, szóval arra gondoltam, hogy ismételten megpróbákozom a szerkesztéssel. Mielőtt azonban rátérnék a lényegre, leírom röviden, hogy mi is volt a véleményem a regényről. 

Igazán érdekes élmény volt számomra az Egy új élmény című könyv olvasása. Őszinte leszek veletek, nem ez lett a kedvenc Sorsfordító történetem. A karakterek és cselekmény kidolgozottsága hagyott bennem némi hiányérzetet, a különböző izgalmas események és ötletek pedig csak részben tudták feledtetni az előzők miatt érzett csalódásomat. Ezzel persze nincs is olyan nagy baj, hiszen ahogy írtam, ez volt az első ilyen típusú történet, biztos vagyok abban, hogy innentől kezdve csak felfelé vezet az út az írónő számára.  Az viszont kifejezetten tetszett, hogy az írónő nem félt bemocskolni a kezét és igyekezett egy sötétebb, háborús atmoszférát megteremteni a regényében, hiszen a felkelések és lázadások pontosan ilyen hangulatot kívánnak. A regény abszolút olvastatja magát, ha valaki nekikezd, akkor könnyen és gyorsan tud haladni az olvasással. 
Ez tényleg nem az a történet, amelyet már jól ismertünk, egy igazán új élmény. Ez a történet a hatalomról, a hibákról, a jóvátételekről, a szeretetről és annak a hiányáról szól. Mire képes egy ember azért, hogy ő legyen a világ ura és végre szeretet kapjon? Mire képes egy naiv hercegnő, aki eddig a világtól elzártan élte mindennapjait? És mire képes pár csavargó annak érdekében, hogy a városában újra rend honoljon? Kíváncsiak vagytok a válaszokra? Akkor mindenképpen olvassátok el a regényt.

Mos pedig lássuk, hogy mit is alkottam Nektek. 

Nagyon szeretem az olyan típusú képeket, ahol csak a karakter körvonalai látszódnak, belül pedig idézet található. Arra gondoltam, hogy készítek pár ilyen típusú printet, remélem elnyeri majd a tetszéseteket. :) Ha szeretnétek letölteni, akkor nincs más dolgotok, mint a képre kattintani. :)




Óriási könyvjelző fan vagyok, szerintem a könyves kiegészítők terén a gyertyák mellett ez a másik legnagyobb függőségem. Egy jó könyvhöz hozzá illő könyvjelző dukál, így készítettem pár darabot ezekből is. Természetesen ezeket is le tudjátok tölteni, ezt a képre kattintva tudjátok megtenni. 



Nos ennyi is lett volna a mostani extra bejegyzésem. Nektek melyik lett a kedvencetek? Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor kérlek írjátok meg kommentben és akkor igyekszem még hasonló tartalmakat gyártani, illetve írjátok meg azt is, hogy milyen könyvjelzőket és egyéb printeket látnátok még szívesen letölthető formában. Abban az esetben, ha fotót készítetek a könyvről és bármelyik letöltött kiegészítőről, akkor nyugodtan jelöljetek meg minket is, hadd gyönyörködjünk a képeitekben. ^^ 

Ha az értékelés után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.



Nyereményjáték

Az Aladdin zenéje nem véletlenül nyert Oscar-díjat, elválaszthatatlanul hozzátartozik a történethez, és valószínűleg nincs olyan ember, aki legalább az egyik dalt ne tudná fejből eldúdolni. Mostani játékunkon tehát ezeké a daloké lesz a főszerep. 
Minden állomáson találtok egy dalszövegrészletet, melyből hiányzik egy szó, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a három megadott opció közült kiválasztani, melyik, majd annak a betűjelét beírni a Rafflecopter doboz kijelölt sorába. A játék itt azonban nem ér véget, extra pontokat szerezhettek, ha a kijelölt napokon ellátogattok bloggereink Instagram oldalára, és az Aladdinos posztjaikban (az állomáslistában linkeljük) feltett kérdésükre megírjátok a választ a Rafflecopter dobozban is.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Az én dalom

“Hip-hop csak ________ csórtam,
Máris megvillan a kard,
Loptam mert az éhség nagyon mart.(Hisz enni kell!)”
a) almát b) veknit c) kenyeret

a Rafflecopter giveaway

Állomások:
Instagram: csak_olvass
05/27 Csak olvass! - Könyvjelzők
05/28 Hagyjatok! Olvasok! - Idézetek
05/30 Utószó
Instagram: utoszo
05/31 Fanni's Library
Instagram: fannislibrary
06/01 Dreamworld - Érdekességek a Disney mese kapcsán
06/02 Readinspo
Instagram: readinspo.blog
06/04 Hagyjatok! Olvasok!

2 megjegyzés: