2023. december 13., szerda

Becca Freeman: A ​karácsonyi árvák klubja + Nyereményjáték

Sziasztok!

A karácsony a családi együttlétek nagy ünnepe is - de mi van azokkal, akik nem (csak) a családjukkal ünnepelnek? Kövesd végig négy fiatal, komédiával és romantikával fűszerezett közös karácsonyait az egyetemista évektől a felnőtt lét megpróbáltatásaiig, tarts a Blogturné Klub hét bloggerével, s ismerd meg Becca Freeman, a Central Könyvek Romkom sorozatában megjelent történetét! A turné végén tiéd lehet egy példány a könyvből a Kiadó felajánlásában!

Fergeteges ​romantikus komédia négy New York-i barátról, akik annak ellenére is ragaszkodnak különös karácsonyi hagyományukhoz, hogy útjaik szétválni látszanak…
Hannah és Finn egyetemista koruk óta minden karácsonyt együtt töltenek. Egyiküknek sincs hova mennie, Hannah szülei meghaltak, Finnt pedig kitagadták a felmenői, amikor bevallotta, hogy a saját neméhez vonzódik.
Nem mindennapi ünnepi kalandjaik idővel egyre merészebbé válnak. Miután megkezdik felnőtt életüket New Yorkban, a mindig kiegyensúlyozott, vidám és bölcs Priya és a gyönyörű, dúsgazdag, mindig kicsit titokzatos Theo is csatlakozik hozzájuk, így választott kis családjuk négytagúvá bővül, egy olyan szeretetteli közösséggé, amilyenre mindig is vágytak.
Amikor azonban Finn bejelenti, hogy Los Angelesbe költözik, és valószínűleg ez lesz az utolsó közös karácsonyuk, Hannah megrémül, hogy elveszíti a végre-valahára szívbéli családját…
Ez a karácsony talán pont azt a régóta esedékes változást hozza el a barátok életébe, amitől a legjobban félnek. Vajon mit jelent a búcsú? Hány új ajtó nyílik ki, ha becsukódik az az egy, amelynek olyan sokat köszönhetnek?

Tudjátok már rólam, hogy a romkomok a gyengéim. Végtelenül szórakoztatók számomra, még akkor is, ha általában nem túl fantáziadús a cselekményük. A karácsonyi időszakban ez a rajongásom teljesen új szintre emelkedik, mert élek-halok a karácsonyi romantikus történetekért, valahogy mindig melegséggel és boldogsággal töltik el a kis szívemet. Amikor megláttam Becca Freeman regényének fülszövegét, azonnal beleszerettem, tudtam, hogy nekem ezt a kötetet egyszerűen muszáj elolvasnom.
Bónuszként pedig Clara Pooley ajánlása olvasható a regényen, aki az elmúlt időszak egyik nagy kedvencévé vált számomra, így nem is volt kérdés számomra, hogy sorra kerítem-e A karácsonyi árvák klubja című regényt. 

Általában a nehéz témájú könyveket részesítem előnyben, de néha kibújik a rózsaszín királylányos énem, és valami kedves, aranyos romantikus történetre vágyom. Régóta megfogadtam, hogy minden karácsonykor időt szánok az ünnepi történetekre is, így ezt a regényt sem hagyhattam ki a karácsonyi időszakban. Idén már több mesekönyvet és egy YA regényt is olvastam az adventi készülődés jegyében, így izgatottam vettem Becca Freeman regényét. Szerencsére nem kellett csalódnom, a karácsonyi árvák abszolút belopták magukat a szívembe. A fülszöveg ugyan kissé becsapós volt számomra, azt hittem, hogy ez egy sokkal viccesebb történet lesz, de összességében egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam ezt a történetet. Nagyon tanulságos volt, Hannah és Finn személye is inspirálóan hatott rám. 

A karácsonyi árvák klubja egy igazán kedves kis történet barátságról, családról és arról, hogy a változás bár néha nehéz és fájdalmas, olykor mégis szükségszerű. 

A történet szerint Hannah és Finn egyetemista koruk óta minden karácsonyt együtt töltenek. Egyiküknek sincs hova mennie, Hannah szülei meghaltak, Finnt pedig kitagadták a felmenői, amikor bevallotta, hogy a saját neméhez vonzódik. Csak egymásra számíthatnak, így izgalmasabbnál izgalmasabb programokat találnak ki ünnepek idejére.  Kis csapatukhoz csatlakozik Priya és Theo is, ők lesznek a karácsonyi árvák, vagyis olyan, akik egyedül töltenék a szentestét. Hannah ragaszkodik leginkább a hagyományaikhoz, ezért ő viseli a legnehezebben azt a hírt is, hogy Finn elköltözik New Yorkból és 6 órányi repülő út lesz ezentúl közöttük. Ez a négyes fogat lett a családja, akikhez nagyon kötődik és fél attól, hogy ha megszűnik a közös karácsonyi ünneplés, akkor ez együtt jár azzal is, hogy elhidegülnek egymástól. Rendkívül nehezen küzd meg a változással és azzal, hogy megszűnik a közös hagyományuk. Annyira rágörcsöl arra, hogy tökéletessé varázsolja az utolsó közös karácsonyukat a baráti társaságával, hogy közben észre sem veszi, hogy megbántja a párját, Davidet. Vajon képes lesz Hannah arra, hogy megbékéljen a változással? Képes lesz a lehetőségeket látni, nem pedig a nehézségeket? 

A regény fő elbeszélői Hannah és Finn, az ő gondolataikat ismerhetjük meg. Nagyon tetszett a regény felépítése. A cselekmény tulajdonképpen két idősíkon fut. Egyrészről bepillantást nyerhetünk a társaság korábbi karácsonyi kalandjaiba (mind Hannah, mind pedig Finn tolmácsolásában) a jelenben pedig végigkövethetjük, hogy miként küzdenek meg a változással. Ahogy haladunk előre a történetben, Hannah egyre jobban megérti, hogy a hagyományok és szokások ugyan fontosak, de soha nem szabad elveszni a múltban,  hiszen a fejlődés nem egyenlő azzal, hogy elfelejtjük, hogy honnan jöttünk. Attól még, hogy a jövőre koncentrálunk, nem hagyjuk cserben azokat, akik régóta az életünk részei. Finn pedig óriási bátorságról tesz tanúbizonyságot, mikor végre képes lesz hangosan is kimondani, hogy milyen érzések nyomják a lelkét. De vajon nincs még késő? Egy olyan élethelyzetben, ahol az egyetlen biztos pont a változás, képes lesz a négy barát arra, hogy megőrizze a barátságát? Hány új ajtó nyílik ki, ha becsukódik az az egy, amelynek olyan sokat köszönhetnek?

Becca Freeman regénye könnyen olvasható, kedves történet, bár bevallom, én némileg több romantikára és még annál is több fergeteges komédiára számítottam. Bár A karácsonyi árvák klubja egy igazán szerethető történet, mégis maradt némi hiányérzetem az utolsó oldalak elolvasása után. A karakterek ugyan inspirálók voltak számomra, a jelenlegi élethelyzetemben úgy érzem, hogy tudok meríteni a könyv tanulságából, de valahogy mégsem érzem azt, hogy ez volt számomra az év kedvenc karácsonyi története. Valahogy hiányzott számomra belőle a wow faktor. 

Összességében bár nem lett nálam egyértelmű kedvenc, de abszolút nem bántam meg, hogy elolvastam. Ha szeretitek az ilyen jellegű történeteket és egy tanulságos karácsonyi könyvre vágytok, akkor mindenképpen adjatok egy esélyt Becca Freeman regényének. Olvassátok, szeressétek!

Értékelés: 5/4

Ha a bejegyzésem után úgy érzed, hogy ennek a könyvnek helye van a polcodon, akkor ITT tudod megrendelni.  

Nyereményjáték

Becca Freeman kötete a Central Könyvek Romkom sorozatában jelent meg. Arra gondoltunk, hogy mostani játékunkban a kiadó további kiadói sorozatainak nyomába eredünk. Minden állomáson találtok egy könyvborító-részletet. A feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő sorába beírjátok, hogy az adott könyv melyik Central Könyvekhez kapcsolódó kiadói sorozatban jelent meg.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

BORÍTÓRÉSZLET

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

12.10. Szembetűnő
12.12. KönyvParfé
12.13. Csak olvass!
12.15. Könyv és más
12.16. Utószó
12.20. Sorok között

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése